Koffiemolens - Eureka

De Eureka koffiemolens zijn de koning onder de koffiemolens. De koffiemolens leveren namelijk grootse prestaties. Eureka is sinds 1920 toonaangevend in het ontwerp en de productie van koffiemolens met een modern en elegant ontwerp. Bekijk hieronder ons assortiment aan Eureka bonenmalers en bestel eenvoudig en snel in onze webshop.

Welke koffiemolen zoek je? HORECA    Particulier    Winkel    Industrieel

Filter je resultaten
Er zijn 12 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo2 Meest populair

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita 55 zwart

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita 55 chrome

wfo1 Aanbieding

Koffiemolen Eureka Mignon Libra met gratis dosing funnel

wfo1 Nieuw!

Koffiemolen Prometheus 83 zwart

Koffiemolen Eureka Baby 47 Walnoot

Koffiemolen Eureka Baby 47 olive

Koffiemolen Eureka Baby 47 Naturel

Koffiemolen Eureka Atom Excellence 65 B mat zwart

Koffiemolen Eureka Olympus 75E HS matt black

Koffiemolen Eureka Drogheria/4 75 matt black

Koffiemolen Eureka Zenith 65E HS mat zwart

Koffiemolen Eureka Atom Specialty 65 B mat zwart

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract
Logo Eureka

Eureka koffiemolens

EUreka is een leidend bedrijf in het ontwerpen en produceren van moderne en elegante koffiemolens sinds 1920, het bedrijf is opgericht in Florance door Aurelio Conti. Dankzij de internationale instelling wil Eureka tegenwoordig het meest innovatieve bedrijf in de koffiemolenindustrie worden. De “State of the Art” in maaltechniek voor elk type koffiebereiding, dat is wat Eureka wil worden.

De missie van Eureka is om een ​​vlekkeloze service te bieden, waarbij er altijd rekening gehouden wordt met de behoeften van de klant. Dit alles zonder afstand te doen van een 100% "Made in Florence"-product, volledig met de hand geassembleerd in onze Florentijnse fabriek. In deze fabriek waar industriële organisatie wordt verenigd met ambachtelijke kennis met wijs meesterschap.

Meer tips over het afstellen van koffiemolen

Dosering bepalen

Dosering bepalen

Wanneer u de juiste maalgraad heeft bereikt, wordt het tijd om de dosering aan te passen. Normaal is er tussen 7 en 9 gram nodig om een kopje koffie te zetten. Het aanpassen van de dosering gaat bij elke koffiemolen op een iets andere manier. De indicatie is bij elke molen het aantal seconden waarin de bonen gemalen worden. U kunt de hoeveelheid koffie wegen per maling. U kunt ook een kopje koffie zetten. Als de koffie te snel doorloopt en de koekje is nat. Dan moet er meer koffie worden gedoseerd. 

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie

Maalt uw Fracino koffiemolen niet meer? Een oorzaak kan een steentje tussen uw koffiebonen zijn. Zet dan de maalgraad op z'n grofst, veelal valt het steentje er dan doorheen. Zo niet, haal dan de bonenstolp van uw molen en zuig met een stofzuiger voorzichtig, de binnenkant leeg. Het reinigen van uw Fracino koffiemolen is aan te bevelen elke keer wanneer de bonenstolp leeg is. Het uitzuigen van het het maalwerk en van de uitloop is vaak al voldoende. Let daarbij op dat u geen losse onderdelen opzuigt en ga nooit met een onderdeel in de uitloop. Daar beschadigt u namelijk makkelijk de antistatische strip. Deze strip bestaat uit een soort haartjes waarlangs het maalsel glijdt en zorgt dat het maalsel ontlaadt. Wilt u het afstellen en onderhouden van uw koffiemolen uitbesteden? Dat kan! Lees hier meer over op de pagina Machine onderhoud & reparatie.

Koffie te fijn of te grof ?

Koffie te fijn of te grof ?

  • Loopt uw koffie te snel door en houdt u een nat koekje over? Pas dan de dosering aan. U heeft meer maalsel nodig in uw bakje. 
  • Loopt uw koffie te langzaam door en houdt u een nat koekje over? Pas dan de maalstand aan. De maalgraad mag dan iets grover.
  • Loopt uw koffie te snel door en blijft er een droog koekje over? Dan is een te grove maalgraad de oorzaak. De koffie is dan niet goed geëxtraheerd, ook herkenbaar aan de lichte kleur van de vloeistof.

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?