Koffiemolens - Markibar

Alleen wanneer je de bonen met een koffiemolen maalt, kun je spreken van echt verse koffie. De koffiemolens van Markibar zijn een combinatie van innovatie, geavanceerde technologie en hebben een modern design. Bekijk ons assortiment Markibar molens.

Welke koffiemolen zoek je? HORECA    Particulier    Winkel    Industrieel

Filter je resultaten
Er zijn 4 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Koffiemolen Markibar IZAGA TFT

Koffiemolen Markibar Orhi zwart

Koffiemolen Markibar IZAGA GBW

Koffiemolen Markibar IZAGA KEY

Wat is de beste keuze koffiemolen?

Kunt u geen keuze maken? Maak een afspraak en kom in onze showroom om de Markibars koffiemolens en de rest van ons assortiment in werking te zien. 

Interesse in onze koffiemolens?
Wij geven graag advies
Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract

Hoe stel ik mijn Markibar koffiemolen af?

Het afstellen van een Markibar koffiemolen is een zeer nauwkeurig werk. Wanneer u daar even de tijd voor neemt dan heeft u daar veel profijt van. 

U kunt de volgende instructies opvolgen:

  • Vul het bonenreservoir.
  • Zet de maalstand eerst op de fijnste stand. Uw machine zal nu niet kunnen malen, omdat de maalschijven helemaal op elkaar zitten.
  • Zet vervolgens de maalstand in één keer op grof. Dit is ongeveer een 3/4 omwenteling. De maalschijven staan nu van elkaar af.
  • Vanaf dit punt gaat u de maalstand instellen naar steeds fijner. Kleine stapjes van minder dan 1/4 omwenteling.
  • Bij het instellen van de maalstand steeds het maalsel van de eerste seconden weggooien en pas dan wat maalsel opvangen in een kopje of in je hand.

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Wanneer moet je de maling van je koffiemolen checken?

Bij een nieuwe koffiemolen

Bij een nieuwe koffiemolen

Wanneer u een nieuwe koffiemaler aangeschaft heeft deze geen standaard maling. U moet deze afstellen op uw koffie en koffiemachine.

Bij het wisselen van koffiemelange

Bij het wisselen van koffiemelange

Koffiebonen verschillen van elkaar in grote, volume, brandgraad, versheid. Al deze verschillen zijn van invloed op het koffiemaalsel. Wanneer u een ander soort koffiemelange gaat gebruiken is het aan te raden de koffiemolen aan te passen.

Bij slijtage van de maalschijven

Bij slijtage van de maalschijven

De maalschijven van uw koffiemolen kunnen na verloop van jaren slijten. Soms is het nodig om de maalschijven dan te laten vernieuwen. Soms is het aanpassen van de dosering ook al voldoende om nog lang plezier te hebben van uw grinder. Vaak is het nodig om de maal tijd iets langer te maken om dezelfde hoeveelheid koffiemaalsel te krijgen.