Losse thee - Rooibosthee

Ben je een echte theeliefhebber van warme en zachte smaken? De Zuid-Afrikaanse rooibos thee is voor velen een echte smaakmaker. Het is één van de lekkerste en meest gedronken theesoorten die Fleur de Café in huis heeft. De rode thee is afkomstig door fermentatie van de naaldachtige blaadjes van de Aspalathus Linearisstruik. Hierdoor is het geheel vrij van cafeïne! De warme en zachte smaken zijn een ware inspiratiebron en heerlijk te combineren. Welke melange je ook kiest, losse rooibos thee is heerlijk om zelf van te genieten of aan jouw klanten te serveren. Benieuwd naar ons assortiment? Ontdek het op deze pagina.

Theesoorten: Zwarte thee    Groene Thee    Rooibosthee    Kruidenthee    Biologische thee    Witte thee    Chai thee    Pu-erh    Theebloem

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 71 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Rooibos Spring Is In The Air Bio 1 kg

wfo1 Bio

Rooibos High Spirits Bio 1 kg

wfo1 Bio

Tulsi Sinaasappel Gember Bio 1 kg

wfo1 Bio

Rooibos Sinaasappel Citroen Bio 1 kg

wfo1 Bio

Rooibos Naturel Bio 1 kg

Rooibos African Summer 1 kg

Rooibos Zoete Zonde 1 kg

Rooibos Cranberry 1 kg

Honeybush 1 kg

rooibos aardbei 1 kg

Rooibos Vanille 1 kg

Rooibos Wintermelange 1 kg

Rooibos Mango Papaya 1 kg

Rooibos Ginger Lemon 1 kg

Rooibos Appel 1 kg

Rooibos Earl Grey 1 kg

Rooibos Perzik 1 kg

Rooibos Caramel 1 kg

Rooibos African Orange 1 kg

Rooibos marsepein amandel 1 kg

Rooibos Aardbei banaan 1 kg

Red Chai 1 kg

wfo1 Bio

Rooibos Spring is in the air Bio 100 gram

wfo1 Bio

Rooibos High spirits Bio 100 gram

wfo1 Bio

Tulsi sinaasappel gember Bio 100 gram

wfo1 Bio

Rooibos Sinaasappel citroen Bio 100 gram

wfo1 Bio

Rooibos Naturel Bio 100 gram

Rooibos African Summer 100 gram

Rooibos Zoete Zonde 100 gram

Rooibos Cranberry 100 gram

Honeybush 100 gram

Rooibos Aardbei 100 gram

Rooibos Vanille 100 gram

Rooibos Wintermelange 100 gram

Rooibos Mango papaya 100 gram

Rooibos Ginger Lemon 100 gram

Rooibos Appel 100 gram

Rooibos Earl Grey 100 gram

Rooibos Perzik 100 gram

Rooibos Caramel 100 gram

Rooibos African Orange 100 gram

Rooibos Chocolate Kiss 100 gram

Rooibos marsepein amandel 100 gram

Rooibos Aardbei banaan 100 gram

Red Chai 100 gram

wfo1 Bio

Rooibos Spring is in the air Bio 250 gram

wfo1 Bio

Rooibos Sinaasappel citroen Bio 250 gram

Rooibos African Summer 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Rooibos thee kopen bij Fleur de Café

De populaire rooibos thee is een echte smaakmaker voor thuis of in jouw onderneming. Bij Fleur de Café hebben we de lekkerste melanges samengesteld. Herhaaldelijk proeven en combineren heeft geleid tot een prachtig assortiment. Heb je een favoriete smaak op het oog? Kies er vandaag voor jouw losse rooibos thee te kopen bij Fleur de Café. Wij leveren dagelijks met onze duurzame bus. Plaats jouw bestelling op werkdagen voor 12:00 uur en je ontvangt jouw bestelling morgen nog in huis! Daarom is Fleur de Café jouw totaalleverancier.

