Losse thee - Ochtendthee

Zoals bijna iedere koffieliefhebber wel weet zit er in een kopje koffie een grote hoeveelheid aan cafeïne. Voor veel mensen is dit ook de reden waarom ze dit dan ’s morgens drinken.

Maar wist je dat er ook in thee cafeïne zit? Door ’s morgen te beginnen met thee krijg je een kleine hoeveelheid cafeïne binnen. Bekijk hier ons assortiment met ochtendthee.

Welke theesoorten zoek je? Zwarte thee    Groene Thee    Rooibosthee    Kruidenthee    Biologische thee    Witte thee    Chai thee    Pu-erh    Theebloem

Filter je resultaten
Meer (2) Minder
Er zijn 160 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Rooibos Chocolate Kiss 1 kg

Sterrenmix 1 kg

Sencha Lemon 1 kg

Sencha Rode Ginseng 1 kg

China Oolong 1 kg

wfo1 Op = Op

Green Keemun Congou 1 kg

wfo1 Bio

Lentebries Bio 1 kg

Vrouwen actief 1 kg

Marokkaanse munt 1 kg

Zoethout gesneden 1 kg

Weerstand Booster 1 kg

wfo1 Bio

Earl grey Korakundah Bio 1 kg

wfo1 Bio

Zwarte thee Korakundah Bio 1 kg

wfo1 Bio

Groene thee Citroen Bio 1 kg

wfo1 Bio

Rooibos High Spirits Bio 1 kg

Rooibos African Summer 1 kg

Rooibos Zoete Zonde 1 kg

Rooibos Ginger Lemon 1 kg

Rooibos Appel 1 kg

Rooibos Earl Grey 1 kg

Rooibos African Orange 1 kg

Lady Grey 1 kg

Oma's appeltaart 1 kg

Vreugdevuur 1 kg

Gluhwein 1 kg

Pu-Erh Loose Tea 1 kg

Pu-erh blood orange 1 kg

Earl Grey Superieur 1 kg

Zwarte thee Lemon 1 kg

Darjeeling 1 kg

Black Gunpowder 1 kg

Zwarte thee Bosvruchten 1 kg

Lapsang Souchong 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Cranberry 1 kg

Zwarte thee Wintermelange 1 kg

Zwarte thee Vanille 1 kg

Rozen Thee extra 1 kg

Assam 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Mango 1 kg

Zwarte thee Aardbei ananas 1 kg

English Breakfast 1 kg

China Keemun 1 kg

Zwarte thee speculaas 1 kg

Zwarte thee Wilde Kers 1 kg

Oranje boven 1 kg

Earl grey Classic 1 kg

Zwarte thee Honing Caramel 1 kg

Zwarte thee Aardbei explosie 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Thee op het werk

Wakker worden met ochtendthee?

Veel mensen hebben meteen als ze wakker zijn geworden een kop cafeïne nodig. Maar wist je dat naast koffie ook thee cafeïne bevat? Begin ’s ochtends met een kop krachtige zwarte thee. Niet toevallig heet de meest gedronken ochtendthee ‘English Breakfast’. Dankzij de antioxidanten die terug te vinden zijn in thee, is het drinken van thee een goede manier om jou immuunsysteem een boost te geven.

Zit er cafeïne in alle theesoorten?

Het antwoord op deze vraag is nee. Groene, zwarte en witte thee komen van de theeplant Camellia sinensis, deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant, in de bladeren van deze theeplant zit cafeïne verwerkt. Maar wist je dat er in rooibosthee en in de meeste kruidenthee geen cafeïne verwerkt zit? Dit komt omdat rooibos niet van een theeplant afkomt maar van een theestruik, de naalden van deze struik bevatten geen cafeïne. In kruidenthee zit ook geen cafeïne omdat kruidenthee samengesteld is uit een aantal kruiden, zolang er geen theeblad in de thee werkt is zit er dus geen cafeïne in.  

Plateau avond

Zit er een verschil tussen ochtendthee en avondthee?

Allereerst zit er over het algemeen dus veel meer cafeïne in ochtendthee dan in avondthee. Hoewel het maar om een hele kleine hoeveelheid cafeïne het gaat, is het toch beter om dit niet in de avond te drinken als je er gevoelig voor bent. In de avond wordt vaak gekozen voor een zachtere thee die licht op de maag valt met kalmerende ingrediënten. In de avond kiest men al snel voor een kruidenthee of een rooibosthee. 

In de ochtend drinkt men graag een krachtige thee met veel smaak. Dankzij de antioxidanten die in ochtenthee zitten, is het drinken ervan een goede manier om jouw immuunsysteem een boost te geven. Het drinken van een kop thee iedere ochtend kan dus erg positieve gevolgen hebben op jouw gezondheid op de lange termijn. 

 

Losse thee bewaren in blik

Zwarte thee bewaren

Na het openen van de verpakking, wil je natuurlijk niets liever dan dat de smaaksensatie en kwaliteit van de thee wordt behouden. Niet alleen is een theeblik handig om alles bij elkaar te houden, ook bescherm je de thee van invloeden van buitenaf. Maar welke elementen beïnvloeden losse thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op bijvoorkeur in een blik.