Gebrande koffiebonen - Guatemala

Ontdek onze selectie van heerlijke gebrande koffiebonen uit Guatemala! Deze bonen groeien op grote hoogte in een uniek klimaat en worden met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen. Bij Fleur de Café worden de bonen zorgvuldig gebrand om de smaken en aroma's te ontwikkelen die zo kenmerkend zijn voor Guatemalteekse koffie. Onze koffiebonen hebben een volle en complexe smaak die liefhebbers zal bekoren. Of je nu op zoek bent naar een rijke en intense smaak of juist een subtiele en verfijnde koffie, wij hebben voor ieder wat wils. Ontdek ons assortiment gebrande koffiebonen uit Guatemala

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Guatemala Antigua Pastoral 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Guatemala

Koffiebonen uit Guatemala

Guatemalaanse koffiebonen worden beschouwd als enkele van de beste ter wereld. Deze bonen groeien op grote hoogte en worden met de hand geplukt. De unieke bodem- en klimaatomstandigheden in Guatemala geven de koffie zijn kenmerkende rijke en complexe smaak. Na het oogsten worden de bonen zorgvuldig gebrand om de smaak en aroma's te ontwikkelen. Fleur de Café is een producent van hoogwaardige gebrande Guatemalteekse koffiebonen die perfect zijn voor degenen die op zoek zijn naar een intense en volle koffie-ervaring.

Hoe worden bonen uit Guatemala gebrand bij Fleur de Café?

Bij Fleur de Café worden de Guatemalteekse koffiebonen op ambachtelijke wijze gebrand. De bonen worden geselecteerd om vervolgens te worden gebrand in onze koffiebrander en verhit tot een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius. Tijdens het branden komen de unieke smaken en aroma's van de bonen vrij, waardoor de koffie zijn kenmerkende smaak krijgt. Het brandproces duurt ongeveer 13 minuten, waarna de bonen worden afgekoeld en verpakt voor verzending. Fleur de Café staat garant voor de hoogste kwaliteit gebrande koffiebonen uit Guatemala, die perfect zijn voor iedereen die van een goede kop koffie houdt.

Plantage Guatemala

Leuke weetjes over koffiebonen uit Guatemala

Guatemala is een van de grootste koffieproducenten in Midden-Amerika en staat bekend om zijn hoogwaardige arabica-koffiebonen. Guatemalteekse koffiebonen groeien op grote hoogte, tussen de 1.200 en 2.000 meter boven zeeniveau, wat bijdraagt aan de complexiteit van hun smaak.

Er zijn acht verschillende regio's in Guatemala die koffie produceren, elk met hun eigen unieke smaakprofiel. Zo zijn de koffiebonen uit Antigua bekend om hun kruidige aroma en chocoladeachtige smaak, terwijl de bonen uit Huehuetenango juist een fruitige en bloemige smaak hebben.