Koffiebrander Loring van Fleur de cafe

Fleur de Café is sinds 2014 een ambachtelijke koffiebranderij. In ons pand in Deventer zorgen vijf roasters dagelijks voor vele kilo's vers gebrande koffiebonen. Na het branden worden de koffiebonen zo snel mogelijk verpakt in een koffiezak met ventiel zodat de bonen tijd hebben om te ontgassen en daarnaast niet hun versheid verliezen. De koffiezak is voorzien van een etiket, hierop staat altijd de branddatum vermeld. U kunt bij ons terecht voor vers gebrande arabica koffie vanaf 1 kilo. Met onze extra service 'dagvers garantie' bent u bovendien verzekerd van fresh roast, verser kan niet. Is 1 kilo niet genoeg? Met een brandcapaciteit van ruim 2000 kilo per dag zijn wij als koffiebrander ook de partij voor private label koffie en de zakelijke markt.

Voordelen van onze Loring koffiebrander

Duurzaam koffiebranderij met een Loring roaster

Duurzaam koffiebranderij met een Loring roaster

Met de Loring S70 Peregrine koffiebrander is Fleur de Café sinds 2018 in het bezit van een van de energiezuinigste koffiebranders ter wereld. De Loring brander gebruikt namelijk 80% minder gas dan traditionele koffiebranders. Doordat de Loring geen naverbrander nodig heeft is er ook veel minder gas nodig. Met de aanschaf van de Loring heeft Fleur de Café zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. Bijzonder aan de Loring is dat werkelijk alles ingesteld kan worden. Verder heeft de Loring een geavanceerde luchtcirculatie. De Loring werkt in principe zo: warmte wordt door een ventilator de trommel in geduwd. Die warmte wordt dan door het bonenbed gedreven en door een retourventilator (die de lucht terug in de branderkamer terugbrengt) teruggetrokken. Dit proces herhaalt zich. Alleen is de trommel stationair en worden de bonen gekarnd door draaiende peddels. De bonen worden dus niet door geleidende warmte, maar door convectiewarmte gebrand.

Koffiebranden volgens een brandprofiel

Koffiebranden volgens een brandprofiel

Het grootste voordeel van het branden met een Loring is de precisie. Met de digitaal opgeslagen brandprofielen wordt namelijk altijd consistent gebrand. Zo brandt Fleur de Café niet alleen energiezuinig, maar ook kwalitatief de beste koffiebonen. Dat geeft meer controle over het brandproces.

Ongebrande koffiebonen: ruime keus

Ongebrande koffiebonen: ruime keus

Wij hechten er als ambachtelijke koffiebranderij aan om u een breed assortiment koffiebonen aan te bieden. Met zo'n 60 soorten groene koffiebonen afkomstig uit 20 verschillende landen kunnen we zeker aan uw vraag voldoen. U kunt bij ons terecht voor single origin arabica koffiebonen, maar ook voor biologische, rainforest gecertificeerde of zelfs direct trade ongebrande koffiebonen. Daarnaast is het mogelijk om zelf een melange samen te stellen om daarmee uw private label koffie te gaan voeren. Er is bij Fleur de Café 25 jaar ervaring in de koffiehandel aanwezig. Wij weten dan ook als geen ander mooie groene bonen te onderscheiden en op waarde te schatten. Wij adviseren u graag bij uw keuze.

Kuban coffee roaster - koffiebrander

Kuban coffee roaster - koffiebrander

Onze koffiebranderij heeft naast een Loring S70 ook een andere koffiebranders van het Turkse merk Kuban staan. Van dit merk hebben wij een 5 in werking. Bij deze ambachtelijke trommelbranders is het koffiebranden nog echt handwerk. Er wordt op kleur, geur, gehoor gebrand. Onze koffiebranders zijn hierin getraind en weten inmiddels als de beste op welke manier welke boon gebrand moet worden. Zo worden specialty coffees vaak lichter gebrand 'light roast' en een arabica/robusta melange juist donker 'dark roast'. Om de juiste brandgraad te bepalen wordt gebruik gemaakt van een kleur en vochtmeter. Met deze hulpmiddelen kan de brandmeester de branding nog beter afstemmen op de eigenschappen van de koffiebonen. Het resultaat is een dan een heerlijke vers gebrande koffie.

