Gebrande koffiebonen - Oeganda

Fleur de Café biedt heerlijke gebrande koffiebonen uit Oeganda. De koffiebonen worden rechtstreeks ingekocht bij koffieboeren in Kibinge, Oeganda. Dit zorgt voor een eerlijke prijs voor de boeren en een hoogwaardig product voor onze klanten. Onze koffiebonen worden zorgvuldig gebrand om hun unieke smaakprofiel te behouden. Door ons duurzame en sociale initiatief Deventer Koffie steunen wij bovendien jongeren uit Oeganda in het opzetten van hun eigen koffiebedrijfjes. Geniet van onze koffie en draag tegelijkertijd bij aan een betere toekomst voor koffieboeren in Oeganda.

Filter je resultaten
Er zijn 5 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Deventer koffie GEMALEN 250 gram

wfo1 Direct trade

Uganda Bugisu arabica AA 500 gram

Deventer koffie GEMALEN 1 kg

Deventer koffie 1 kg

Deventer koffie 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Deventer koffie

Koffiebonen uit Oeganda

Onze gebrande koffiebonen uit Oeganda hebben een medium body met een aangename aciditeit en tonen van chocolade en karamel. De bonen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder hele bonen en gemalen koffie. Of u nu een thuisbarista bent of een professionele koffieliefhebber, onze koffiebonen uit Oeganda zullen zeker indruk maken.

Bij Fleur de Café zijn we gepassioneerd over het produceren van de beste koffie, terwijl we tegelijkertijd duurzame landbouwpraktijken ondersteunen en de gemeenschappen waar we mee samenwerken ondersteunen. Bestel vandaag nog onze gebrande koffiebonen uit Oeganda en geniet van een smaakvolle kop koffie met een positieve impact.

 

 

Geschiedenis van koffiebonen uit Oeganda

Oeganda heeft een lange geschiedenis van koffieteelt en staat bekend om zijn rijke, aardse en fruitige smaken. Vandaag de dag is koffie nog steeds een belangrijk exportproduct voor Oeganda en wordt het beschouwd als een van de beste koffiesoorten van Afrika. De belangrijkste koffievariëteiten die in Oeganda worden geteeld zijn Robusta en Arabica. De koffie-industrie in Oeganda is ook belangrijk voor de werkgelegenheid van kleine boeren en draagt bij aan de economische ontwikkeling van het land. Onze koffiebonen zijn afkomstig van kleine boeren die op duurzame wijze koffie verbouwen en een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Door Fleur de Café te kiezen, steun je niet alleen een hoogwaardige koffieproducent, maar draag je ook bij aan de verbetering van de levensomstandigheden van de boeren en hun gemeenschappen in Oeganda.

Deventer koffie

Deventer koffie uit Oeganda

Fleur de Café wordt regelmatig benaderd met verzoeken om deel te nemen aan goede doelen, benefietacties en andere fair trade initiatieven. Eén van deze projecten waar we trots op zijn om aan mee te werken, is Deventer Koffie. Dit bijzondere project brengt koffieboeren uit Kibinge, Oeganda, rechtstreeks in contact met bedrijven, organisaties en het publiek in Deventer. De stichting Deventer Koffie, onder leiding van Ruud Boon, is de drijvende kracht achter dit initiatief en zet zich in voor jongeren uit Oeganda.

De opbrengst van Deventer Koffie wordt gebruikt om jongeren op te leiden, zodat zij hun eigen koffiebedrijf kunnen starten in het arme plattelandsgebied van Kibinge. Dit biedt kansen voor de jongeren om een eigen bestaan op te bouwen en geeft hen de mogelijkheid om te oefenen met het starten van hun eigen bedrijfjes. Als koffiebranderij in Deventer zijn wij blij om een bijdrage te kunnen leveren aan dit mooie sociale initiatief. We hebben geholpen bij het samenstellen van een heerlijke melange die voor een breed publiek toegankelijk is. Bovendien branden wij de melange en zorgen wij voor de verpakking en distributie.