Gebrande koffiebonen - Kenia

Bij Fleur de Café hebben we een passie voor koffie en zijn we voortdurend op zoek naar de beste koffiebonen ter wereld. Onze gebrande koffiebonen uit Kenia zijn daar een perfect voorbeeld van. Deze bonen zijn zorgvuldig geselecteerd en met de hand gebrand om de unieke smaak en aroma van Keniaanse koffie te benadrukken. Met een fruitige en bloemige afdronk, bieden onze gebrande koffiebonen uit Kenia een verfijnde en complexe smaakbeleving. Ontdek de rijke en intense smaak van onze gebrande koffiebonen uit Kenia en bestel nu bij Fleur de Café.

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Kenya Bourbon 1 kg

Kenya AA plus 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Kenya

Koffiebonen uit Kenia

Koffiebonen uit Kenia zijn wereldberoemd vanwege hun onderscheidende, heldere smaakprofielen en hoge kwaliteit. Deze bonen worden geteeld op een hoogte van 1400 tot 2000 meter boven zeeniveau in de vruchtbare bodems van de hooglanden van Mount Kenya en de Aberdare-bergen. Het Keniaanse koffieproductiesysteem is goed georganiseerd, met een strenge selectieprocedure voor koffiebonen van hoge kwaliteit en een strikte traceerbaarheid van de herkomst van de bonen. Keniaanse koffiebonen zijn over het algemeen bekend om hun heldere aciditeit, medium body en fruitige aroma's, waaronder bessen, citrus en bloemen. De bonen worden gewoonlijk met de hand geplukt en gewassen, en vervolgens zorgvuldig gebrand om hun unieke smaak en aroma te behouden. Als je op zoek bent naar koffie met een verfijnde en complexe smaak, dan zijn Keniaanse koffiebonen van Fleur de Café zeker de moeite waard om te proberen.

De geschiedenis van koffiebonen uit Kenia

In de late 19e eeuw brachten Europese missionarissen en ambtenaren de eerste koffieplanten naar Kenia. Koffie groeide snel uit tot een belangrijk exportgewas en de Keniaanse koffie-industrie werd goed georganiseerd. Hoewel de industrie verschillende uitdagingen heeft gekend, blijft Keniaanse koffie zeer gewild vanwege de unieke smaak en hoge kwaliteit. Tegenwoordig wordt Keniaanse koffie voornamelijk geproduceerd door kleine boeren die samenwerken in coöperaties om de kwaliteit van de bonen te waarborgen en de oogstopbrengst te verhogen.

Koffie in koffiezak

Gebrande koffiebonen bewaren

Om de smaak en versheid van je gebrande koffiebonen te behouden, is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren. De beste manier om koffiebonen te bewaren is in een luchtdichte container op een koele, droge en donkere plaats, zoals een voorraadkast of een kelder. Vermijd plekken die blootstaan aan hitte, vocht of licht, zoals een vensterbank, een koelkast of een keukenkastje naast de kookplaat. Houd er rekening mee dat koffiebonen na verloop van tijd hun versheid verliezen, zelfs als ze op de juiste manier worden bewaard. Daarom is het het beste om alleen de hoeveelheid koffiebonen te kopen die je binnen een paar weken kunt gebruiken, zodat je altijd van de meest verse smaak kunt genieten.