Losse thee - Rooibosthee

Rooibos thee wordt soms ook wel rode thee genoemd, hoewel zwarte thee soms ook rode thee genoemd wordt. Rooibos wordt gemaakt met de naaldachtige blaadjes van een struik genaamd Aspalathus Linearis, deze struik komt voor in Zuid-Afrika. Traditionele Rooibos wordt gemaakt door de bladeren te fermenteren, waardoor de roodbruine kleur ontstaat. In Rooibos thee zitten veel krachtige antioxidanten, die enkele gezondheidsvoordelen zouden kunnen bieden.

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 77 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Rooibos Chocolate Kiss 1 kg

wfo1 Bio Meest populair

Rooibos Naturel Bio 250 gram

Rooibos marsepein amandel 250 gram

wfo1 Bio

Rooibos Sinaasappel citroen Bio 1 kg

Rooibos Zoete Zonde 1 kg

Honeybush 1 kg

Rooibos Aardbei 1 kg

Rooibos Ginger Lemon 1 kg

Rooibos Earl Grey 1 kg

Rooibos Caramel 1 kg

Rooibos Aardbei banaan 1 kg

Rooibos Appel 100 gram

Rooibos Earl Grey 100 gram

Rooibos Perzik 100 gram

Rooibos Caramel 100 gram

Rooibos African Orange 100 gram

Rooibos Chocolate Kiss 100 gram

Rooibos marsepein amandel 100 gram

Rooibos Aardbei banaan 100 gram

Groene rooibos 100 gram

wfo1 Bio

Appeloogst Bio 100 gram

Red Chai 100 gram

wfo1 Bio

Rooibos Spring is in the air Bio 250 gram

wfo1 Bio

Rooibos High spirits Bio 250 gram

wfo1 Bio

Tulsi sinaasappel gember Bio 250 gram

wfo1 Bio

Rooibos Sinaasappel citroen Bio 250 gram

Rooibos African Summer 250 gram

Rooibos Zoete Zonde 250 gram

wfo1 Meest populair

Rooibos Cranberry 250 gram

Honeybush 250 gram

Rooibos Aardbei 250 gram

Rooibos Vanille 250 gram

Rooibos Wintermelange 250 gram

Rooibos Mango papaya 250 gram

Rooibos Ginger Lemon 250 gram

Rooibos Appel 250 gram

Rooibos Earl Grey 250 gram

Rooibos Perzik 250 gram

Rooibos Caramel 250 gram

wfo1 Meest populair

Rooibos African Orange 250 gram

Rooibos Chocolate Kiss 250 gram

Rooibos Aardbei banaan 250 gram

Groene rooibos 250 gram

wfo1 Bio

Appeloogst Bio 250 gram

Red Chai 250 gram

wfo1 Bio

Rooibos Spring is in the air Bio 1 kg

wfo1 Bio

Rooibos High spirits Bio 1 kg

wfo1 Bio

Tulsi sinaasappel gember Bio 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Rooibos plantage

Bevat rooibos thee geen cafeïne?

Rooibos is dus afkomstig van een plant die voorkomt in Zuid-Afrika. Omdat rooibos niet afkomstig is van de theeplant maar van een struik is het eigenlijk geen thee en bevat het dus ook geen cafeïne.

Rooibosthee wordt gemaakt van naaldvormige bladeren van de rooibosstruik, Aspalathus Linearis. De kwaliteit van rooibos wordt bepaald door de hoeveelheid naaldjes. Hoe meer naaldjes en hoe minder tak, des te beter de smaak en kwaliteit van de rooibosthee. De naalden zijn groen van kleur als ze worden geoogst. De takken worden in kleine stukjes gehakt en vervolgens gefermenteerd. Hierdoor kleurt de rooibos naar het kenmerkende rood/bruin.

De smaak van rooibos is houtig met een warme specerijenachtige twist. Het combineert goed met onder andere honing, vanille, sinaasappel en een beetje kaneel. Rooibos thee bevat verschillende ingrediënten die goed kunnen zijn voor je lichaam. IJzer, calcium, kalium, koper, magnesium, zink en mangaan zijn de gezonde mineralen die in deze theesoort zitten verwerkt.

De voordelen van Rooibos thee

Bovendien heeft rooibos thee ook krachtige gezondheidsvoordelen. Rooibos is van nature cafeïne vrij en rooibos bevat weinig tannine. Tannines zijn natuurlijke stoffen die bepaalde voedingsstoffen zoals ijzer tegenwerken. Rooibosthee bevat geen oxaalzuur, het consumeren van oxaalzuur kan het risico op nierstenen verhogen, rooibosthee is hierom een goede keuze voor mensen met nierproblemen.

Rooibosthee is de laatste tijd in populariteit toegenomen, dit komt mede door het hoge gehalte aan antioxidanten. Rooibosthee kan gunstig zijn voor mensen met een verhoogd risico op hartaandoeningen. Dit komt doordat rooibosthee de bloeddruk positief beïnvloedt. Het kan ‘slecht’ cholesterol verlagen en ‘goed’ cholesterol verhogen.

Rooibos thee

Hoe zet je rooibos thee?

Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt (ook na lang trekken) niet echt bitter. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je een doseerlepel met losse rooibosthee, dat is ongeveer 2 gram, per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90 graden.

Blik Fleur de Cafe 100 gram

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van losse thee is erg belangrijk, dit kan je doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden losse thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.