Gebrande koffiebonen - Honduras

Ontdek de rijke smaak van Midden-Amerikaanse koffie met onze selectie van gebrande koffiebonen uit Honduras. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd en gebrand door Fleur de Café, een meester in het creëren van heerlijke koffie. Als je op zoek bent naar koffie van hoge kwaliteit met een kenmerkende smaak en een duurzame productie, dan zijn de gebrande koffiebonen uit Honduras een uitstekende keuze. Of je nu op zoek bent naar bonen voor espresso, filterkoffie of een andere zetmethode, er is een Hondurese koffieboon die past bij jouw smaakvoorkeuren. Probeer het zelf en ontdek waarom koffie uit Honduras zo geliefd is onder koffieliefhebbers over de hele wereld.

Filter je resultaten
Er zijn 3 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Honduras Bio 500 gram

Honduras Finca El Misterio 500 gram

wfo1 Op = Op

Op=Op Honduras Bio 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Honduras

Koffiebonen uit Honduras

Honduras is een belangrijke koffieproducent in Midden-Amerika en de koffiebonen uit dit land worden steeds populairder onder koffieliefhebbers over de hele wereld. De unieke omgeving en klimatologische omstandigheden in Honduras maken het land een ideale plek voor de productie van koffie van hoge kwaliteit.

De koffiebonen uit Honduras hebben een kenmerkende smaak en aroma, die worden beïnvloed door de verschillende microklimaten in het land. Hondurese koffie is vaak medium tot volledig geroosterd, waardoor de smaken van chocolade, noten en fruit naar voren komen. De koffiebonen uit Honduras hebben een medium body en een lage zuurgraad, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die op zoek zijn naar een koffie die niet te zuur is.

 

Leuke weetjes over koffiebonen uit Honduras

Honduras is de grootste koffieproducent in Midden-Amerika en de zevende grootste producent ter wereld. De meest voorkomende koffiesoort in Honduras is de Arabica boon, die wordt verbouwd op hoogtes tussen de 800 en 1700 meter boven zeeniveau.

De meest voorkomende Hondurese koffievariëteiten zijn Pacas en Catuai, die bekend staan om hun zoete smaak en fruitige aroma's. De hooglanden van Honduras bieden ideale omstandigheden voor het kweken van koffie van hoge kwaliteit, vanwege de rijke vulkanische bodems, het warme klimaat en de regelmatige regenval. Hondurese koffiebonen worden vaak gebruikt in blends met bonen uit andere landen om unieke smaken en aroma's te creëren.

Bio stickers Fleur de Café

Biologische koffie

Biologische koffie gaat verder dan alleen het verbouwen van koffie zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er wordt extra aandacht besteed aan het milieu en de mensen die betrokken zijn bij het koffieproces. Bij biologische teelt maken boeren gebruik van organische compost van koemest, boombladeren en snoeisel. Om ziekten en insecten te bestrijden, maken koffieboeren gebruik van natuurlijke methoden. Door deze duurzame teeltwijze wordt de biodiversiteit gestimuleerd en de vruchtbaarheid van de bodem verbeterd. Het resultaat is een koffie van hoge kwaliteit met een pure smaak en een verantwoorde productie.