Garanti koffiebrander

Hoe kies je het juiste formaat koffiebrander?

Om koffiebrander te worden heeft u als eerste een koffiebrander nodig. Afhankelijk van hoeveel koffie u per week wilt kunnen leveren. Is het nodig om een passend formaat brander te kiezen. Uitgaande van een 2 kilo brander is de reële capaciteit dat per week gebrand kan worden, 61 kilo. Wanneer u denkt ‘ik kan toch wel 8 uur branden en wel 4 dagen in de week’. Dan komt u bedrogen uit. Het hele brandproces duurt langer dan u denkt. Er is tijd nodig om de brander op te warmen en af te laten koelen. Er is tijd nodig om uw ongebrande koffiebonen klaar te zetten en/of te melangeren. Er is tijd nodig om uw bonen te ontstenen. Er is tijd nodig om uw koffiebonen af te laten koelen en in te pakken. Er is tijd nodig om op te ruimen en de machine schoon te houden.

Kleine of grote koffiebrander

Al met al kost het hele brandproces best veel tijd. De uiteindelijke hoeveelheid koffiebonen die u per week wilt produceren is dus bepalend voor het formaat brander die u nodig heeft. Een te kleine brander levert u dan per week te weinig op. Zoals gezegd een kleine 2 kilo brander levert u reëel maar 61 kilo per week op.

De berekening is als volgt.

  • Met een 2 kilo koffiebrander brandt je 3 x per uur 1700 gram koffiebonen.
  • Je brandt 6 uur per dag, dit doe je 2 dagen in de week.
  • Dat is ruim 30 kilo per dag en dus 61 kilo per week.

Wilt u dus meer capaciteit per week, dan raden wij aan een groter formaat brander te kopen. Een reële capaciteit bij een 5 kilo brander is 153 kilo koffie per week. Een reële capaciteit bij een 12 kilo brander is 367 kilo koffie per week.

warme koffie uit koffiebrander

Externe koffiebrander

Wilt u een kleine koffiebrander in uw zaak om op verzoek koffie te branden, maar niet om een grote hoeveelheid koffiebonen te produceren. Dan kunt u ook gebruik maken van de dienstverlening van een externe koffiebranderij. Onder de naam private label kunt u dan koffie laten branden. In onze koffiebranderij hebben wij hier ervaring mee. Wij zien verschillende koffiespeciaalzaken die wel een kleine koffiebrander hebben om klanten het koffiebranden te laten ervaren, maar die de bulk voorraad door ons laten branden. Op die manier heeft u wel de lusten maar niet de lasten die bij een koffiebranderij komen kijken.

Gadgets

Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie. Lees verder...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over onze koffiebranderij

14.04.2023

Wat doet een koffiebranderij?

Een koffiebranderij is een plek waar ruwe koffiebonen worden getransformeerd tot heerlijke bruine koffiebonen door middel van een ambachtelijk proces van branden. Het branden van de koffiebonen zorgt voor de ontwikkeling van de unieke smaken en aroma's die koffie zo geliefd maken. Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer
12.05.2022

Uw eigen koffiebranderij beginnen?

Heeft u altijd gedroomd om uw eigen koffiebranderij beginnen? U vindt hier tips en trucs om uw eigen koffiebranderij te starten. Wat heeft u allemaal nodig om op te kunnen starten en waar moet u rekening mee houden? Fleur de Café weet als geen ander wat er bij het opstarten van een koffiebranderij komt kijken.
Lees meer
14.09.2020

Professionele koffiebrander worden?

Wilt u uw verse koffiebonen zelf branden? Dan is een koffiebrander onmisbaar. Bij Fleur de Café vindt u diverse koffiebranders in het assortiment.
Lees meer
14.09.2020

Koffiebranderij Fleur de Café: modern en energiezuinig

In onze energiezuinige koffiebranderij, branden wij dagelijks verse koffie. Met meer dan 60 soorten koffiebonen voorzien wij Nederland van goeie koffie.
Lees meer
01.11.2018

Koffiebranderij nu hypermodern met Loring

Fleur de Café heeft zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke skills.
Lees meer
05.09.2018

Van gedetineerde tot koffiebrander

U leest het goed, een gevangene die koffiebrander wordt. In de penitentiaire instelling van zowel Zaanstad als in Sittard wordt koffie gebrand met een Garanti koffiebrander die geleverd is door Fleur de Café.
Lees meer
10.07.2018

Koffiebranderij 'gadgets'

Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie.
Lees meer
05.07.2018

Koffiebrander worden? Tips & Trucs

Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij diverse koffiebranders en andere benodigdheden.
Lees meer
26.06.2018

Koffiebranderij, klaar voor de toekomst

Onlangs zijn onze collega's Marc en Erwin op werkbezoek geweest naar Kopenhagen, voor een zeer speciale koffiebrander, een echte Loring! Voor alle leken onder ons: het bekijken van een Loring koffiebrander is zoiets als een proefritje maken in een Rolls Royce. Eigenlijk is er geen betere, mooiere, snellere en zuinigere koffiebrander dan een van het Amerikaanse merk Loring. De aanschaf van deze top roaster staat dan ook al heel lang op ons verlanglijstje.
Lees meer