
Losse thee - Zwarte thee
Heerlijke zwarte thee, een assortiment met allelei ingredienten: bosvruchten, citroen, sinaasappel, etc..

Hoe wordt zwarte thee gemaakt?
Zwarte thee komt van de theeplant Camellia Sinensis. De jonge scheuten van deze struik worden gebruikt om thee te produceren. Deze struik voorkomt van oorsprong in Zuidoost-Azië. Tegenwoordig wordt thee over de gehele wereld in tropische en subtropische gebieden geteeld. Om zwarte thee te krijgen moet je eerste de thee uitlegen in de zon om de te te verflensen. Dan worden de bladeren gerold. In een gekoelde en geventileerde ruimte worden de theebladeren geoxideert, ze absorberen zuurstof. Dit duurt een aantal uren. De thee wordt vervolgens verwarmt to 80-90 graden. De oxidatie wordt dan gestopt, de thee is zwarte geworden. De thee worden dan gedroogd.

Hoe zet je zwarte thee?
Een lekker kopje zwarte thee zet u met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Doe u thee in een theepotje of een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram

Hoe smaakt zwarte thee?
De smaak van zwarte thee is krachtig, kruidig, fruitig met nootachtige tonen.