Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment.  Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een theezeefje in de vorm van een kerstboom.

Losse thee is grover dan de thee die u in theezakjes terugvindt. Om de perfecte smaak, kleur en geur van losse thee tot zijn recht te laten komen is het aan te raden om de thee in ruim water te laten trekken. 

Een theezeefje, ook wel bekend als een theefilter, wordt gebruikt om losse theeblaadjes te zeven en te scheiden van het water nadat de thee is getrokken. Hier zijn een paar situaties waarin je een theezeefje zou kunnen gebruiken:

  1. Losse thee: Als je losse theeblaadjes gebruikt in plaats van theezakjes, is een theezeefje essentieel. Je plaatst de los thee in het zeefje en plaatst het in je kopje of in een theepot. Wanneer de thee voldoende is getrokken, verwijder je het zeefje om de theeblaadjes te scheiden van de vloeistof.

  2. Kruideninfusies: Naast thee kunnen theezeefjes ook worden gebruikt voor het zetten van kruideninfusies. Als je bijvoorbeeld verse kruiden zoals munt, kamille of gember gebruikt, kun je ze in een theezeefje doen en in heet water laten trekken.

  3. Theekruiden: Soms voegen mensen kruiden toe aan hun thee voor extra smaak. Als je bijvoorbeeld kaneelstokjes, kruidnagels of kardemompeulen aan je wilt toevoegen, kun je ze in een theezeefje doen om te voorkomen dat ze zich in je drankje verspreiden.

  4. Fijnere theebladeren: In sommige gevallen, zoals bij fijnere theebladeren zoals rooibos of groene thee, kunnen de theeblaadjes klein genoeg zijn om door de gaatjes in een kop van theepot te glippen. In dit geval is een theezeefje handig om ervoor te zorgen dat er geen theeblaadjes in je kopje achterblijven.

Kortom, een theezeefje wordt gebruikt om de kruiden te scheiden van het water na het trekken, waardoor je een schone, smaakvolle kop thee krijgt zonder losse deeltjes.

Ons standaard theezeefje

Ons standaard theezeefje

Als wij u mogen adviseren, dan raden wij ons rvs theezeefje met tip aan. Dit theefilter is om meerdere redenen de beste keus.

  • Het theezeefje is heel ruim, elke losse theesoort heeft voldoende ruimte om optimaal te trekken.
  • Het theezeefje is glad en bevat geen plooi. Daardoor is de zeefje makkelijk schoon te maken.
  • Het materiaal is van rvs. Roest niet en kan heel goed schoongemaakt worden bijvoorbeeld in de vaatwasser.
  • Het theezeefje pas in elk theeglas of grote mok. Met de sierlijke ‘oortjes’ hangt het theezeefje in stabiel in uw theekop.
  • Het theezeefje wordt geleverd met tipje. Dit is een rvs schoteltje waar u het zeefje op kunt zetten wanneer u vindt dat de thee genoeg getrokken is.
Theezeefje voor in een theepot

Theezeefje voor in een theepot

Wilt u theezetten in een theepotje dan is dit theezeefje een goede optie. Het theezeefje heeft maar een oortje is daarom niet geschikt voor in een kopje of theeglas. Door zijn smalle diameter past het theezeefje wel in de meeste theepotjes.

Theezeefje met handvat

Theezeefje met handvat

Laat de losse thee trekken in het water van de theepot. Hang dit theezeefje boven een kopje en schenk de thee in het kopje. Blaadjes die meekomen worden boven het kopje opgevangen door dit theezeefje. Nadeel van deze manier is dat u de sterkte van de thee niet meer kunt beïnvloeden omdat de losse thee los door het water zweeft. Voordeel is wel dat de thee de ruimte heeft om te trekken.

Theezeefje in bijzondere vorm

Theezeefje in bijzondere vorm

Een variatie op de bekende thee-ei zijn de theezeefjes in bijzondere vormen, zoals kerstboom of huisje. Deze theezeefjes zijn erg leuk om te zien en bovendien functioneel. Door het metalen koortje zijn ze geschikt om in een theeglas of theepot te hangen. Voordeel van dit soort filter is dat de thee goed bij elkaar blijft en ook makkelijk te verwijderen is wanneer de thee goed is qua sterkte. Het nadeel van dit zeefje is dat er geen grove losse ingrediënten in passen. Eigenlijk alleen normale zwarte, rooibos en oolong thee waar geen extra ingrediënten in zitten past in dit soort theezeefjes.

Wegwerpzakjes

Wegwerpzakjes

Papieren zakjes die u naar eigen behoefte kunt vullen met losse thee en in de theepot kunt hangen. De wegwerp filterzakjes zijn verkrijgbaar in de maten XS, S en L. Voor een theepot van ongeveer 1 liter is de maat L aan te bevelen.

Theezeefje assortiment

Theezeefje RVS Retro + Tip

Theezeef knijper hart rvs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
01.01.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer