Losse thee - Zomer thee

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden, toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een zomerdag, deze theesoorten vind je terug onder zomer thee. Thee drinken op een warme dag is de juiste keuzen, in ons assortiment vind je theesoorten die zowel warm als koud gedronken kunnen worden. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon vind je hier. 

Filter je resultaten
Er zijn 23 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Regenboog thee 250 gram

Regenboog thee 100 gram

Kokos - meloen 250 gram

Zorgeloos 1 kg

Piña Colada 1 kg

Marokkaanse munt 1 kg

Ginger Lemon kruidenmix 1 kg

Caribbean blue 1 kg

Rooibos Mango Papaya 1 kg

Kokos - meloen 1 kg

Hot Ananas 1 kg

Zomer zotheid 1 kg

Piña Colada 100 gram

Caribbean blue 100 gram

Rooibos Mango papaya 100 gram

Kokos - Meloen 100 gram

Hot Ananas 100 gram

Zomer Zotheid 100 gram

Piña Colada 250 gram

Caribbean blue 250 gram

Rooibos Mango papaya 250 gram

Hot Ananas 250 gram

Zomer Zotheid 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Zomer thee met citroen

Zomer thee drinken met warm weer?

Veel mensen denken bij het drinken van thee vaak aan het gevoel van knus op de bank zitten, onder een dekentje, terwijl de regen tegen het raam aan tikt. Lekker je handen opwarmen aan een kop thee, terwijl het buiten koud is. Maar toch kun je juist ook tijdens de warme dagen van het jaar thee drinken.

Je hebt vast wel gehoord dat je juist thee moet drinken als het warm weer is. Door het drinken van thee stijgt je lichaamstemperatuur tijdelijk waardoor het daarna weer gaat afzakken, en dit verfrist juist.

Het is dus helemaal niet gek dat mensen met dertig graden op een terras een kop zomer thee bestellen terwijl jij met verlangt naar een ijskoude, verse, zomerse ijsthee met extra veel ijsblokjes.

ijsthee bij Fleur de Café

Er gaat niks boven een ijskoude en vers gemaakte ijsthee

Wil je je zomerse dag echt compleet maken? Maak dan een eens heerlijke zomerse ijsthee. Er is namelijk niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is. Bovendien bevat een vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse zomer thee.

Belangrijk bij het maken van ijsthee is dat je thee gebruikt waar geen theeblad zoals zwarte of groene thee inzit. Deze geven je ijsthee namelijk een bittere smaak. Gebruik het liefst een kruidenmelange. Wij hebben een aantal theesoorten uit ons assortiment geselecteerd die heel geschikt zijn om ijsthee van te maken.

IJsthee assortiment

Blik 100 gram Fleur de Café

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van je losse thee is erg belangrijk, dit kan je doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

Wij raden aan om losse thee bewaren in een afgesloten blik, bewaar het blik op een donkere en droge plaats. Als je de thee op deze manier bewaart dan blijft de smaak van de thee het langst goed en lekker.