Factoren zoals vocht, licht en temperatuur hebben een invloed op smaak, aroma enhoudbaarheid van koffie en cacao. Koffiemonsters bevatten aromatischeoliën die worden geneutraliseerd door blootstelling aan onvoldoende- of te hogetemperatuur. Dit resulteert in neutralisatie of vermindering van aroma's in dekoffie, waardoor de kwaliteit ervan vermindert.
De Draminski koffie- en cacao vochtmeter evalueert nauwkeurig en snel de toestand van het getestemateriaal. Draminski TG pro koffie & cacao vochtmeter garandeert de hoogsteproductkwaliteit. Koffie- en cacao-importeurs en -exporteurs, koffiebranderijen, coffeeshops,cafés en barista's zullen de vochtmeter waarderen in hun dagelijkse werk. Vooral tijdensproductie, verwerking, opslag en transport.
Het apparaat wordt gebruikt in elke fase van de koffie- en cacaoproductie,zoals:
- tijdens het droogproces van de perkamentkoffie
- tijdens het drogen en bewaren van groene koffie
- tijdens het branden en bewaren van gemalen koffie
Beschikbare soorten en meetbereiken:
- Cacao 4% – 20%
- Groene koffie Arabica 8% – 30%
- Groene koffie Robusta 8% – 30%
- Perkamentkoffie Arabica 8% – 39%
- Droge koffiekers 6% – 21%
- Koffie Arabica grof gemalen 2% – 10,5%
- Koffie Arabica fijngemalen 2% – 9,5%
- Koffie Robusta grof gemalen 2% – 11,5%
- Koffie Robusta fijngemalen 2,5% – 8,5%
- Gebrande koffie Arabica 2% – 9,5%
- Gebrande koffie Robusta 2% – 9%
De Draminski TG pro is uitgerust met een duurzame mini-USB-poort. Hiermee kunt u een externetemperatuursonde aansluiten, gegevens naar een computer overbrengen en de software en vochtcurvesbijwerken. Dit maakt de Draminski TG pro koffie & cacao vochttester ongeëvenaard!
Specificaties
| Artikelnummer | KIS010 | 
| Machinesoort | Koffiebrander tools | 
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden, mits op voorraad.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722
Aanbevolen voor jou
Onze nieuwste inhoud
Kijk wat er nieuw is in ons bedrijf!




 
                           
                          