Losse thee - Avondthee

Sommige mensen kiezen voor een kopje koffie in de avond maar er zijn er ook veel die kiezen voor een heerlijke kop avondthee.

In de avond wordt vaak gekozen voor een zachtere thee die licht op de maag valt met kalmerende ingrediënten. Er word in de avond veel kruidenthee of rooibosthee gedronken, dit komt omdat hier geen cafeïne in zit. 

Filter je resultaten
Meer (2) Minder
Er zijn 79 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Zorgeloos 1 kg

Piña Colada 1 kg

Vreedzame wereld 1 kg

Pepermunt gesneden 1 kg

Venkel Anijsmix 1 kg

Kamille Thee 1 kg

Brandnetel Thee 500 gram

Mannen actief 1 kg

Vastenthee 1 kg

Sencha Aloe Vera 1 kg

Ginger Lemon kruidenmix 1 kg

Verbena - verveine 1 kg

Lindebloesem thee 1 kg

Rozenbottel hibiscus 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Pluk de dag Bio 1 kg

Mellow blossom 1 kg

Hot dropshot 1 kg

Weerstand Booster 1 kg

Caribbean blue 1 kg

wfo1 Nieuw!

Pittige zuivering 1 kilo

wfo1 Nieuw!

Brain health 1 kilo

wfo1 Nieuw!

Slaapmutsje 1 kilo

wfo1 Nieuw!

After dinner 1 kilo

wfo1 Nieuw!

Fleurige huid 1 kilo

Ayurveda Aloe Vera Ginseng 1 kg

Piña Colada 100 gram

Brandnetel Thee 100 gram

Vastenthee 100 gram

Verbena verveine 100 gram

Rozenbottel hibiscus 100 gram

Hot dropshot 100 gram

Caribbean blue 100 gram

wfo1 Nieuw!

Pittige zuivering 100 gram

wfo1 Nieuw!

Slaapmutsje 100 gram

wfo1 Nieuw!

Fleurige huid 100 gram

Ayurveda Aloe Vera Ginseng 100 gram

Brandnetel Thee 250 gram

Mannen actief 250 gram

Vastenthee 250 gram

Sencha Aloe Vera 250 gram

Ginger lemon kruidenmix 250 gram

Lindebloesem thee 250 gram

Rozenbottel hibiscus 250 gram

wfo1 Vernieuwd

Pluk de dag Bio 250 gram

Hot dropshot 250 gram

Caribbean blue 250 gram

wfo1 Nieuw!

Slaapmutsje 250 gram

wfo1 Nieuw!

Fleurige huid 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Plateau avond

Is er een verschil tussen avondthee en ochtendthee?

Allereerst zit er over het algemeen veel meer cafeïne in ochtendthee dan in avondthee. Hoewel het maar om een hele kleine hoeveelheid cafeïne het gaat, is het toch beter om dit niet in de avond te drinken als je er gevoelig voor bent. In de avond wordt vaak gekozen voor een zachtere thee die licht op de maag valt met kalmerende ingrediënten. In de avond kiest men al snel voor een kruidenthee of een rooibosthee. In de meeste theesoorten die rust beloven zit kamille, valeriaan of lavendel. Aan kamille wordt een licht ontspannen effect op de maag en darmen toegekend, daarom is kamille thee goed om te drinken na de avond maaltijd.

 

Zit er cafeïne in alle theesoorten?

Het antwoord op deze vraag is nee. Groene, zwarte en witte thee komen van de theeplant Camellia sinensis, deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant, in de bladeren van deze theeplant zit cafeïne verwerkt. Maar wist je dat er in rooibosthee en in de meeste kruidenthee geen cafeïne verwerkt zit? Dit komt omdat rooibos niet van een theeplant afkomt maar van een theestruik, de naalden van deze struik bevatten geen cafeïne. In kruidenthee zit ook geen cafeïne omdat kruidenthee samengesteld is uit een aantal kruiden, zolang er geen theeblad in de thee werkt is zit er dus geen cafeïne in.  

Bio certificaat SKAL

Biologische thee

Ben je op zoek naar biologische thee? Bij Fleur de Café heb je een ruime keuze uit 20 biologische theesoorten zoals Zwarte thee RwandaGroene thee CitroenRooibos Spring in the air en Fleurs Kruidentuintje. De theesoorten bestaan uit ingrediënten die biologische of organische worden verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De organisatie SKAL bezoekt en beoordeeld ons ieder jaar op onze manier van werken met de biologische thee.

Wij zijn er trots op dat we al vanaf 2011 in het bezit zijn van een SKAL certificaat. Als theemelangeur maken en leveren wij biologische thee aan consumenten, horeca maar ook aan winkels. Volgens de regels van de Skal is onze thee biologisch wanneer het bij Fleur de Café verpakt is en er een groen bio stickertje op zit. 

Blik Fleur de Cafe 100 gram

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van losse thee is erg belangrijk, dit kan je doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden losse thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.