Koffiemolens - Expobar

De Expobar koffiemolens kenmerken zich door de snelheid, constante maling en stilheid. De Expobar Pulse 65 HS is een koffiemolen van het espressomachine merk Expobar. De Pulse is als grind on demand molen, onze nieuwste favoriet. Het voordeel van de Pulse is dat elk kopje koffie supervers gezet wordt en je kunt de maalfijnheid direct bijstellen voor de beste koffie extractie. Bovendien blijft een pak koffiebonen langer vers dan voorgemalen koffie.

Welke koffiemolen zoek je? HORECA    Particulier    Winkel    Industrieel

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Meest populair

Koffiemolen Expobar Pulse 65 HS

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract

Koffiemolens van Expobar

Het afstellen van een Expobar koffiemolen is een zeer nauwkeurig werk. Wanneer u daar even de tijd voor neemt dan heeft u daar veel profijt van. 

U kunt de volgende instructies opvolgen:

  • Vul het bonenreservoir.
  • Zet de maalstand eerst op de fijnste stand. Uw Expobar machine zal nu niet kunnen malen, omdat de maalschijven helemaal op elkaar zitten.
  • Zet vervolgens de maalstand in één keer op grof. Dit is ongeveer een 3/4 omwenteling. De maalschijven staan nu van elkaar af.
  • Vanaf dit punt gaat u de maalstand instellen naar steeds fijner. Kleine stapjes van minder dan 1/4 omwenteling.
  • Bij het instellen van de maalstand steeds het maalsel van de eerste seconden weggooien en pas dan wat maalsel opvangen in een kopje of in je hand.

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Wanneer moet je de maling van je koffiemolen checken?

Bij een nieuwe koffiemolen

Bij een nieuwe koffiemolen

Wanneer u een nieuwe koffiemaler aangeschaft heeft deze geen standaard maling. U moet deze afstellen op uw koffie en koffiemachine.

Bij het wisselen van koffiemelange

Bij het wisselen van koffiemelange

Koffiebonen verschillen van elkaar in grote, volume, brandgraad, versheid. Al deze verschillen zijn van invloed op het koffiemaalsel. Wanneer u een ander soort koffiemelange gaat gebruiken is het aan te raden de koffiemolen aan te passen.

Bij slijtage van de maalschijven

Bij slijtage van de maalschijven

De maalschijven van uw koffiemolen kunnen na verloop van jaren slijten. Soms is het nodig om de maalschijven dan te laten vernieuwen. Soms is het aanpassen van de dosering ook al voldoende om nog lang plezier te hebben van uw grinder. Vaak is het nodig om de maal tijd iets langer te maken om dezelfde hoeveelheid koffiemaalsel te krijgen.