Losse thee - Witte thee
Houd je van overheerlijk zachte en subtiele theesmaken? Of wil je jouw klanten echt lekker verwennen? Dan is de witte thee uit ons assortiment een echte aanrader. De theesoort dankt haar naam aan de witte gloed van de jonge Sinensis theeplant blaadjes. Door hier thee van te trekken, komen overheerlijke smaken vrij. Combineer de zachte smaken met lavendel, roze en citroen en je creëert de lekkerste theemelanges. In ons assortiment kun je overheerlijke combinaties van verse ingrediënten en witte thee kopen. Benieuwd naar ons assortiment? Verrijk je smaakpapillen en ontdek het op deze pagina.
Witte thee bestellen bij Fleur de Café
Wil je jouw gasten een echte smaakbeleving serveren? Met diverse theemelanges van witte thee in ons assortiment lukt dat gegarandeerd. Al onze witte theeën zijn samengesteld vanuit echte ambacht. Na veelvuldig testen en combineren zijn alleen de lekkerste specerijen, fruitsoorten en theesoorten gebruikt. Probeer ze nu zelf uit! Je kunt alle witte thee online kopen in onze webshop. Voeg jouw favoriet toe aan de winkelwagen en plaats jouw bestelling. Doe je dit voor 12:00 uur? Dan verzenden wij jouw bestelling vandaag nog.
Waar witte thee kopen?
De lekkerste witte thee koop je bij Fleur de Café. Wij zijn een groothandel in de lekkerste koffie en thee. Met een groot aanbod aan unieke witte thee melanges ben je zeker van een onvergetelijke theebeleving. Onze witte thee is afkomstig van de beste theeplantages en zorgvuldig geselecteerd. Daarom koop je jouw witte thee bij Fleur de Café.

Het unieke bewerkingsproces van witte thee
Witte thee wordt net als groene en zwarte thee gemaakt van de theebladeren van de Camellia Sinensisplant. Maar waarin verschillende theesoorten dan van elkaar? Het grote geheim zit hem in de verschillen in groei- en bewerkingsproces van de theeplant. Witte thee wordt gezet van hele jonge theeblaadjes, die vroeg in het groeiproces al worden geoogst en gedroogd. Groene thee wordt gezet van volgroeide theebladeren. Witte thee heeft hierdoor een zachter en uniek smaakpatroon dan groene thee.
Witte en groene thee verschillen van zwarte thee door het oxidatieproces. Bij zwarte thee is het belangrijk dat de bladeren goed oxideren. Dit houdt in dat de bladeren worden blootgesteld aan zuurstof en hierdoor verkleuren. Hoe langer de oxidatie, hoe donkerder de kleur van het blad wordt. Dit zorgt voor verschillende en unieke smaakaroma’s. Om verkleuring van de bladeren bij witte en groene theesoorten voorkomen, worden bladeren vaak verhit, gewokt of gestoomd. Zo verdampt het vocht en kan het niet meer oxideren. Dit geeft unieke smaken aan de verschillende soorten losse thee.
De gezonde werking van witte thee
Wat niet veel mensen weten is dat witte thee één van de gezondste theesoorten is. Het is zelfs nog gezonder dan zwarte en groene thee. Wat maakt witte thee dan zo gezond? De theesoort bevat boordevol antioxidanten, fluoride en vitamine C. Deze stoffen dragen bij aan jouw gezondheid. Antioxidanten vertragen als het ware het verouderingsproces van cellen en verminderen de kans op hart- en vaatziekten en een verhoogd cholesterol. Ook heeft witte thee vier keer zo veel vitamine C dan andere theesoorten. Ons lichaam is niet in staat om zelf vitamine C aan te maken en krijgen we alleen via ons voedsel of drinken binnen. Deze vitamine helpt om wonden te genezen en is belangrijk bij het opbouwen van onze weerstand om verschillende bacteriën en virussen te bestrijden. Fluoride zorgt tevens voor een gezond en verzorgd gebit. Dit maakt witte thee gezond om te drinken.
De perfecte witte thee zet je zo
Elke theesoort heeft een unieke bereiding om het beste uit je thee te halen. Het fijne aan witte thee is dat je bij de bereiding ervan niet veel fout kunt doen. Hoe bedoelen we dat? Ook al let je eventjes niet op en laat je de thee te lang trekken, de smaak van witte thee wordt niet sterker. Wel is het belangrijk om even op de temperatuur van het gekookte water te letten. De perfecte temperatuur voor het zetten van witte thee is 70-80 graden. Bij een hele hoge temperatuur kan de thee wel bitter worden, en dat wil je natuurlijk niet. De theesoort is immers zacht van smaak. Laat daarom het theewater even afkoelen. Gebruik vervolgens per kopje één schepje van 2 gram losse thee en laat deze ruim 8 minuten trekken.