Losse thee - Theebloem

Ben je op zoek naar een unieke smaakbeleving om van te genieten of te serveren? Of wil je iemand een exclusief thee cadeau geven? Dan is een theebloem een echte aanrader. Theebloemen zijn een ware lust voor het oog, neus en smaakpapillen. Plaats de bloem in heet water en aanschouw hoe het zich in het hete water ontvouwt. Geniet vervolgens van alle geuren en smaken die vrijkomen. Theedrinken wordt hierdoor een unieke beleving. 

Welke theesoorten zoek je? Zwarte thee    Groene Thee    Rooibosthee    Kruidenthee    Biologische thee    Witte thee    Chai thee    Pu-erh    Theebloem

Filter je resultaten
Er zijn 7 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Red love theebloemen 100 gram

Butterfly on a Flower theebloemen 1 kg

Red Love theebloemen 1 kg

Flower Angel theebloemen 1 kg

Floral Brocade theebloemen 1 kg

Flower Angel theebloemen 100 gram

Love at First Sight theebloemen 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Theebloemen van Fleur de Café

Laat je keer op keer verrassen door de ontplooiing van de theebloemen. Door ze in heet water te leggen komt de bloem uit en geeft het zijn smaak af aan het water. Het is een lust voor het oog om te zien hoe de kleine bol zicht ontvouwt in het water tot een prachtige theebloem. De prachtige theebloem zorgt voor een lekkere milde thee. Wij hebben een unieke selectie van de mooiste en meest verse groene theebloemen in ons assortiment. Wil je graag theebloemen bestellen bij een erkend theemelangeerderij, waarbij kwaliteit en versheid voorop staat? Dan ben je bij Fleur de Café aan het juiste adres! Bij ons kun je gemakkelijk en snel theebloemen online bestellen. Wij leveren aan particulieren, horeca en winkels, zodat iedereen van een unieke theebeleving kan genieten.

Theebloemen nog in een knopje

Wat zijn theebloemen?

Theebloemen bestaan uit groene theebladeren van de Camellia Sinensis theeplant, die met een katoenen draadje tot een kleine bloembol zijn gebonden. Leg de bloem in heet water en het katoenen draadje laat los. Zo ontvouwt zich een prachtige theebloem en worden frisse en milde smaak van de groene theeblaadjes aan het theewater afgegeven. Laat het even trekken en je geniet van een exclusief lekkere groene thee. Theebloemen zijn dan ook een lust voor het oog en zorgen voor een ware smaaksensatie.

Glazen theepot met een uitgevouwen theebloem

Theezetten van theebloemen

Om de smaken van de groene bloembol optimaal naar boven te laten komen, is het belangrijk om alles over theebloemen te weten en de bereidingswijze ervan te kennen. Het zetten van theebloemen is relatief vergelijkbaar met het zetten van een losse groene thee. Alleen heeft de theebloem ruimte nodig om zich open te vouwen. Neem daarom een ruime theepot of theeglas om de theebloem optimaal gebruik te laten maken van de ruimte. Natuurlijk wil je zien hoe de mooie theebloem zich openvouwt. Kies daarom voor een glazen theepot

Net als alle andere theesoorten hebben groene theebladeren een unieke bereidingswijze. Zo komen de frisse smaken van groene thee vrij bij een watertemperatuur van 90 graden. Laat daarom het gekookte water nog even afkoelen voordat je de theebloemen erin stopt. Is het afgekoeld? Leg dan de theebloem voorzichtig in het water en laat deze maximaal 10 minuten trekken. Je zult zien dat de prachtige theebladeren zich zullen ontvouwen. Het katoenen draadje laat langzaam los en een prachtige theebloem komt tevoorschijn. Vervolgens geniet je van een overheerlijke kop groene thee

Theebloemen cadeau geven

Ben je op zoek naar een origineel of persoonlijk cadeau voor jouw favoriete theeleut? Geef dan een theebloem cadeau. Het is een super origineel en populair cadeau en zorgt voor een unieke theebeleving. Al vele anderen hebben onze theebloemen ontdekt en genieten dagelijks van unieke aroma’s en de onthulling van de theebloem. Naast het prachtige vertoon van de bloem, is het drinken van groene thee ook gezond. Zo stimuleert het de vetverbranding en spijsvertering en verlaagt het de bloeddruk. Is dat niet handig?

Hoe bewaar ik theebloemen?

Om ervoor te zorgen dat theebloemen zo lang mogelijk vers blijven en hun aroma’s vasthouden, is het belangrijk dat ze droog en in het donker bewaard worden. Zonlicht en vocht kunnen er namelijk voor zorgen dat de bloemen hun smaak verliezen. Berg theebloemen daarom op in een afsluitbaar theeblik. Doe dit liever niet in een glazen pot. Kies je ervoor om jouw theeblik en theebloemen te kopen bij Fleur de Café? Dan leveren wij bijpassende naamsticker om jouw theeën overzichtelijk te bewaren. Zo zorg je zo lang mogelijk voor een verse kop thee.