Voor al deze methodes wordt gemalen koffie gebruikt. De koffiebonen wordt gemalen om de smaken makkelijker te laten extraheren met water. De tijd waarmee het water in contact met de koffie is, is de extractietijd. Deze tijd bepaalt hoe de koffie smaakt. Als water te lang met het maalsel in aanraking komt dan zal het heel veel smaken opnemen wat resulteert in een bittere koffie, bijvoorbeeld een Turkse koffie. Als het water te kort met koffie in aanraking is dan is je koffie slap. Hoe fijner de koffie wordt gemalen, des te sneller kan de smaak van de koffie in het water komen. Hoe grover de maling is des te korter de koffie in contact met het water blijft. 

Optimaal gemalen koffie

Espressomaling voor espressomachine

De espressomaling is fijn gemalen en is vergelijkbaar met grof zand het valt in brokjes uiteen. Deze maling is bedoeld voor espressomachines. Espresso wordt gemaakt onder hoge druk in korte tijd. Bij de espresso zetmethode wordt het water onder hoge druk door de maling gedrukt. Er moet dus weerstand aan het water worden geboden, zodat het de aroma's goed opneemt. Bovendien ontstaat door de druk een schuimlaagje op de koffie. Lees meer over het perfecte kopje koffie.

snelfiltermaling

Snelfiltermaling voor filterkoffieapparaat

Snelfiltermaling is iets grover dan espressomaling. Bij de zetmethode van filterkoffie loopt het warme water langzaam langs de koffie en is de contacttijd (of extractietijd) relatief lang: van 2 tot 8 minuten. Tijd genoeg dus om aan smaakoverdracht te doen. De smaak van filterkoffie is dus altijd minder intens dan dat van een espresso en doordat er geen druk wordt uitgeoefend op het maalszel zal er geen cremelaagje verschijnen.

standaardmaling voor percolator of cafetiere

Standaardmaling voor cafetiere en percolatorstandaardmaling

Bij standaardmaling is de maling grover dan bij snelfiltermaling. Bij deze grove maling is de extractietijd langer. Daarom is deze maling heel geschikt voor zetmethodes als de percolator of cafeteire. Bij deze zetmethodes heeft de koffie langer de tijd om smaak en aroma af te geven aan het water. 

Interesse in onze koffie
Wij geven uw graag advies

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over onze koffie groothandel

20.03.2024

Dit is jouw groothandel in koffiemachines

Fleur de Café werkt dagelijks met koffie en koffiemachines. Hierdoor weten ze precies wat goede machines zijn. Ook kan je bij deze groothandel rekenen op nog meer gunstige voorwaarden. Veel machines zijn direct leverbaar en je krijgt als je wil hulp bij de installatie en de afstelling. Ontdek waar jij als wederverkoper nog meer op kunt rekenen bij deze groothandel in koffiemachines.
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
26.04.2022

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een horeca koffiemachine/espressomachine? Als horecaondernemer wilt uw gasten uiteraard de beste kwaliteit koffie serveren. Een lekker kopje koffie is een echte must. Een professionele koffiemachine is daarbij van belang.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiesmaak voor Private label koffie

Afhankelijk van de manier van branden ontstaat een bepaald smaakprofiel. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit.
Lees meer