Koffiezak ontwerpen eigen stijl

Private label koffie (laten) verpakken

Verkoop jij koffie onder je eigen merk? Of ben je dit van plan? Bij Fleur de Café koop je de lekkerste gebrande koffie in. Ook ben je er op de juiste plek als het gaat om koffieverpakkingen. Je kan koffiezakken los bestellen, volledig bedrukte zakken laten ontwerpen en produceren of eigen zakken aanleveren.

De koffiebranderij levert koffiezakken in jouw stijl, precies zoals jij het wil. Je kan jouw creativiteit de vrije loop geven. Je bepaalt zelf de kleur, het design en de uitstraling van de zak. Ook bij het etiket-ontwerp heb je creatieve vrijheid. Jij bepaalt hoe groot die wordt en wat er op komt te staan. Koffiezakken op maat kan al vanaf 500 stuks.

Verpakkingsmateriaal private label koffie

Koffiezakken uit voorraad

Ben je een beginnend ondernemer of begin je met een kleinere oplage? Dan heb je de keuze uit een van de standaard koffiezakken. Je kiest uit de kleuren wit, kraft of zwart. Ook zijn er verschillende formaten. Je kiest zelf of je voor 1 kilo, 750 gram, 500 gram of 250 gram koffie per zak wil gaan. Er zijn ook 1kg recyclebare koffiezakken.

De standaard zak hoeft niet saai te zijn. Ze zijn namelijk ook erg mooi. Bovendien heb je bij de invulling van het etiket nog steeds alle creatieve vrijheid. Lever je zelf koffiezakken aan? Let er dan op dat die wel aan een aantal eisen voldoen om de kwaliteit van jouw koffie te waarborgen.

Bel 0570-67 77 22 om aan de slag te gaan met jouw private label koffieverpakking!

Goede koffie zonder goede verpakking is zonde!

Een koffiezak moet mooi, maar vooral ook functioneel zijn. De kwaliteit is super belangrijk. Je wil immers dat jouw koffie zo vers mogelijk uit de zak komt. Daarbij wil je voorkomen dat de zak telkens omvalt. Daarom zijn er een paar punten waar je op moet letten. Dit zijn eigenschappen waar een goede koffiezak aan voldoet:

Hieraan herken je een goede koffiezak

Koffiezak met ventiel

Koffiezak met ventiel

Een ventiel is nodig voor de versheid van de koffie. Na het branden komen er gassen vrij. Dankzij het ventiel kunnen die uit de zak kunnen ontsnappen. Tegelijktijdig kan zuurstof niet naar binnen.

Hersluitbare koffiezak

Hersluitbare koffiezak

Een zip-sluiting zorgt ervoor dat de zak na opening weer afgesloten kan worden. Hierdoor blijf de koffie langer vers

Boxpouch en zijkanten gesealed

Boxpouch en zijkanten gesealed

Met boxpouch bedoelen we de platte onderkant. De zakken van Fleur de Café hebben zelfs een gesealde zijkant. Door deze vorm, blijft jouw koffiezak mooi rechtop staan. Het zorgt voor een aantrekkelijke presentatie.

Vakje voor de branddatum

Vakje voor de branddatum

Je wil de juiste informatie op de koffiezak plaatsen. Je wilt de branddatum kunnen invullen. Een goede koffiezak heeft hier een vakje voor.

Duurzame koffiezak verpakking

Duurzame koffieverpakking

Heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan is milieuvriendelijkheid ook belangrijk. De meeste koffiezakken zijn gemaakt van meerdere materialen. Daardoor zijn ze niet of nauwelijks recyclebaar. Voor een kleinere impact op het milieu kies je de recyclebare zak. Deze koffiezak met moderne kraft-look is gemaakt van rietsuiker. Dit is slechts één materiaal, waardoor je het kan recyclen. Rietsuiker is bovendien ook plantaardig. Je voorkomt er mee dat fossiele stoffen op de afvalberg belanden.

