Losse thee - Pu-erh

Ben jij een echte theeliefhebber en ben je op zoek naar een thee met een unieke smaak? Dan is de Chinese Pu erh thee van Fleur de Café echt wat voor jou. Pu erh thee wordt veel gedronken in China, maar wordt ook steeds meer naar het buitenland geëxporteerd. De donkerrode thee wordt gezet van één van de oudste theeplanten ter wereld: de Qingmao. Deze plant groeit in het zuiden van China en komt voornamelijk voor in de stad Pu’er. De Pu erh thee is dan ook naar deze stad vernoemd. De theesoort staat in Pu’er met haar natuurlijke en houtige smaak bekend als de beste thee ter wereld. Dit maakt de thee zeker waard om een keer uit te proberen of aan jouw gasten te serveren.

Welke theesoorten zoek je? Zwarte thee    Groene Thee    Rooibosthee    Kruidenthee    Biologische thee    Witte thee    Chai thee    Pu-erh    Theebloem

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 11 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Pu-Erh Loose Tea 100 gram

Pu-erh blood orange 100 gram

Pu-Erh Loose Tea 1 kg

Pu-erh blood orange 1 kg

Pu-erh Gaba shu 80 gram

Pu-erh Shu first grade 120 gram

Pu-erh Gaba shu 20 gram

Pu-erh Shu first grade 30 gram

Pu-erh V93 p. stuk 2008

Pu-Erh Loose Tea 250 gram

Pu-erh blood orange 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Pu Erh thee

Wist je dat Pu-Erh een gefermenteerde thee is?

Pu-Erh is een gefermenteerde thee afkomstig uit de Chinese provincie Yunnan. In tegenstelling tot alle andere theesoorten, die zo vers mogelijk gedronken moeten worden, wordt Pu-Erh beter met de jaren. Na de oxidatie wordt een speciale microbacterie aan de thee toegevoegd, waardoor een fermentatieproces op gang komt. De thee wordt opgeslagen om te rijpen of om te fermenteren. Zo bekomt hij zijn speciale aardse smaak en aroma, zijn diep donkere kleur en worden de heilzame stoffen in de Pu-Erh versterkt.

Gaba Shu Cha

Pu erh thee van de Qingmao theeplant

De pu erh thee wordt bijna exact op dezelfde manier verwerkt als groene thee. Allereerst worden de theebladeren van de plant geplukt en met zuurstof gefermenteerd. Het enige verschil is dat de bladeren van Qingmao niet worden gedroogd. Hierdoor behouden de theeblaadjes voldoende vocht en enzymactiviteit om een rijpingsproces in te gaan. Dit wordt ook wel post-fermentatie genoemd. Daarna gaan de bladeren een lang rijpingsproces in.

In de vroege jaren 60 duurde dit rijpingsproces wel 5 jaar. Inmiddels is een nieuw rijpingsproces geïntroduceerd, waardoor de thee al na enkele maanden kan worden gedronken. Het lange rijpingsproces en de oudheid van de theebladeren geven de Pu erh thee een unieke smaak. Echte theekenners zouden deze onmiskenbare smaak omschrijven als een fluweelzachte, nootachtige, chocoladeachtige en diepe smaak. Een unieke smaakbeleving die je zelf moet hebben geprobeerd. Dankzij Fleur de Café kun je van de lekkerste en unieke Pu erh thee genieten.

 

De kracht van Pu erh thee

Net als groene en zwarte thee is de Pu erh thee van theebladeren gemaakt. Hierdoor bevat de theesoort cafeïne. Deze stof staat voornamelijk bekend om zijn energieke werking. Wil je lekker op tijd en rustig slapen? Dan is de pu erh niet de meest geschikte thee. Deze kun je wel drinken, maar moet licht worden getrokken. Wat niet veel mensen weten is dat cafeïne ook de vetverbranding verhoogt en de spijsvertering stimuleert. De Pu erh thee is super lekker en handig voor wie een paar extra kilocalorieën wil verbranden.

Pu erh pakket met knife

De perfecte Pu erh thee

Om de unieke smaken van de Pu erh thee optimaal naar boven te brengen, is het belangrijk om de perfecte bereidingswijze van de theesoort te volgen. De Pu erh theeblaadjes hebben tijd nodig om te wellen en hun smaak af te geven. Gebruik daarom één schepje losse thee per kopje en laat deze voor 3-4 minuten in water hangen dat net van de kook af is. De perfecte watertemperatuur hiervoor is 85-95 graden. Laat de thee niet te lang of bij een te lage temperatuur trekken, anders haal je de unieke smaakaroma’s niet genoeg naar boven of wordt de thee bitter. En dat zou natuurlijk jammer zijn. De Pu erh thee staat immers bekend om haar unieke smaakaroma’s. Ben je overtuigd om Pu erh thee te kopen? Dat kan makkelijk en snel online bij Fleur de Café.

Veel gestelde vragen

Wat is pu erh thee?

Pu erh thee is een Chinese theesoort die wordt gemaakt van de bladeren van de Qingmao theeplant. De thee heeft een kenmerkende donkerrode kleur en heeft een fluweelzachte, nootachtige en diepe smaak.

Pu erh thee wanneer drinken?

De Pu erh thee kan op elk moment van de dag worden gedronken. Het is wel goed om rekening te houden met de cafeïne die de thee heeft. Pu erh thee is daarom niet handig om sterk te zetten wanneer je bijna wilt slapen. Wel stimuleert cafeïne de vetverbranding en is lekker om te drinken wanneer je wat kilocalorieën kwijt wilt.