Koffiemachines - Bravilor

Bravilor, of voluit Bravilor Bonamat is wereldwijd een toonaangevende fabrikant van koffieapparatuur. Ze produceren, in Nederland, een zeer breed assortiment van machines zoals filter apparatuur, instant machines en espressomachines. Bravilor Bonamat is ruim 70 jaar geleden opgericht, heeft ondertussen ruim 450 medewerkers en is actief in meer dan 100 landen.

Filter je resultaten
Er zijn 7 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Bravilor Esprecious 12

Bravilor Bolero

Bravilor Esprecious 11

Bravilor Bolero 2

Bravilor Esprecious 21 L

Bravilor Sego 12

Bravilor Sprso

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract
Bravilor koffiemachines

Bravilor koffiemachines

Bravilor Bonamat is een Nederlandse toonaangevende fabrikant van filterkoffiemachines, espressomachines, koffievolautomaten en heetwaterapparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. Op dit moment is Bravilor Bonamat uitgegroeid tot een internationale bedrijf in horecakoffiemachine tot  particulieren machines. Bravilor is vooruitstevend, bij innovatie staat de gebruiksvriendelijkheid en designs van de Bravilor koffiemachiene op nummer één.

Onderhoud van een Bravilor koffiebonen machine

Wij kunnen voor u het periodieke onderhoud uit handen nemen, maar natuurlijk ook alle voorkomende storingen snel en vakkundig verhelpen. In geval van storing meld u dit telefonisch, vervolgens neemt de monteur zo snel mogelijk contact met u op. Wij zorgen dat uw Bravilor koffiezetapparaat snel wordt gerepareerd en de storing wordt verholpen. Wij weten als geen ander wat het schenken van koffie betekent voor uw onderneming en met onze eigen technische dienst zorgen wij ervoor dat uw Bravilor koffiemachine in goede staat blijft.

Koop, huur of lease uw espressomachine

Koop, huur of lease uw espressomachine

De espressomachine gevonden die perfect past in uw horecaonderneming? U bent altijd van harte welkom in onze showroom om te zien hoe de machine werkt. Wij bieden de mogelijkheid een espressomachine te kopen, huren of leasen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Heeft u een vraag over ons assortiment? Stel uw vragen gerust via de telefoon of mail, we helpen u graag verder. Naast groothandel in espressomachines en koffie kunt u ook bij ons terecht voor thee in uw horeca.

Hoe zet je de lekkerste koffie?

De beste koffie maak je met een espressobereiding vinden wij.

Een espresso is een klein kopje koffie ongeveer 30ml, gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen waar met hoge druk water door geperst wordt. De koffiemolens zijn hier geschikt voor.

Het woord espresso houdt in dat de manier van de koffie bereiden niet snel maar vers gebeurt. Bij het bereiden van een koffie op de espresso manier komen de intense smaken van de koffiebonen vrij doordat de bonen zeer kort voor bereiding gemalen worden. De smaak van koffie met een espresso bereiding is daardoor vele malen intensiever dan van filterkoffie.

In Italië is een ‘Caffè’, een espresso. Daarnaast kennen wij Nederlanders de Lungo of Americano als een normale koffie. Een Bravilor espressomachine maakt bij een Lungo eigenlijk een lange espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar met twee keer zoveel water. Een Americano daarentegen is een espresso waar een gelijk deel heet water aan toegevoegd wordt. Daarnaast kunnen met een espresso ook melkvarianten gemaakt worden zoals cappuccino en latte Machiatto.

Vier criteria voor de perfecte kop espresso

  1. De koffiebonen zijn de grondstof van de espresso en daarom alleen al een belangrijk criterium voor deze koffiebereiding.  Het is van belang dat de koffiebonen vers zijn. Een typisch Italiaanse verhouding tussen Arabica en Robusta bonen in de melange ligt tussen 50/50 en 80/20. De hoeveelheid Robusta bonen in de melange heeft invloed op de vorming van een crème laag.
  2. De koffiemolen neemt een hele belangrijke plek in bij de bereiding van espresso. De koffiemolen is zelfs belangrijker dan de koffiemachine. De koffiemolen maalt de koffiebonen fijn tot een espressomaling. De maalgraad, dus hoe fijn of grof de bonen gemaald worden, is de doorslaggevende factor voor een perfecte espresso. Bij een fijne maalgraad krijg je kleinere koffiedeeltjes waarbij de bestanddelen van de koffie beter vrijkomen. Bij een té fijne maling blijft de koffiedrab erg nat. Omdat het water niet goed door de koffiemaling heen heeft kunnen komen.
  3. De koffiemachine is de plek waar het gebeurt. Een goede espressomachine, zoals de Dr Coffee koffiemachines, moet water op de juiste temperatuur door de maling heen persen. Daarbij is een druk van minimaal 9 bar nodig om water van ongeveer 92-95° C in ongeveer 24 seconden door de maling heen te drukken. Stelregel is dat hoe donkerder de koffiebonen zijn gebrand, des te warmer de machine mag staan.
  4. De Barista is inmiddels ook in Nederland een gewaardeerd beroep. Het vierde criterium voor een goede espresso hangt namelijk af van degene die de drie bovenstaande factoren gebruikt. Kennis van de technische werking van de espressomachine en koffiemolen is hiervoor nodig. Het schoonhouden en onderhouden van de koffiemachine is ook van essentieel belang en een belangrijke taak van de Barista. De Barista moet de processen van het koffiezetten doorgronden en waar nodig kunnen bijstellen. Dit doen ze bijvoorbeeld door te spelen met de maalgraad en het verdelen met het tampen van de maling. Hierna doet de espressomachine zijn werk en kunt u genieten van de lekkerste koffie.