Losse thee - Zwarte thee

Heerlijke zwarte thee, een assortiment met allelei ingredienten: bosvruchten, citroen, sinaasappel, etc..

Er zijn 98 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Exotische droom 1 kg

Het geheim van de Keizer 1 kg

Lady Grey 1 kg

Pu-Erh Loose Tea 1 kg

Pu-erh blood orange 1 kg

wfo1 Meest populair

Ceylon OP 1 kg

Darjeeling 1 kg

Zwarte thee Bosvruchten 1 kg

Zwarte thee Wintermelange 1 kg

Zwarte thee Vanille 1 kg

Rozen Thee extra 1 kg

Assam 1 kg

China Keemun 1 kg

Oranje boven 1 kg

Zwarte thee Honing Caramel 1 kg

Kerstthee 1 kg

wfo1 Bio

Black Spicy Bombay Chai Bio 100 gram

Keizers 7 kostbaarheden 100 gram

Exotische droom 100 gram

Pu-Erh Loose Tea 100 gram

Pu-erh blood orange 100 gram

Earl Grey Superieur 100 gram

Darjeeling 100 gram

Zwarte thee Bosvruchten 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Cranberry 100 gram

Zwarte thee Vanille 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Mango 100 gram

English Breakfast 100 gram

Zwarte thee speculaas 100 gram

Oranje boven 100 gram

Zwarte thee Honing Caramel 100 gram

Zwarte thee Aardbei explosie 100 gram

wfo1 Bio

Earl grey Korakundah Bio 250 gram

wfo1 Bio

Bosvruchten thee Bio 250 gram

Lady Grey 250 gram

Pu-Erh Loose Tea 250 gram

wfo1 Meest populair

Earl Grey Superieur 250 gram

Zwarte thee Lemon 250 gram

Darjeeling 250 gram

wfo1 Meest populair

Zwarte thee Bosvruchten 250 gram

Lapsang Souchong 250 gram

Zwarte thee Wintermelange 250 gram

Rozen Thee extra 250 gram

Assam 250 gram

Zwarte thee Aardbei ananas 250 gram

China Keemun 250 gram

Zwarte thee Wilde Kers 250 gram

Earl Grey Classic 250 gram

Zwarte thee, losse thee voor fijn proevers

Hoe wordt zwarte thee gemaakt?

Zwarte thee komt van de theeplant Camellia Sinensis. De jonge scheuten van deze struik worden gebruikt om thee te produceren. Deze struik voorkomt van oorsprong in Zuidoost-Azië. Tegenwoordig wordt thee over de gehele wereld in tropische en subtropische gebieden geteeld. Om zwarte thee te krijgen moet je eerste de thee uitlegen in de zon om de te te verflensen. Dan worden de bladeren gerold. In een gekoelde en geventileerde ruimte worden de theebladeren geoxideert, ze absorberen zuurstof. Dit duurt een aantal uren. De thee wordt vervolgens verwarmt to  80-90 graden. De oxidatie wordt dan gestopt, de thee is zwarte geworden. De thee worden dan gedroogd.

 

Hoe zet je zwarte thee?

Hoe zet je zwarte thee?

Een lekker kopje zwarte thee zet u met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Doe u thee in een theepotje of een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram

Zwarte thee

Hoe smaakt zwarte thee?

De smaak van zwarte thee is krachtig, kruidig, fruitig met nootachtige tonen.