Gebrande koffiebonen - Mexico

Fleur de Café biedt een prachtige selectie van gebrande koffiebonen uit Mexico aan. Deze bonen zijn afkomstig van enkele van de beste koffieplantages in het land en worden op zorgvuldige wijze geselecteerd en gebrand om de beste smaak te garanderen.

Mexico is een land dat bekend staat om zijn rijke koffiecultuur en de koffie die er wordt geproduceerd, staat bekend om zijn unieke smaakprofiel. De koffiebonen uit Mexico die Fleur de Café aanbiedt, hebben een lichte tot medium branding, waardoor ze een subtiele en verfijnde smaak hebben met een lichte zuurgraad en hints van chocolade en noten. Fleur de Café is trots op haar selectie van gebrande koffiebonen uit Mexico en nodigt u uit om de heerlijke smaken te ontdekken die deze bonen te bieden hebben. 

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Mexico Bio 500 gram

wfo1 Op = Op

Op=Op Mexico Bio 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Mexico

Koffie uit Mexico

Mexico is een belangrijke producent van koffie en de koffie die er wordt geproduceerd staat bekend om zijn unieke smaakprofiel. De meeste koffie uit Mexico wordt verbouwd in de zuidelijke staten van Chiapas, Oaxaca en Veracruz. De hoogtes waarop de koffieplantages zich bevinden variëren tussen de 900 en 1800 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een rijkere smaak. De koffie uit Mexico heeft vaak een lichte zuurgraad en een nootachtige smaak met hints van chocolade en karamel. De productie van koffie in Mexico vindt vaak plaats op kleine familieboerderijen en duurzame landbouwmethoden worden steeds belangrijker.

Gebrande koffiebonen uit Mexico

De manier waarop koffiebonen uit Mexico worden gebrand kan variëren afhankelijk van de koffiebrander. Over het algemeen worden de bonen echter op een lichte tot medium branding gebrand om de delicate smaken te behouden. Tijdens het branden van de bonen worden ze blootgesteld aan hoge temperaturen, waardoor de suikers in de bonen karamelliseren en de smaken zich ontwikkelen.

Het brandproces vereist nauwkeurigheid en expertise, omdat het de smaak van de koffie kan beïnvloeden. Een te lichte branding kan resulteren in een flauwe smaak, terwijl een te donkere branding de smaak kan overheersen en een bittere smaak kan geven. Ongeacht de gebruikte methode, is het doel altijd om een ​​koffie te produceren met een uitgebalanceerde smaak die de unieke kenmerken van de koffiebonen uit Mexico benadrukt.

De geschiedenis van koffiebonen uit Mexico

De geschiedenis van koffiebonen in Mexico gaat terug tot de late 18e eeuw, toen koffieplanten voor het eerst in het land werden geïntroduceerd door Spaanse kolonisten. De planten werden verbouwd op grote plantages en de koffieproductie groeide gestaag gedurende de 19e eeuw. Tegen het einde van die eeuw was Mexico een belangrijke producent van koffie geworden.

Tegenwoordig is Mexico nog steeds een belangrijke producent van koffie en de koffie-industrie blijft zich ontwikkelen. Veel koffieproducenten in Mexico hanteren duurzame landbouwmethoden en streven naar eerlijke handelspraktijken, waardoor koffie uit Mexico een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar koffie die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook geproduceerd is met respect voor de planeet en de mensen die erbij betrokken zijn.