Rooibos plantage

De smaakvolle rooibos thee van Aspalathus Linearis

Rooibosthee wordt gemaakt van naaldvormige bladeren van de rooibosstruik Aspalathus Linearis. Deze struik heeft groene naalden voordat ze worden geoogst en groeit in Zuid-Afrika. De kwaliteit van rooibos wordt bepaald door de hoeveelheid naaldjes die aan de takken groeien. Hoe meer naaldjes en hoe minder tak, des te beter de smaak en kwaliteit van de rooibos thee is. Na de oogst worden de takken in kleine stukjes gehakt en gefermenteerd. Hierdoor verdwijnt de groene kleur naar de kenmerkende roodbruine kleur, die je van de rooibos thee gewend bent.

Gezonde werking van rooibos thee

Rooibos thee wordt naast haar heerlijke aroma’s ook gedronken om haar krachtige gezondheidsvoordelen. Rooibos thee is namelijk heel gezond. De thee bevat namelijk een hoog gehalte antioxidanten en veel verschillende ingrediënten die jouw gezondheid kunnen stimuleren. IJzer, calcium, kalium, koper, magnesium, zink en mangaan zijn enkele mineralen die in deze theesoort zijn verwerkt. Daarnaast is rooibos thee vrij van cafeïne en oxaalzuur en bevat weinig tannine. Zo kan rooibos thee het risico op ontstekingen, nierstenen, hartaandoeningen verlagen en een verhoogde bloeddruk en cholesterol doen afnemen. Dit maakt de thee niet alleen heel lekker, maar ook verantwoord.

Rooibos thee

Het zetten van de perfecte rooibos thee

Elke theesoort heeft een speciaal recept om het beste uit je thee te kunnen halen. Het bereiden van Rooibos thee gaat eigenlijk heel eenvoudig. De thee wordt namelijk niet snel bitter, ook niet als je het lang laat trekken. Rooibos thee kan al bij heel hoge temperatuur worden getrokken, namelijk bij 90 graden. Zo kun je de thee nog lekker heet drinken. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je één doseerlepel met losse thee, á 2 gram, die je voor enkele minuten laat trekken.

Blik Fleur de Cafe 100 gram

Rooibos thee: ook lekker te combineren

Wil je na deze lekkere verhalen rooibos thee kopen, maar wil je deze nog iets meer naar je eigen hand zetten? Melangeer jouw favoriete theemelanges dan zelf. De houtige smaak van rooibos is namelijk ook heerlijk te combineren met aroma’s van andere warme specerijen. Zo zijn honing, vanille, sinaasappel en een beetje kaneel en echte toevoeging. Combineer enkele losse theesoorten van Fleur de Café samen en wie weet ontdek je jouw favoriete theesamenstelling.

Veel gestelde vragen

Wat is rooibos thee?

Rooibos thee is een thee die wordt getrokken van de naaldachtige blaadjes van Aspalathus Linearis. Door de naaldjes te fermenteren veranderen de groene naaldjes in een roodbruine kleur, die de thee kenmerkt. Het heeft een warme en houtachtige smaak en wordt veel gecombineerd met andere warme specerijen.

Welke rooibos thee is het beste?

Rooibos thee bevat van zichzelf al veel voedingsstoffen die een stimulerende werking hebben voor de gezondheid. Deze wordt vaak met andere ingrediënten gecombineerd. Zo bevatten sinaasappel en kaneel veel vitamines en heeft vanille veel antioxidanten.

Hoe gezond is rooibos thee?

Rooibos thee is relatief gezond. Het wordt dan ook vaak als gezondheidsthee gedronken. Rooibos bevat namelijk veel antioxidanten en verschillende ingrediënten die de gezondheid stimuleren. Het risico op ontstekingen, hartaandoeningen, nierstenen en een verhoogde bloeddruk en cholesterol kunnen door het drinken van rooibos thee afnemen.

Wat zit er in rooibos thee?

Rooibos thee bevat verschillende gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. De thee wordt getrokken van naaldachtige blaadjes van de Aspalathus Linearisstruik. IJzer, calcium, kalium, koper, magnesium, zink en mangaan zijn enkele mineralen die in deze theesoort zijn verwerkt.