Gebrande koffiebonen - Peru

Bij Fleur de Café weten we hoe belangrijk koffie is voor de echte liefhebber. Daarom bieden wij alleen de beste gebrande koffiebonen aan, zoals onze selectie uit Peru. Onze bonen worden zorgvuldig geselecteerd en met vakmanschap gebrand om de natuurlijke smaken en aroma's te behouden. Het resultaat is een zachte koffie met een subtiele aciditeit en tonen van chocolade en karamel. Onze gebrande koffiebonen uit Peru zijn perfect voor wie op zoek is naar een verfijnde en evenwichtige smaakbeleving. Bestel vandaag nog en ontdek de rijke smaak van Peru in jouw eigen kopje koffie!

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Peru arabica 500 gram

wfo1 Bio

Peru Premium Bio 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Peru

Koffiebonen uit Peru

Peruaanse koffiebonen behoren tot de meest gewilde koffiesoorten ter wereld, vanwege hun unieke smaak en karakter. De koffie groeit op de hellingen van de Andes en profiteert van de vruchtbare bodem en het ideale klimaat van de regio. Peruaanse koffiebonen staan bekend om hun zachte smaak, subtiele aciditeit en tonen van chocolade en karamel. De koffieboeren in Peru hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de koffie, door het gebruik van duurzame teeltmethoden en door te investeren in moderne verwerkingstechnieken. Door de hoge kwaliteit en de unieke smaakprofielen zijn Peruaanse koffiebonen een favoriet onder koffieliefhebbers over de hele wereld.

De geschiedenis van koffiebonen uit Peru

Koffiebonen uit Peru worden al heel lang verbouwd. In de 18e eeuw brachten de Spaanse kolonisten de eerste koffieplanten naar Peru. Daarna zijn steeds meer koffieplantages opgericht.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw ging het niet zo goed met de koffie-industrie in Peru. Er waren problemen met de politiek en de economie, waardoor veel koffieboeren stopten. Maar in de jaren 90 ging het weer beter. Er werden nieuwe manieren bedacht om koffie te verbouwen die beter waren voor de natuur. En er werd meer aandacht besteed aan duurzaamheid.

Nu is Peru één van de grootste koffieproducenten ter wereld. Er zijn ongeveer 200.000 koffieboeren in Peru, die elk jaar veel koffiebonen oogsten. De koffie-industrie groeit nog steeds en zorgt ervoor dat koffieboeren in Peru het beter hebben.

Hoe worden koffiebonen uit Peru gebrand?

De manier waarop koffiebonen uit Peru worden gebrand, kan verschillen per koffiebranderij. Over het algemeen worden de bonen echter eerst gecontroleerd op kwaliteit en vervolgens geroosterd in een brander.Tijdens het branden worden de bonen verhit tot hoge temperaturen, waardoor ze van kleur en structuur veranderen en hun karakteristieke smaak- en aroma-eigenschappen ontwikkelen. Het brandproces kan verschillende gradaties hebben, van licht tot donker, en de keuze voor de juiste roostertijd en -temperatuur kan van invloed zijn op de smaak van de koffie.

Na het branden worden de koffiebonen gekoeld en eventueel gemalen.. Het is belangrijk om de koffiebonen op de juiste manier te bewaren, om de smaak en aroma's te behouden. Dit kan onder andere door ze in een luchtdichte verpakking op een koele en droge plaats te bewaren, weg van direct zonlicht.