Gebrande koffiebonen - Single origins

Ontdek de unieke smaken van Single Origins koffie bij Fleur de Café. Onze koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd uit één specifieke regio of plantage, wat resulteert in koffie met een uniek karakter en smaakprofiel. Elke Single Origins koffie is afkomstig van een specifieke koffieboon en wordt met zorg gebrand om de maximale smaak en aroma's te behouden. Onze koffiebonen worden verwerkt volgens de traditionele methoden, zoals gewassen, natuurlijk of honey processed, wat zorgt voor een unieke smaakervaring.

Of je nu een liefhebber bent van lichte, medium of donkere koffie, we hebben een Single Origins koffie die bij je past. Ontdek onze verschillende koffiesoorten en laat je verrassen door hun unieke smaken. Probeer nu onze Single Origins koffie en ontdek de unieke smaken van deze speciale koffiebonen. Bestel eenvoudig online en geniet van een perfecte kop koffie bij jou thuis.

Filter je resultaten
Er zijn 17 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Peru Premium Bio 500 gram

Colombia Narino Galeras Volcanic 500 gram

wfo1 Bio

Ethiopie Sidamo Arabica Bio 500 gram

Guatemala Antigua Pastoral 500 gram

Brasil Cerrado arabica 500 gram

wfo1 Meest populair

Colombia Supremo 1 kg

wfo1 Meest populair

Brasil Yellow Bourbon 1 kg

Peru arabica 500 gram

wfo1 Direct trade

Uganda Bugisu arabica AA 500 gram

Kenya AA plus 500 gram

wfo1 Bio

Mexico Bio 500 gram

wfo1 Bio

Honduras Bio 500 gram

Brasil Santos 500 gram

wfo1 Meest populair

India Monsooned Malabar Arabica 500 gram

Indonesia Sulawesi Kalossi 500 gram

Honduras Finca El Misterio 500 gram

wfo1 Meest populair

Brasil Yellow Bourbon 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Koffiebes

Wat zijn Single Origin koffiebonen?

Koffiebonen afkomstig uit één land of regio van herkomst noemt men Single Origin koffie. Een oorsprongsdocument toont dan ook aan dat het koffiebonen zijn uit één bepaald land. Daarnaast is dit af te lezen op de jutezak waar de groene bonen in verpakt zijn.

Maar hoe werkt het dan? Neem onze koffiesoort 'Colombia Supremo'. De koffiebonen met de naam Colombia Supremo zijn allemaal koffiebonen uit Colombia (single origin) met een bepaalde grootte. De grootte van de boon bepaald of het als Supremo verkocht wordt. Het kan dus zijn dat bonen van eenzelfde koffiestruik als verschillende koffiesoorten verkocht worden. De Colombia Supremo is dus wel echt een single origin koffie, namelijk echt alleen afkomstig uit Colombia maar met de kwaliteitsaanduiding Supremo.

Controle op koffiehandel

Onze groene koffiebonen kopen wij via een koffiehandelaar. Van elke koffiesoort is een oorsprongsdocument beschikbaar. Op een oorsprongsdocument is onder andere te lezen uit welk land de koffiebonen komen, om wat voor soort koffiebonen het gaat, welk productieproces de bonen hebben ondergaan en of de International Coffee Organization akkoord heeft gegeven op de verhandeling. De ICO (International Coffee Organization) is dé organisatie die de handel van koffie wereldwijd in de gaten houdt. Belangrijk voor de ICO zijn bijvoorbeeld duurzaamheid in de manier van koffie verbouwen en het terugdringen van armoede in de koffieproducerende landen.  De Leden van ICO-landen vertegenwoordigen 98% van de wereldkoffieproductie