Losse thee - Zwarte thee

Zwarte thee komt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. De jonge bladeren van de Camellia Sinensis worden gebruikt om zwarte thee te produceren. Deze struik voorkomt van oorsprong in Zuidoost-Azië. Maar tegenwoordig wordt thee over de gehele wereld in tropische en subtropische gebieden geteeld.

Zwarte thee is de bekendste en meest gedronken theesoort ter wereld. In tegenstelling tot de groene, witte en rooibos thee wordt de zwarte thee zwaarder bewerkt. Hierdoor smaakt zwarte thee over het algemeen sterker en bevat het meer cafeïne.

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 118 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Black Spicy Bombay Chai Bio 1 kg

Keizers 7 kostbaarheden 1 kg

Exotische droom 1 kg

Het geheim van de Keizer 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Cranberry 1 kg

Zwarte thee Wintermelange 1 kg

Zwarte thee Vanille 1 kg

Rozen Thee extra 1 kg

Assam 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Mango 1 kg

English Breakfast 1 kg

China Keemun 1 kg

Zwarte thee speculaas 1 kg

wfo1 Bio

Zwarte thee Korakundah Bio 100 gram

wfo1 Bio

Bosvruchten thee Bio 100 gram

Zwarte thee Vanille 100 gram

Rozen Thee extra 100 gram

Assam 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Zwarte thee Mango 100 gram

Zwarte thee Aardbei ananas 100 gram

English Breakfast 100 gram

China Keemun 100 gram

wfo1 Bio

Earl grey Korakundah Bio 1 kg

wfo1 Bio

Zwarte thee Korakundah Bio 1 kg

wfo1 Bio

Bosvruchten Bio 1 kg

Lady Grey 1 kg

Pu-erh blood orange 1 kg

Earl Grey Superieur 1 kg

wfo1 Meest populair

Ceylon OP 1 kg

Darjeeling 1 kg

Zwarte thee Aardbei ananas 1 kg

wfo1 Bio

Black Spicy Bombay Chai Bio 250 gram

wfo1 Bio

Earl grey Korakundah Bio 100 gram

wfo1 Bio

Black Spicy Bombay Chai Bio 100 gram

Keizers 7 kostbaarheden 100 gram

Exotische droom 100 gram

Pu-Erh Loose Tea 1 kg

Zwarte thee Lemon 1 kg

Black Gunpowder 1 kg

Zwarte thee Bosvruchten 1 kg

Lapsang Souchong 1 kg

Zwarte thee Wilde Kers 1 kg

Oranje boven 1 kg

Earl grey Classic 1 kg

Zwarte thee Honing Caramel 1 kg

Zwarte thee Aardbei explosie 1 kg

Kerstthee 1 kg

Het geheim van de Keizer 100 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Theeplant

Zwarte thee van Fleur de Café

Waar komt zwarte thee vandaan? De theeplant Camellia sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Japan en Kenya.  De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid.  Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee. Zwarte thee kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, naast zwarte thee verkopen we ook veel andere soorten losse thee

Hoe zet je zwarte thee?

Benieuwd hoe je het beste losse thee kunt zetten? Lees de beste tips en adviezen voor het zetten van losse thee. Een lekker kopje zwarte thee zet je met gekookt water dat een temperatuur heeft van 90 graden. Doe de thee in een theepotje of een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Elke theesoort heeft een eigen manier van bereiden. Dit heeft te maken met proces die het theeblad of de kruiden ondergaan nadat deze geoogst zijn. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden als watertemperatuur en hoeveelheid thee. Alleen op die manier haal je het beste uit de thee. Een waterkoker met een temperatuurmeter is een must wanneer je een echte theedrinker bent. Wanneer je rekening houdt met de geadviseerde zettemperatuur dan kunt nog meer genieten van uw kopje losse thee.

Gietijzer theeservies

Van theeservies tot aan theeplateaus voor zwarte thee

Het serveren van losse zwarte thee of theezakjes wil je natuurlijk in stijl doen. Fleur de Café heeft een ruim assortiment aan theepotten, kopjes en schotels in glas, porselein, aardewerk of gietijzer. Ieder materiaal heeft een eigen uitstraling. Geëmailleerde gietijzeren theepotten en bijbehorende kopjes zorgen voor de oosterse sferen bij het drinken van thee en voor de vrolijke printjes en kleuren is porselein theeservies zoals onze thee for one theepotjes een goede keuze. Ook is een leuk theeplateau een passende manier om thee in stijl te serveren. Een theeplateau met gevulde blikjes is een andere variant van de bekende theedoos voor de theepiramides. Hier is plaats voor losse thee in plaats van theezakjes. De losse thee staat dan in handige blikjes op het plateau. Zo is de thee makkelijk te serveren op een plateau voor 6 of 12 theesoorten. Kortom in ons assortiment vind je genoeg keuze om de ervaring van thee drinken compleet te maken. 

Losse thee bewaren in blik

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van uw losse thee is erg belangrijk, dit kan je doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden losse thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op bijvoorkeur in een blik.

Andere bloggen over thee

25.07.2022

Gezonde losse kruidenthee

Bent u benieuwd naar onze kruidenthee met diverse gezonde ingrediënten? Lindebloesemthee, gemberthee, brandnetelthee, verveine, etc..
Lees meer
28.05.2019

Water bepaalt de smaak van uw thee.

De kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. Water is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het meest geschikt voor thee?
Lees meer
11.08.2017

Verschillen in thee: zwart, groen en wit

Wat is nou het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee?
Lees meer