Losse thee - Luxe thee

Onder luxe thee vallen theesoorten welke niet dagelijks door veel mensen gedronken wordt. Onze exclusieve en luxe theeën zijn bijzonder. Neem bijvoorbeeld de Pu-Erh thee, bij veel mensen is deze thee niet bekend. Maar Pu-Erh wordt wel gemaakt van de bekende theeplant: Camellia Sinensis, van deze plant worden ook de zwarte, groene en witte thee gemaakt. Maar de verwerking van de thee is heel anders, Pu-Erh is namelijk een post-gefermenteerde thee, dit houdt in dat de thee langzaam oxideert en wordt aangetast door micro-organismen.

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 57 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Phoenix Dragon Jasmin Pearls 1 kg

Long Jing Dragon Well 1 kg

Silver Needle White Tea 1 kg

Pu-Erh Loose Tea 1 kg

Buddha ama cha 1 kg

Lapacho thee 1 kg

Ayurveda Aloe Vera Ginseng 1 kg

Pure Wild Rose Buds 1 kg

Osmanthus Oolong 1 kg

Pu-erh blood orange 1 kg

Floral Brocade theebloemen 100 gram

Lapacho thee 250 gram

Phoenix Dragon Jasmin Pearls 250 gram

Long Jing Dragon Well 250 gram

Silver Needle White Tea 250 gram

Pure Wild Rose Buds 250 gram

Osmanthus Oolong 250 gram

Pu-Erh Loose Tea 250 gram

Pu-erh blood orange 250 gram

Buddha ama cha 250 gram

Lapacho thee 100 gram

Phoenix Dragon Jasmin Pearls 100 gram

Long Jing Dragon Well 100 gram

Silver Needle White Tea 100 gram

Pure Wild Rose Buds 100 gram

Osmanthus Oolong 100 gram

Pu-Erh Loose Tea 100 gram

Pu-erh blood orange 100 gram

Buddha ama cha 100 gram

Pu-erh V93 p. stuk

Green Keemun Congou 250 gram

Chinese red 20 gram

Pu-erh Gaba shu 20 gram

Pu-erh Shu first grade 30 gram

Oolong magnifique 50 gram

Big golden "pikes" 15 gram

Gouden krullen 30 gram

Oolong rode mantel 12 gram

Oolong rode mantel 60 gram

Japan Ceremonial Matcha Hisui bio 50 gram

Japan Ceremonial Matcha Hisui bio 1 kg

Pu-erh Gaba shu 80 gram

Oolong Thai 80 gram

Sencha Okuhikari 200 gram

Oolong Ruby 200 gram

Groene thee old trees 70 gram

Jasmijn gouden "pikes" 80 gram

Chinese red 100 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Groot aanbod aan luxe theesoorten bij Fleur de Café

Uiteraard kan je bij Fleur de Café ook terecht voor speciale, exclusieve en luxe theeën. Ontdek ons luxe thee assortiment aan speciale theeën, zoals matcha, Jasmin Pearls en onze andere zeer smaakvolle theemelanges. Deze theesoorten vallen bij ons onder luxe theeën, dit zijn theesoorten welke niet dagelijks door veel mensen gedronken worden. De luxe theeën zijn bijzonder en van premium kwaliteit. De beste soorten premium thee zijn geselecteerd en voorgeproefd voor u.  

Buddha Ama Cha

Ama Cha, kent u deze luxe thee al?

Niet zo bekend is bijvoorbeeld onze luxe thee: Ama Cha thee. Ama Cha betekend letterlijk zoete thee en is vernoemd naar Boeddha, deze thee wordt namelijk in Japan gedronken op de geboortedag van Boeddha. De thee is afkomstig uit Japan en door de Japanners worden magische krachten toegekend aan het drinken ervan, zoals het uitbannen van kwade geesten.  

Naast de magisch krachten heeft de Ama Cha thee ook een medische werking. In Japan wordt de exclusieve thee gebruikt  bij ontstekingen aan tandvlees, maar ook als medicijn tegen allerlei soorten allergieën, daarnaast heeft het ook een schimmelwerende en antibiotische werking. Bovendien wordt de thee ook gebruikt als natuurlijke zoetstof in andere dranken of etenswaren. Probeer deze luxe thee eens uit!

Blik van Fleur de Café met venster

Losse thee bewaren

De smaaksensatie behouden van uw losse thee is erg belangrijk, dit kunt u doen door de elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Maar welke elementen beïnvloeden losse thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

De beste manier om thee te bewaren

De beste manier om te zorgen dat bovenstaande elementen niet in aanraking komen met je thee is de thee luchtdicht en donker bewaren. Bij voorkeur op een koele en droge plaats. Hierdoor kan iedereen lang genieten van een heerlijke kop thee. Onze tip is om de thee te bewaren in een theeblik.

Een goed afsluitbaar theeblik is dan ook de beste manier om losse thee te bewaren. Door de losse thee in een theeblik te bewaren blijft de thee luchtdicht en koel. Fleur de Café kan je voorzien van theeblikken in alle soorten en maten. Bestel je bij ons een theeblik? Als jij je theesmaak doorgeeft leveren wij bijpassende naamstickers. Zo blijven al je theeën overzichtelijk bewaard.

Andere bloggen over thee

28.05.2019

Water bepaalt de smaak van uw thee.

De kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. Water is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het meest geschikt voor thee?
Lees meer
25.01.2018

Gezonde losse kruidenthee

Bent u benieuwd naar onze kruidenthee met diverse gezonde ingrediënten? Lindebloesemthee, gemberthee, brandnetelthee, verveine, etc..
Lees meer
11.08.2017

Verschillen in thee: zwart, groen en wit

Wat is nou het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee?
Lees meer