Vers gebrande koffie

Vers gebrande koffie

Met uitzondering van de vriesdroogkoffie, wordt alle koffie die wij verkopen in onze eigen koffiebranderij gebrand, verpakt en van hieruit verzonden. De koffiebonen die in onze koffiebranderij gebrand zijn, worden tot 2 maanden na branddatum door ons als vers aangemerkt. Na 2 maanden na branddatum wordt deze koffie door ons niet meer verkocht als verse koffie. Dit is aanmerkelijk verser dan u ooit ergens zult kunnen kopen. De door ons gebrande koffiebonen zijn wat ons betreft tot uiterlijk een jaar na branddatum te consumeren.

Private label koffie

Private label koffie

Bent u geïnteresseerd in het ontwikkelen van uw eigen merk koffie. Als koffiebranderij kunnen wij u op het hele traject begeleiden. In drie stappen ontwikkelen we dan samen met u een private label koffie die bij uw bedrijf past.

  • De eerste stap is het kiezen van een melange. U stelt uw eigen koffiemelange met onze koffieexpert samen. U kunt kiezen uit 60 verschillende soorten ongebrande koffiebonen. Onze groene koffiebonen komen vanuit de hele wereld, maar  hoofdzakelijk uit Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en Oostelijk Afrika.
  • De tweede stap is het finetunen van de smaak. Uw eigen smaak wordt bepaald door de samenstelling van de melange, maar ook door de brandgraad van de koffiebonen. Onze koffieexpert kan u helpen de juiste branding te bepalen, zodat uw koffie de perfecte smaak krijgt.
  • De derde stap is het kiezen van een verpakking. Laat uw eigen merk koffie aansluiten bij de look en feel van uw zaak door uw eigen verpakking te kiezen. Met onze fullcolour printer kunnen wij elk design etiket printen en is uw private label koffie klaar.

Private label is niet alleen super hip, maar ook onderscheidend en bovendien de ultieme manier van marketing. Uw eigen merknaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal vanaf 16 kilo per soort koffie. 

De koffiebrander van Fleur de cafe

Interesse in onze koffie
Wij geven uw graag advies

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over onze koffiebranderij

14.09.2020

Koffiebranderij Fleur de Café: modern en energiezuinig

In onze energiezuinige koffiebranderij, branden wij dagelijks verse koffie. Met meer dan 60 soorten koffiebonen voorzien wij Nederland van goeie koffie.
Lees meer
01.11.2018

Koffiebranderij nu hypermodern met Loring

Fleur de Café heeft zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. De Loring is een brander van Amerikaanse komaf met uitzonderlijke skills.
Lees meer
05.09.2018

Van gedetineerde tot koffiebrander

U leest het goed, een gevangene die koffiebrander wordt. In de penitentiaire instelling van zowel Zaanstad als in Sittard wordt koffie gebrand met een Garanti koffiebrander die geleverd is door Fleur de Café.
Lees meer
10.07.2018

Koffiebranderij 'gadgets'

Als koffiebranderij aan de slag gaan is een hele uitdaging, waar meer bij komt kijken dan u wellicht in eerste instantie dacht. Fleur de Café denkt graag met u mee en kan bovendien alle producten leveren die u nodig hebt. Zodat u zich vooral bezig kunt houden met het branden van de lekkerste koffie.
Lees meer
05.07.2018

Koffiebrander worden? Tips & Trucs

Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om u zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf koffiebranderij en daarnaast verkopen wij diverse koffiebranders en andere benodigdheden.
Lees meer
26.06.2018

Koffiebranderij, klaar voor de toekomst

Onlangs zijn onze collega's Marc en Erwin op werkbezoek geweest naar Kopenhagen, voor een zeer speciale koffiebrander, een echte Loring! Voor alle leken onder ons: het bekijken van een Loring koffiebrander is zoiets als een proefritje maken in een Rolls Royce. Eigenlijk is er geen betere, mooiere, snellere en zuinigere koffiebrander dan een van het Amerikaanse merk Loring. De aanschaf van deze top roaster staat dan ook al heel lang op ons verlanglijstje.
Lees meer