Losse thee - Witte thee

Witte thee heeft een subtiele smaak. De smaak van witte thee is veel zachter dan van zwarte, rooibos of groene thee. Witte thee wordt gemaakt van theeblaadjes die in een zeer pril stadium van het groeiproces van de theeplant worden geplukt. Witte thee is goed te combineren met diverse andere zachte smaken zoals lavendel, roze en citroen.

Filter je resultaten
Er zijn 18 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Weerstand Booster 100 gram

Witte thee lavendel 250 gram

Witte Thee Pai Mu Tan 100 gram

Oma's appeltaart 100 gram

Witte thee lavendel 100 gram

Witte Thee Pai Mu Tan 250 gram

Oma's appeltaart 250 gram

Silver Needle White Tea 250 gram

Liefdevol 100 gram

Silver Needle White Tea 100 gram

Weerstand Booster 250 gram

wfo1 Meest populair

Liefdevol 250 gram

Weerstand Booster 1 kg

Oma's appeltaart 1 kg

Silver Needle White Tea 1 kg

Liefdevol 1 kg

Witte Thee Pai Mu Tan 500 gram

Witte thee lavendel 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Witte thee

Witte thee van Fleur de Café

Wat is het verschil tussen zwarte, groene en witte thee? Het geheim van de verschillen tussen zwarte, groene en witte thee is de oxidatie, het reageren op zuurstof. Om zwarte thee te maken is dit noodzakelijk, maar bij groene en witte thee gebeurt dit niet.  Door het blootstellen van het vochtige theeblad aan zuurstof verkleurt het theeblad naar bruin. Hoe langer het oxideert hoe donkerder de kleur.  Op die manier krijgt zwarte thee de kleur die het heeft. Om verkleuring te voorkomen, verhit, wokt of stoomt men de groene en witte thee. Het vocht verdampt en kan niet meer oxideren. Nieuwschierig naar deze thee geworden? En wil je een witte thee kopen? Dan ben je bij Fleur de Café aan het juiste adres.

Uitgelichte theeplant

De theeplant Camellia Sinensis

De theeplant is een struik die van oorsprong voorkomt in Zuidoost-Azië. De jonge bladeren van deze struik worden gebruikt om thee te produceren. Tegenwoordig wordt thee over de gehele wereld in tropische en subtropische gebieden geteeld. Van de theebladeren worden witte thee, groene thee, oolong en zwarte thee gemaakt.

Witte thee wordt gemaakt door de theescheuten, of wel theebladeren, direct na de oogst te laten drogen. Bij de hoogste kwaliteit worden de theeplanten ook nog beschermd tegen het zonlicht, waardoor een lager chlorofylgehalte van de bladeren wordt verkregen.

Is witte thee gezond?

Wat niet iedereen weet is dat witte thee gezonder is dan bijvoorbeeld zwarte thee. Maar waarom is witte thee gezonder? In witte thee zitten namelijk antioxidanten, fluoride en vitamine C. Witte thee is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd. Hierna worden de geplukte knoppen in zonlicht gedroogd.

Witte thee drinken?

Witte thee heeft een lichte, zachte smaak en is hierdoor ook zeer geschikt is voor mensen die thee willen leren drinken. Bovendien kan je bij het zetten van witte thee niks fout doen. Je kunt witte thee namelijk uren in de thee laten trekken zonder dat de smaak sterker wordt. Zet je witte thee dan is het belangrijk dat je het water na het koken laat afkoelen tot 70-80C graden. Gebruik je kokend heet water dan zal de witte thee bitter en wrang smaken. Doe de losse thee in een theezeefje en laat het vervolgens ruim 8 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Blik Fleur de Café

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van uw losse thee is erg belangrijk, dit kan je doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden losse thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

Andere bloggen over thee

25.07.2022

Gezonde losse kruidenthee

Bent u benieuwd naar onze kruidenthee met diverse gezonde ingrediënten? Lindebloesemthee, gemberthee, brandnetelthee, verveine, etc..
Lees meer
28.05.2019

Water bepaalt de smaak van uw thee.

De kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. Water is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het meest geschikt voor thee?
Lees meer
11.08.2017

Verschillen in thee: zwart, groen en wit

Wat is nou het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee?
Lees meer