Koffiemachineonderhoud en reparatie

Fleur de Cafe is importeur van diverse merken professionele espressomachines, zoals Expobar en BFC. Koopt u bij ons een professionele koffiemachine dan zorgt onze eigen technische dienst voor de installatie, het onderhoud en bij storingen voor reparaties. Bij de aanschaf van een espressomachine kunnen wij ook een baristatraining verzorgen, zodat u en uw personeel precies weten hoe de machine werkt en u verzekerd bent van een perfecte kop koffie!

Onderhoud en reparatie van uw koffiemachine

Wij kunnen voor u het periodieke onderhoud uit handen nemen, maar natuurlijk ook alle voorkomende storingen snel en vakkundig verhelpen. In geval van storing meld u dit telefonisch vervolgens neemt de monteur zo snel mogelijk contact met u op. Wij zorgen dat u professionele koffiemachine snel wordt gerepareerd en de storing wordt verholpen. Wij weten als geen ander wat het schenken van koffie betekent voor uw onderneming en met onze eigen technische dienst zorgen wij ervoor dat uw koffiemachine in goede staat blijft.

Storing aan uw espressomachine

Heeft u storing aan uw espressomachine neem dan telefonisch contact met ons op via T: 0570-677722. Een van onze monteurs zal dan zo snel mogelijk terugbellen en een afspraak met u maken om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Van de merken die wij nu verkopen hebben wij onderdelen op voorraad en kunnen wij reparaties uitvoeren. Heeft u storing aan uw particuliere volautomatische koffiemachine zoals Jura, Siemens, Melitta, Saeco of Delonghi. Dan kunnen wij u helaas niet helpen met onderhoud en reparatie. Neemt u in dat geval contact op met het servicepunt van de leverancier zelf. 

Korting voor Horeca koffie klanten

Korting voor Horeca koffie klanten

Bent u een Horeca zaak en neemt u koffie van ons af dan heeft u recht op 25% korting op onderhoud, voorrijkosten, arbeidskosten en onderdelen.

Onderhoudsbeurt van uw koffiemachine

Onderhoudsbeurt van uw koffiemachine

Om uw machine te onderhouden adviseren wij u om twee keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw machine schoongemaakt, worden de zetgroepen ontkalkt en de ringen, zeefjes en ontluchtingsventiel vervangen, vindt er een algemene check van de machine plaats en wordt de machine en eventueel de molen (s) opnieuw afgesteld.

Koffiemolen afstellen

Koffiemolen afstellen

Het afstellen van uw koffiemolen is een nauwkeurig werkje dat u regelmatig moet doen. Onder andere wanneer u een nieuwe koffiemelange gaat gebruiken of na het reinigen van uw maler. Wilt u dit zelf doen? Lees dan het artikel Hoe stel ik mijn koffiemolen goed af?

Waterfilter vervangen

Waterfilter vervangen

Om kalkafzetting in uw machine te voorkomen raden wij aan een waterfilter te plaatsen. Daardoor voorkomt u onnodige problemen met uw machine. We hebben drie maten waterfilters afhankelijk van de hoeveelheid koffie die u zet. Een waterfilter dient één keer per jaar vervangen te worden. Dit kan bijvoorbeeld tegelijk met de onderhoudsbeurt gebeuren.

Onderhoudsbeurt zelf doen?

Onderhoudsbeurt zelf doen?

Wilt u liever zelf uw machine onderhouden, reinigen en ontkalken en uw waterfilter vervangen? Lees dan de volgende instructies nauwkeurig door.

  Zelf een onderhoudsbeurt aan uw espressomachine uitvoeren? 

  Blindfilteren, hoe doe je dat?

Hoe vervang ik mijn Brita waterfilter?Hoe vervang ik mijn BRITA filter?

 

Garantie

Garantie

Een onderhoudsbeurt is preventief en geen garantie dat uw machine in storing raakt of kapot gaat.  Fleur de Café is niet verantwoordelijk voor reparatiekosten die ontstaan, ondanks  goed onderhoud.

Merken

Merken

Heeft u een professionele espressomachine van een van de volgende merken, dan kan onze technische dienst een onderhoudsbeurt uitvoeren of een storing verhelpen. Expobar, La Spaziale, Rancillio, BFC, Reneka, La Rhea, Fracino, CBC Royale, Faema, La pavoni, Vibiemme, San Remo. Andere merken op aanvraag.

Hoe onderhoud ik mijn espressomachine in video?

Introductie Expobar Carat, demonstratie en uitleg

Wekelijkse onderhoud van uw espressomachine

Reparatie en onderhoud onderdelen

Expobar onderhoudset 1 groep

Blindfilter rvs

Wil je thee inkopen?
Wij helpen je graag met advies over thee. Bel gerust bij vragen of het maken van een afspraak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over espressomachines

08.03.2023

Tips voor het ontkalken van jouw espressomachine

Om goede koffie te kunnen schenken voor jezelf thuis of aan jouw gasten is het ontkalken van jouw espressomachine een noodzakelijk kwaad. Lees hier meer over hoe te ontkalken.
Lees meer
21.02.2023

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Wanneer kun je nou spreken van echte verse koffie? Eigenlijk alleen wanneer je de bonen met een echte koffiemolen maalt. Er zijn veel verschillende koffiemolens maar wat zijn nou precies de verschillen? En wat bepaalt de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
15.09.2020

Hoe werkt een professionele espressomachine?

Voor de espresso zetmethode zijn de temperatuur van het water en de druk waarmee het water door het koffiemaalsel gedrukt wordt van groot belang.
Lees meer
15.09.2020

Kies de afklopbak die bij u past

Om het koekje uit de filterdrager te krijgen, moet vaak met enige kracht de filterdrager ergens op getikt worden zodat het koekje loslaat. Wij leggen uw de verschillende mogelijkheid uit. Bestel hier een afklopbak bij uw espressomachine.
Lees meer
08.09.2020

Onderhoud en reparatie van uw koffiemachine

Onze eigen technische dienst installeert, onderhoud en repareert de machines als u dat wenst. Lees direct meer over onze reparatie/onderhoud service.
Lees meer
02.09.2020

Technische dienst voor uw koffiemachine

Fleur de Café heeft een eigen technische dienst en dat is wel zo handig. Koopt u bij Fleur de Café een koffiemachine voor uw horeca, bedrijf of winkel dan wordt deze door een van onze monteurs geïnstalleerd.
Lees meer