Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment.  Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een theezeefje in de vorm van een kerstboom.

Losse thee is grover dan de thee die u in theezakjes terugvindt. Om de perfecte smaak, kleur en geur van losse thee tot zijn recht te laten komen is het aan te raden om de thee in ruim water te laten trekken. Daarom adviseren wij u ook een ruim theezeefje te gebruiken. Zodat de losse thee genoeg ruimte heeft om smaak, kleur en geur te geven aan het water.

Ons standaard theezeefje

Ons standaard theezeefje

Als wij u mogen adviseren, dan raden wij ons rvs theezeefje met tip aan. Dit theefilter is om meerdere redenen de beste keus.

  • Het theezeefje is heel ruim, elke losse theesoort heeft voldoende ruimte om optimaal te trekken.
  • Het theezeefje is glad en bevat geen plooi. Daardoor is de zeefje makkelijk schoon te maken.
  • Het materiaal is van rvs. Roest niet en kan heel goed schoongemaakt worden bijvoorbeeld in de vaatwasser.
  • Het theezeefje pas in elk theeglas of grote mok. Met de sierlijke ‘oortjes’ hangt het theezeefje in stabiel in uw theekop.
  • Het theezeefje wordt geleverd met tipje. Dit is een rvs schoteltje waar u het zeefje op kunt zetten wanneer u vindt dat de thee genoeg getrokken is.
Theezeefje voor in een theepot

Theezeefje voor in een theepot

Wilt u theezetten in een theepotje dan is dit theezeefje een goede optie. Het theezeefje heeft maar een oortje is daarom niet geschikt voor in een kopje of theeglas. Door zijn smalle diameter past het theezeefje wel in de meeste theepotjes.

Theezeefje met handvat

Theezeefje met handvat

Laat de losse thee trekken in het water van de theepot. Hang dit theezeefje boven een kopje en schenk de thee in het kopje. Blaadjes die meekomen worden boven het kopje opgevangen door dit theezeefje. Nadeel van deze manier is dat u de sterkte van de thee niet meer kunt beïnvloeden omdat de losse thee los door het water zweeft. Voordeel is wel dat de thee de ruimte heeft om te trekken.

Theezeefje in bijzondere vorm

Theezeefje in bijzondere vorm

Een variatie op de bekende thee-ei zijn de theezeefjes in bijzondere vormen, zoals kerstboom of huisje. Deze theezeefjes zijn erg leuk om te zien en bovendien functioneel. Door het metalen koortje zijn ze geschikt om in een theeglas of theepot te hangen. Voordeel van dit soort filter is dat de thee goed bij elkaar blijft en ook makkelijk te verwijderen is wanneer de thee goed is qua sterkte. Het nadeel van dit zeefje is dat er geen grove losse ingrediënten in passen. Eigenlijk alleen normale zwarte, rooibos en oolong thee waar geen extra ingrediënten in zitten past in dit soort theezeefjes.

Wegwerpzakjes

Wegwerpzakjes

Papieren zakjes die u naar eigen behoefte kunt vullen met losse thee en in de theepot kunt hangen. De wegwerp filterzakjes zijn verkrijgbaar in de maten XS, S en L. Voor een theepot van ongeveer 1 liter is de maat L aan te bevelen.

Theezeefje assortiment

Theezeefje RVS Retro + Tip

Theezeef knijper hart rvs

Theezeefje "teacup" incl. tip

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Andere bloggen over theeën

16.09.2020

Hoe maak je chai latte?

Chai Latte is een warme drank op basis van thee, specerijen en melk. Wordt gedronken door heel Azië en inmiddels over de hele wereld populair. De smaak is pittig, krachtig, maar ook zacht en zoet.
Lees meer
08.09.2020

Losse thee zetten? Bekijk tips en adviezen voor alle theesoorten

Elke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Benieuwd hoe u het beste losse thee kunt zetten? Lees de beste tips en adviezen voor het zetten van uw losse thee.
Lees meer
08.09.2020

Losse thee bestellen

Wilt u ook thuis genieten van de heerlijke losse thee smaken van Fleur de Café? Kies voor de kwaliteit van Fleur de Café en verras uw visite.
Lees meer
08.09.2020

Wat is losse thee?

