
Losse thee - Rooibosthee
Rooibosthee heeft een warme donkerorange kleur. Deze heerlijke drank wordt gemaakt met kleine naaldachtige blaadjes van de rooibosplant uit ZuidAfrica.

Wat is rooibosthee?
Rooibosthee wordt gemaakt met rooibos, kleine naaldachtige blaadjes van de rooibosplant. Rooibosplant is afkomstig van de vlinderbloemenfamilie, genaamd de Aspalthus linearis. De plant komt alleen voor in het gebied van de Cederberg in Zuid Afrika, wat in het puntje van Afrika ligt. Al vanaf het eerste deel van de 20e eeuw worden de bladeren van de Aspalthus linearis gebruikt voor de productie van thee. In China en Australië hebben ze geprobeerd om de plant ook te laten groeien maar dit mislukte. Ook in andere delen van Zuid-Afrika hebben ze geprobeerd om de plant te verbouwen maar ook dit mislukte.

Hoe zet je rooibosthee?
Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt -ook na lang trekken- niet echt bitter. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je een doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram, per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90 graden.

Hoe smaakt rooibosthee?
De smaak van rooibos is iets houtig met een warme specerijenachtige twist. Het combineert goed met onder andere honing, vanille, sinaasappel en een beetje kaneel. Rooibos thee bevat verschillende ingrediënten die goed zijn voor je lichaam. IJzer, calcium, kalium, koper, magnesium, zink en mangaan zijn de gezonde mineralen die in deze theesoort zitten verwerkt. Omdat rooibos niet afkomstig is van de theeplant is het eigenlijk ook geen thee en bevat het dus ook geen cafeïne.