Sluiten
horeca-thee
Theezeefje | Fleur de Café | Voor fijnproevers

Wanneer gebruik ik een theezeefje?

Wanneer u losse thee gaat gebruiken is een theezeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment.  Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een theezeefje in de vorm van een kerstboom.

Losse thee is grover dan de thee die u in theezakjes terugvindt. Om de perfecte smaak, kleur en geur van losse thee tot zijn recht te laten komen is het aan te raden om de thee in ruim water te laten trekken. Daarom adviseren wij u ook een ruim theezeefje te gebruiken. Zodat de losse thee genoeg ruimte heeft om smaak, kleur en geur te geven aan het water.

Beste keuze theezeefje

Theezeefje met tipAls wij u mogen adviseren, dan raden wij ons rvs theezeefje met tip aan. Dit theefilter is om meerdere redenen de beste keus.

  • Het theezeefje is heel ruim, elke losse theesoort heeft voldoende ruimte om optimaal te trekken.
  • Het theezeefje is glad en bevat geen plooi. Daardoor is de zeefje makkelijk schoon te maken.
  • Het materiaal is van rvs. Roest niet en kan heel goed schoongemaakt worden bijvoorbeeld in de vaatwasser.
  • Het theezeefje pas in elk theeglas of grote mok. Met de sierlijke ‘oortjes’ hangt het theezeefje in stabiel in uw theekop.
  • Het theezeefje wordt geleverd met tipje. Dit is een rvs schoteltje waar u het zeefje op kunt zetten wanneer u vindt dat de thee genoeg getrokken is.

Theezeefje tea for one Theezeefje voor in een theepot

Wilt u theezetten in een theepotje dan is dit theezeefje een goede optie. Het theezeefje heeft maar een oortje is daarom niet geschikt voor in een kopje of theeglas. Door zijn smalle diameter past het theezeefje wel in de meeste theepotjes.

 

 

Theezeefje met handvatTheezeefje met handvat

Laat de losse thee trekken in het water van de theepot. Hang dit theezeefje boven een kopje en schenk de thee in het kopje. Blaadjes die meekomen worden boven het kopje opgevangen door dit theezeefje. Nadeel van deze manier is dat u de sterkte van de thee niet meer kunt beïnvloeden omdat de losse thee los door het water zweeft. Voordeel is wel dat de thee de ruimte heeft om te trekken.

 

Theetuit zeefje

Theetuit zeefje

Dit rvs spinnetje plaatst u in de schenktuit van de theepot. De fijne pootjes laten het water door, maar houden de theeblaadjes tegen. Eigenlijk een prachtig ouderwets systeem, maar één die prima werkt. Enig nadeel van dit theezeefje is dat de theeblaadjes kunnen gaan ophopen in de theetuit zodat de thee zelf er nog moeilijk doorheen kan.

 

Kerstboom theezeefje

Theezeefje in bijzondere vorm

Een variatie op de bekende thee-ei zijn de theezeefjes in bijzondere vormen, zoals kerstboom of huisje. Deze theezeefjes zijn erg leuk om te zien en bovendien functioneel. Door het metalen koortje zijn ze geschikt om in een theeglas of theepot te hangen. Voordeel van dit soort filter is dat de thee goed bij elkaar blijft en ook makkelijk te verwijderen is wanneer de thee goed is qua sterkte. Het nadeel van dit zeefje is dat er geen grove losse ingrediënten in passen. Eigenlijk alleen normale zwarte, rooibos en oolong thee waar geen extra ingrediënten in zitten past in dit soort theezeefjes.

 

wegwerp theezakjesWegwerpzakjes

Papieren zakjes die u naar eigen behoefte kunt vullen met losse thee en in de theepot kunt hangen. De wegwerp filterzakjes zijn verkrijgbaar in de maten XS, S en L. Voor een theepot van ongeveer 1 liter is de maat L aan te bevelen.

 

 

Theepot inclusief theezeefje

Er zijn ook steeds meer theepotten te koop waar al een zeefje in zit. Dit is natuurlijk heel handig. Op die manier heeft u precies de juiste maat zeefje voor uw theepot en sluit de theepot ook goed af. In onze webshop vindt u verschillende theepotten die al voorzien zijn van een filter en daardoor uitermate geschikt zijn om te gebruiken voor losse thee.

Interesse in onze theezeefjes

 

Andere pagina's

Losse thee

Losse theeWilt u thuis genieten van de heerlijke smaak van echte verse thee? Van fris tot zoet en van winters tot zomers, voor elke smaak hebben wij wel een thee in onze collectie. Onze theeën maken elk moment speciaal.

Theeconcept voor Horeca

TheeconceptMet het horeca theeconcept van Fleur de Café kunt u op eenvoudige en snelle wijze de allerhoogste kwaliteit thee serveren aan uw gasten voor de prijs van een simpel zakje thee. Klantbeleving staat voorop bij het serveren van losse thee.

Thee en koffie schenken in uw zaak

Thee schenkenVeel koffie en theespeciaalzaken doen het al. Zij schenken en serveren de koffie en thee die ook verkocht wordt. Op die manier blijven klanten langer in uw winkel en bovendien ontstaat er een gezellige drukte. Wij denken graag met u mee over hoe u dit het beste kunt aanpakken....