Tampen van koffiemaalsel
Het aanstampen van het koffiemaalsel wordt over het algemeen 'tamping' genoemd. Dit gebeurt door met eentamper het koffiemaalsel in het filterbakje aan te stampen. Doordat de koffie samengeperst wordt ontstaat eenegaal laagje. Vervolgens wordt de filterdrager in de zetgroep gedraaid en kan de espressomachine zijn ganggaan. Hoewel het vaak onderschat wordt, is goed tampen wel degelijk van belang voor de smaak van dekoffie. Door het gelijkmatig tampen van de gemalen koffie wordt de druk op het maalsel gelijkmatig opgebouwd.Lees in ons blogalles over tampen.
Specificaties
| Artikelnummer | KP024 |
| Levertijd | 2 dagen |
| Barista tools | Tamperstation |
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden, mits op voorraad.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722
Aanbevolen voor jou
De lekkerste koffie drink je bij Fleur de Café
Onze laatste koffietips en inspiratie