Wat is losse thee? Wil je meer weten over losse thee, de verwerking proces. U bent aan de goede adres.
Lees meer
07.09.2020

Online thee bestellen?

Bestel uw losse thee eenvoudig en snel online. In onze webshop heeft u keus uit meer dan 120 soorten theeën. Gemakkelijk besteld, dagelijks geleverd.
Lees meer
03.09.2020

Seizoensthee, losse thee voor elke moment van het jaar

Bij elk moment, seizoen of gelegenheid past wel een eigen theesmaak. Of het nu groene thee, rooibos thee, kruidenthee of een andere verse thee is. Van oudsher is het zetten en drinken van thee onderdeel van een ritueel.
Lees meer
30.06.2020

Warme winterthee voor de fijnproevers

Een koude winterdag en een kop warme thee passen perfect bij elkaar. Want thee lest niet alleen de dorst, maar verwarmd het lichaam van binnenuit. Dat is natuurlijk heerlijk tijdens de wintermaanden.
Lees meer
11.12.2019

Het beste Glühwein recept met lekkere kruiden

De tijd van de kerstmarkten is aangebroken, skyradio draait al weken ‘Christmas songs’ en zelfs het weer lijkt winters te worden. Een prima tijd voor een lekker glas glühwein en dan niet de kant-en-klare variant, maar een zelfgemaakt brouwsel die vele malen lekkerder is.
Lees meer
28.05.2019

Water bepaalt de smaak van uw thee.

De kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. Water is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het meest geschikt voor thee?
Lees meer
22.03.2018

Thee voor een mooie lentedag of zomeravond

Thee voor een warme dag! Welke theesoorten drinken we dan het liefst? een lekkere verfrissende muntthee, of icetea?
Lees meer
25.01.2018

Gezonde losse kruidenthee

Bent u benieuwd naar onze kruidenthee met diverse gezonde ingrediënten? In deze blog hebben we de belangrijkste uitgelicht.
Lees meer
17.11.2017

Marsepein, speculaas en cadeautjes

Nog even en dan is het zover. Sinterklaas komt aan in Nederland. Elke winkel is inmiddels al versierd met vrolijke cadeautjes, jute zakken en chocolade letters en uit elke speaker klinken Sinterklaas liedjes. Iedereen wordt er aan herinnerd dat 'het heerlijk avondje' er aan komt.
Lees meer
11.08.2017

Verschillen in thee: zwart, groen en wit

Wat is nou het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee?
Lees meer
04.05.2017

Rooibosthee wonderdrankje uit Zuid-Afrika

Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje.
Lees meer
29.11.2016

Thee de warme dorstlesser op een koude winterdag

Op een koude winterdag is er niets heerlijker dan een beker met warme thee tussen je handen te houden. Een slok thee verwarmt je hele lichaam en voorziet het bovendien van het nodige vocht. Ik introduceer graag een aantal 'verwarmende theesoorten'.
Lees meer
12.10.2016

Kerstpakketten, Sinterklaas cadeautjes en meer

Nu de dagen korter worden, de kachel weer brand en de winterjas weer aan de kapstok hangt, komen we vanzelf in de decembersfeer. Daarom heeft ook Fleur de Café allerlei leuke cadeautjes voor Sinterklaas en kerst samengesteld.
Lees meer
02.07.2015

Verse ijsthee maken van losse thee

Binnen een handomdraai zet u uw gasten een heerlijke frisse ijsthee voor! bekijk in dit blog de recepten, geheimen en hoe je een lekkere ijsthee zet.
Lees meer