Gebrande koffiebonen - India

Fleur de Café biedt gebrande koffiebonen uit India met een unieke smaak en aroma, die worden bepaald door de specifieke groei- en verwerkingsomstandigheden van de koffieplanten in dit land. De koffieboeren in India verbouwen hun gewassen op verschillende hoogtes en klimaatzones, waardoor de bonen verschillende smaken en karakteristieken krijgen. Fleur de Café selecteert zorgvuldig de beste koffiebonen uit India, die vervolgens met grote aandacht worden gebrand om de optimale smaak en aroma te garanderen. De gebrande koffiebonen uit India van Fleur de Café zijn mild en evenwichtig, met tonen van chocolade, kruiden en nootachtige smaken. Ontdek zelf de koffie-ervaring van Fleur de Cafe met gebrande koffiebonen uit India.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Meest populair

India Monsooned Malabar Arabica 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van India

Koffiebonen uit India

 

India heeft een rijke geschiedenis als een belangrijke producent van koffiebonen. Koffieplanten in India worden vaak op heuvels en hellingen geteeld op hoogtes tussen de 800 en 1500 meter boven zeeniveau. De specifieke omgevingsfactoren waarin de bonen groeien, zoals de hoogte, het klimaat en de bodemgesteldheid, spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de smaak en het aroma van de bonen.

Een van de beroemdste koffievariëteiten uit India is de Monsooned Malabar, die zijn naam dankt aan het proces waaraan de bonen worden blootgesteld. Tijdens het moessonseizoen worden de bonen blootgesteld aan vochtige lucht, wat resulteert in een unieke, milde en aardse smaak. India staat ook bekend om zijn Mysore Nuggets en Peaberry koffiebonen, die zorgen voor een milde en gebalanceerde smaak met tonen van chocolade, nootachtige smaken en kruidige ondertonen.

Bij Fleur de Cafe hebben we een passie voor kwaliteit en daarom selecteren we zorgvuldig de beste koffiebonen uit India. Onze gebrande koffiebonen uit India bieden een ongeëvenaarde smaak en aroma die alleen te vinden zijn in deze regio van de wereld. Ontdek zelf de premium koffie-ervaring van Fleur de Cafe met onze gebrande koffiebonen uit India.

De geschiedenis van koffie uit India

India heeft een rijke geschiedenis als het gaat om koffieproductie. Hoewel het niet bekend is wanneer koffie voor het eerst naar India werd gebracht, wordt gedacht dat het ergens tussen de 16e en 17e eeuw was. De eerste commerciële koffieplantage werd in 1840 opgericht in de staat Karnataka. Vanaf dat moment heeft de koffieproductie in India een gestage groei doorgemaakt en staat het land nu bekend als een van 's werelds grootste producenten van koffiebonen. In de loop der jaren hebben de Indiase koffieboeren verschillende methoden en technieken ontwikkeld om koffie van hoge kwaliteit te produceren, waaronder het bekende "monsooned" proces dat de bonen hun unieke smaak geeft.

Arabica en Robusta bonen in India

India is een belangrijke producent van zowel Arabica als Robusta koffiebonen. Arabica bonen worden meestal geteeld op hogere hoogtes, terwijl Robusta bonen groeien op lagere hoogtes. Arabica bonen staan bekend om hun rijke, complexe smaak en aroma, met een subtiele zuurgraad en fruitige ondertonen. 

Robusta bonen hebben over het algemeen een sterkere smaak en hogere cafeïnegehaltes dan Arabica bonen. Ze worden vaak gebruikt om koffieblends te maken vanwege hun robuuste smaak en body. De Robusta bonen worden meestal geteeld op lagere hoogtes in de staten Kerala, Tamil Nadu en Andhra Pradesh.

Bij Fleur de Cafe zijn we ons bewust van de kwaliteitsverschillen tussen Arabica en Robusta koffiebonen en we kiezen onze koffiebonen zorgvuldig uit om ervoor te zorgen dat we alleen de beste kwaliteit bieden. Onze Arabica koffiebonen uit India bieden een unieke smaakervaring die alleen te vinden is in deze regio van de wereld. Ontdek onze premium koffie-ervaring met de gebrande koffiebonen van Fleur de Cafe.