Losse thee - Groene thee

Groene thee is gemaakt van bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. Groene thee verschilt van de andere theesoorten, die ook gemaakt worden van de bladeren van de Camellia Sinensis, in de manier van de bewerking. Groene thee wordt namelijk geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant en onmiddellijk na oogst behandeld met stoom of geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur, een frisse scherpe smaak en een grote hoeveelheid antioxidanten. Groene thee wordt ook wel Sencha thee genoemd. 

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 79 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Sencha Lemon 100 gram

Sencha Rode Ginseng 100 gram

Sencha Cactusvijg 100 gram

Sencha Perzik Orange 100 gram

Green Keemun Congou 100 gram

Green Gunpowder 100 gram

Jasmine Mao Feng 100 gram

wfo1 Bio

Lentebries Bio 100 gram

wfo1 Bio

Groene thee Citroen Bio 100 gram

wfo1 Bio

Sencha Banaan Appel Aardbei Bio 100 gram

Green Chai 100 gram

Oma's appeltaart 100 gram

Phoenix Dragon Jasmin Pearls 100 gram

wfo1 Meest populair

Sencha Lemon 250 gram

Sencha rode ginseng 250 gram

Sencha wintermelange 250 gram

Sencha Perzik Orange 250 gram

Green Gunpowder 250 gram

wfo1 Bio

Lentebries Bio 250 gram

Sencha Aloe Vera 250 gram

wfo1 Bio

Sencha Banaan Appel Aardbei Bio 250 gram

Keizers 7 kostbaarheden 250 gram

Oma's appeltaart 250 gram

Long Jing Dragon Well 250 gram

Sencha OP 100 gram

Sencha Wintermelange 100 gram

China Oolong 100 gram

Sencha Earl Grey 100 gram

Japan Gen Mai Cha 100 gram

Sencha Aloe Vera 100 gram

wfo1 Bio

Green Autumn dream Bio 100 gram

wfo1 Bio

Groene thee Korakundah Bio 100 gram

Keizers 7 kostbaarheden 100 gram

Japan Sencha Kakegawa 100 gram

Long Jing Dragon Well 100 gram

wfo1 Meest populair

Sencha OP 250 gram

Sencha Cactusvijg 250 gram

China Oolong 250 gram

Green Keemun Congou 250 gram

Sencha Earl Grey 250 gram

Jasmine Mao Feng 250 gram

Japan Gen Mai Cha 250 gram

wfo1 Bio

Green Autumn dream Bio 250 gram

wfo1 Bio

Groene thee Citroen Bio 250 gram

wfo1 Meest populair

Green Chai 250 gram

Japan Sencha Kakegawa 250 gram

Phoenix Dragon Jasmin Pearls 250 gram

Sencha OP 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Hoe zet je groene thee?

Camellia Sinensis

De theeplant Camellia Sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk hierbij aan landen als India, China, Japan en Kenya. De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid. Hoe hoger de theetuin ligt, des te beter de kwaliteit van de thee.

Hoe zet je groene thee?

Zet je groene thee dan is het belangrijk dat je het water na het koken laat afkoelen tot een temperatuur van 70-80C graden. Als je kokend heet water gebruikt dan zal de groene thee bitter en wrang smaken. Gebruik per kopje thee ongeveer 1 schepje met het doseerlepel, dit is ongeveer 2 gram. Doe de uitgekozen thee in een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken.

Groene thee plantage

Wat maakt groene thee zo speciaal en lekker?

Groene thee is een warme drank die over de hele wereld gedronken wordt en hierdoor ook steeds meer populariteit kent. Groene thee wordt vooral gewaardeerd vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten en de vele positieve gezondheidseffecten hiervan, dit is ook zo speciaal aan groene thee.

Groene thee heeft een lichte kleur en een milde en bloemige smaak. De thee zit vol met antioxidanten en heeft ontstekingsremmende effecten die kunnen zorgen voor afname van bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel. Maar groene thee staat er ook om bekend dat het een ontspannen gevoel kan bezorgen.

Onze groene thee is goed te combineren met frisse ingrediënten maar ook bloemen en kruiden. We hebben speciale melanges zorgvuldig samengesteld waarbij de milde smaak van de groene thee en de ingrediënten goed tot zijn recht komen, door deze samenstellingen ervaar je een unieke smaak. Laat je verrassen door ons groene thee assortiment.   

Is groene thee gezond?

Groene thee zit dus boordevol voedingstoffen die positieve effecten voor de gezondheid met zich mee brengen. Groene thee kan je zelfs helpen afvallen, de cafeïne en catechines erin kunnen je stofwisseling versnellen en de vetverbranding verhogen. Andere mogelijke voordelen van groene thee drinken zijn ondersteuning van de weerstand, een gezonder gebit en een lager risico op artritis. Dus ja, groene thee is gezond en de stoffen in groene thee kunnen krachtige gezondheidseffecten met zich meebrengen.

Bio certificaat SKAL

Biologische thee

Ben je op zoek naar biologische thee? Bij Fleur de Café heb je een ruime keuze uit 20 biologische theesoorten zoals Zwarte thee RwandaGroene thee CitroenRooibos Spring in the air en Fleurs Kruidentuintje. De theesoorten bestaan uit ingrediënten die biologische of organische worden verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De organisatie SKAL bezoekt en beoordeeld ons ieder jaar op onze manier van werken met de biologische thee.

Wij zijn er trots op dat we al vanaf 2011 in het bezit zijn van een SKAL certificaat. Als theemelangeur maken en leveren wij biologische thee aan consumenten, horeca maar ook aan winkels. Volgens de regels van de Skal is onze thee biologisch wanneer het bij Fleur de Café verpakt is en er een groen bio stickertje op zit. 

Blik 100 gram Fleur de Café

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van je losse thee is erg belangrijk, dit kan je doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

Wij raden aan om losse thee bewaren in een afgesloten blik, bewaar het blik op een donkere en droge plaats. Als je de thee op deze manier bewaart dan blijft de smaak van de thee het langst goed en lekker.