Losse thee - Pu-erh

Op zoek naar een thee om van te genieten tijdens dat ene thee momentje? Met de Pu-erh van Fleur de Café wordt het zeker een fijn theemoment. De smaak van Pu-erh is zeer onderscheidend van andere theesoorten. Het proeft heel natuurlijk en doet bij mensen denken aan hout. Naarmate de tijd verstrekt, wordt de smaak steeds delicater.

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 12 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Pu-Erh Loose Tea 1 kg

Pu-erh blood orange 1 kg

Pu-Erh Loose Tea 100 gram

Pu-erh blood orange 100 gram

Pu-erh V93 p. stuk 2010

Pu-Erh Loose Tea 250 gram

Pu-erh blood orange 250 gram

Pu-erh Gaba shu 80 gram

Pu-erh Shu first grade 120 gram

Pu-erh V93 p. stuk 2008

Pu-erh Gaba shu 20 gram

Pu-erh Shu first grade 30 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Gaba Shu Cha

Wat is Pu-erh thee eigenlijk?

Pu-Erh thee is een populaire Chinese theesoort. De theebladeren worden zijn zowel groen als zwart en komen van de theestruik met de naam Qingmao. Deze struik geldt als één van de oudste theeplanten ter wereld. Pu-Erh thee dankt haar naam aan de plaats Pu’er in China waar deze plant van oudsher groeit. Het zuiden van China staat bekend als de regio met de beste thee ter wereld. 

 Pu-erh heeft over het algemeen een mildere smaak en effect. Gewoonlijk hangt de kwaliteit van de thee af van de kwaliteit van de grondstoffen. Het boeket van een fijne zwarte Shu Pu-erh heeft een aangename aardse, nootachtige of chocoladeachtige smaak en een fluweelzachte en diepe smaak. Je kunt Shu Pu-erh op een lege maag drinken en zelfs voor het slapengaan, maar de infusie moet wel licht zijn. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan de smaak van zwarte pu-erh in de loop van de tijd veranderen.

Naast de alle theebladeren van de theeplant Camellia sinensis bevat ook Pu-erh thee cafeïne. Cafeïne zorgt ervoor dat je vetverbranding verhoogt tijdens de dag. Daarnaast ondersteunt de thee je spijsvertering, waardoor je extra kilocalorieën gaat verbranden. Pu-erh thee zorgt er dan ook voor dat je lichaam de extra vetten niet opslaat.

 

Hoe smaakt Pu-erh?

Pu-Erh thee heeft een kenmerkende donkerrode kleur en een stevige aardesmaak. De kenmerken komen voort uit een speciaal toegepast rijpingsproces en fermentatie. Vroeger, in de jaren 60, duurde dit proces circa 5 jaar. Eind jaren 60, begin jaren 70 werd een nieuw rijpingsproces geïntroduceerd, waardoor deze thee al na enkele maanden kan worden gedronken.

Voor het maken van Pu-erh thee wordt in eerste instantie het proces van groene thee gevolgd. Alleen het nadrogen blijft achterwege, waardoor voldoende vocht en enzymactiviteit in de theeblaadjes overblijft om een rijpingsproces mogelijk te maken: de post-fermentatie. Pu-erh heeft een zeer donkere kleur in de kop en een onmiskenbare aardse smaak. Pu Erh thee wordt door de echte thee kenners als zeer smakelijk en rijk ervaren. Het rijpingsproces en de ouderdom van de thee dragen hier aan bij. De thee is erg gewild bij Chinezen, maar ook buiten China is deze theesoort zeer populair. Om het transport te vereenvoudigen worden de theebladeren tot blokken geperst. De afgelopen jaren wordt Pu-Erh thee ook als losse thee aangeboden zoals in onze luxe theeblikken.

Luxe blikken

Hoe bewaar ik losse luxe thee?

Thee blijft het langst goed en vers wanneer het donker en droog bewaard wordt. Dit kan bijvoorbeeld in een blik en liever niet in een glazen pot. In onze webshop vind je verschillende maten en vormen opbergblikken.

Heb je een grote horecazaak gebruik dan de kiloblikken van Fleur de Café om een kilo thee in te bewaren. Vul van daaruit een aantal plateaus die je gebruikt om thee aan tafel te serveren. Is ruimte in uw bistro of café een probleem, dan kan je ook 100 gram blikjes gebruiken. Je gast kiest dan vanaf de theekaart de gewenste smaak en u serveert het theeglas met de bestelde thee direct vanachter de bar uit. Om de 100 gram blikjes handig bij elkaar te houden bieden we bovendien een wandrek of een opbergbak aan. Beide systemen hebben een uitsparing voor een doseerlepel en zeefjes aan. Heel handig en praktisch, wij denken graag met kje mee.

Niet alleen voor in de horeca is het verstandig om losse thee goed te bewaren, ook voor thuis is het van belang dat je thee op de juiste manier bewaart om smaakverlies te voorkomen.