Losse thee - Theebloem

Wij hebben een unieke selectie van de mooiste groene theebloemen in ons assortiment. De theebloemen hebben een vriendelijke geur en zijn heerlijk zacht van smaak en een ware  lust voor het oog. Het theezetten van een theebloem is op zich al een ware thee beleving. Als je de theebloem in gekookt water plaatst, ontdek je een spektakel van bloemen, een ultieme thee sensatie.

Filter je resultaten
Er zijn 7 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Floral Brocade theebloemen 1 kg

Red Love theebloemen 1 kg

Bosje bloemen - proefpakket theebloemen

Flower Angel theebloemen 1 kg

Butterfly on a Flower theebloemen 1 kg

Red love theebloemen 100 gram

Love at First Sight theebloemen 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Een theebloem om zelf van te genieten of om als cadeau te geven

Bent u op zoek naar een origineel of persoonlijk cadeau? Al eens gedacht aan een theebloemen? Een theebloem kopen om als cadeau te geven is origineel en ook nog eens erg populair. Dit heeft er vooral mee te maken dat steeds meer mensen de unieke aroma’s van de theebloemen ontdekken. Naast dat de theebloem er leuk uitziet en geurig is, heeft de theebloem ook nog eens een positief effect op de gezondheid. Het bevorderd namelijk de vetverbranding, verlaagt de bloeddruk en bevat belangrijke antioxidanten.

Theebloemen nog in een knopje

Wat is een theebloem?

Theebloemen is eigenlijk gewoon een bundeltje van theebladeren. De bladeren van de theebloem zijn met een katoenen draadje verbonden tot een kleine bol. Zodra de ‘theebloemen’ in aanraking komt met heet water, laat het katoenen draadje los en ontvouwt er zicht een theebloem. Als u de thee even laat staan komt er vervolgens een prachtige bloem tevoorschijn.

Het is een lust voor het oog om te zien hoe de kleine bol zicht ontvouwt in het water tot een prachtige theebloem. De prachtige theebloem zorgt voor een lekkere milde groene thee.

Glazen theepot met een uitgevouwen theebloem

Hoe zet je thee van een theebloemen?

Na het kopen van theebloemen wilt u natuurlijk het liefst deze zo snel mogelijk proberen en laten zien aan anderen. Als het de eerste keer is dat u de theebloem gebruikt, bereid ze dan op de juiste manier want het zou zonde zijn als de theebloem niet uit komt.

Thee zetten van een theebloemen is te vergelijken met het zetten en maken van een normaal kopje thee:

Neem een ruime glazen theepot of theeglas om de theebloem optimaal gebruik te laten maken van de ruimte. Neem glas zodat u kan zien hoe mooi de theebloem uitkomt. Kook vervolgens water, schenk dit water in het theeglas of de (glazen) theepot. Laat het kokende water afkoelen tot ongeveer 90 graden. Plaats nu de theebloem in het water. Het katoenen draadje zal langzaam loslaten en de theebladeren zullen zich ontvouwen. Er komt een prachtige bloem tevoorschijn!

Wij adviseren u om de theebloem maximaal 10 minuten te laten trekken. Vervolgens kunt u genieten van een heerlijk kopje groene thee.

Hoe bewaar ik theebloemen?

Thee blijft het langst goed en vers wanneer het donker en droog bewaard wordt. Dit kan bijvoorbeeld in een blik en liever niet in een glazen pot. Bij voorkeur in een blik, op een koele en droge plaats. Hierdoor kan iedereen lang genieten van een heerlijke kop thee. Onze tip is om de thee te bewaren in een theeblik.

Een goed afsluitbaar theeblik is dan ook de beste manier om losse thee te bewaren. Door de losse thee in een theeblik te bewaren blijft de thee luchtdicht en koel. Fleur de Café kan je voorzien van theeblikken in alle soorten en maten. Bestel je bij ons een theeblik? Als jij je theesmaak doorgeeft leveren wij bijpassende naamstickers. Zo blijven al je theeën overzichtelijk bewaard.