Verpakken van koffie

Hoe gaat het verpakken van private label koffie?

Wanneer je een eigen zak wil ontwerpen, krijg je bij Fleur de Café een aantal voorbeelden te zien. Je kan zien wat mogelijk is en bepaald zelf de stijl, kleur en het formaat. Voor het etiket lever je jouw tekst, afbeelding en logo aan. Vervolgens gaat de designer van Fleur de Café aan de slag. Hij zorgt dat het label geschikt is om op een koffiezak te plakken.

Het verpakken van koffie kan je zelf doen. Je kan het ook uitbesteden als je tijd en moeite wil besparen. Bij koffiebranderij Fleur de Café laat je jouw private label koffie inpakken door ervaren medewerkers. Dit gebeurt in een schone omgeving. Jouw koffie wordt kort na het branden verpakt, waardoor de koffie zo vers mogelijk in de koffiezak gaat.

Bij Fleur de Café kan je rekenen op maximale flexibiliteit. Dit is onder andere omdat de koffiebranderij niet vanaf de rol verpakt, maar werkt met kant-en-klare zakken.  

Bij Fleur de Café krijg de private label koffie geleverd zoals jij dat wil. Verpakt of in bulk. Kies je voor verpakt, dan ontvang je jouw verpakte koffie in dozen van 8 kilo per stuk. Bij bulk krijg je jouw koffie in grote zak van maximaal 25 kilo per zak. Wens je het anders, laat het gerust weten: 0570-67 77 22.

 

Heb je interesse in koffieverpakkingen van Fleur de Café?

Bij koffiebranderij Fleur de Café is veel mogelijk op het gebied van verpakken. Je hebt de keuze uit standaard koffiezakken in vier types. Witte, zwarte en kraft zakken of de recyclebare koffiezak. Je kan jouw koffiezak en/of etiket (laten) ontwerpen of jouw eigen verpakking aanleveren.

Wil je graag jouw koffie laten verpakken? Kijk ook bij het assortiment koffieverpakkingen of bel gerust eens op. Fleur de Café is zeer ervaren met het branden en verpakken van private label koffie. Bel gerust voor een afspraak bij de koffiebranderij in Deventer.  

Wil je meer info over een koffieverpakking?
Wij helpen je graag met advies over koffie en private label. Bel gerust bij vragen of het maken van een afspraak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Meer blogs over private label koffie en verpakkingen

04.04.2024

Zo kies je een verpakking voor private label koffie

Wil je koffie op de markt brengen? Dan wil je genoeg aandacht geven aan de verpakking. Deze is namelijk bijna even belangrijk als de inhoud zelf. Fleur de Café helpt je met koffieverpakkingen. Je kiest een bestaande zak of ontwerpt je koffiezak helemaal zoals jij het wil. Aan zowel de zak als het etiket kan jij zelf invulling geven. In dit blog ontdek je de kwaliteitskenmerken van Fleur de Café koffiezakken. Ook lees je alles over het verpakken van private label koffie.
Lees meer
15.02.2024

Verpakkingsmateriaal voor koffie en thee

Onze zakken hebben naast een ventiel ook een hersluitbare zipsluiting. Daardoor kan de klant de koffiebonen of thee makkelijk in de zak bewaren en per portie er uit halen. Daardoor blijven de koffiebonen of de thee goed, donker en luchtdicht bewaard.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiesmaak voor Private label koffie

Afhankelijk van de manier van branden ontstaat een bepaald smaakprofiel. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiemelange samenstellen voor Private label

Uit onze grote hoeveelheid single origine koffiesoorten kunnen verschillende melanges gemaakt worden. Een melange is een mix van 3 tot 5 verschillende koffiesoorten.  Door deze te mengen komen de beste eigenschappen van de koffiebonen samen. Zo ontstaat een melange die qua smaak, aroma en mondgevoel perfect aansluit bij uw wensen en die van uw klanten.
Lees meer