Expobar pulse 65

Echt verse koffie schenken

Misschien is het overbodig om te vermelden, maar wil je echt verse koffie schenken, dan is het zelf malen van de koffiebonen een must. Het liefst met koffiebonen die niet ouder zijn dan 2 maanden. Wist je dat koffie langer houdbaar blijft in de vorm van gebrande bonen dan dat de koffie al gemalen is? Hierdoor schenk je altijd lekkere verse koffie. Het malen van de koffiebonen gebeurt met een koffiemolen, ook wel een grinder genoemd. Er zijn veel verschillende koffiemolens te koop. Zoek je een koffiemolen voor thuis? Voor op het werk of voor in jouw horecaonderneming? We helpen je graag om een goede keuze te maken.

Koffiemolen mignon XL

Wat is het verschil tussen een buffer en grind on demand molen?

Koffiemolens zijn te verdelen in twee groepen. De bufferkamer molens en de grind on demand molens. We leggen je graag het verschil uit:

  • Grind on demand koffiemolens ‘malen op verzoek’ elk kopje koffie vers, waardoor er veel minder veroudering van de koffie is. Je houdt namelijk geen restjes over. Ons advies is daarom ook om thuis en in de horeca een grind on demand koffiemolen te gebruiken.
  • Bufferkamer molens malen een bepaalde hoeveelheid koffiebonen vooruit, meestal ongeveer 300-400 gram en dit wordt opgevangen in een bufferkamer. De gemalen koffie wordt snel oud, ongeveer 1000 x zo snel als gewone koffiebonen. Gemalen koffie zou idealiter op moeten zijn binnen 1 uur om veroudering te voorkomen. Door de snelle veroudering van de maling raden wij deze molen niet snel aan. Wij verkopen om deze reden dit soort molens eigenlijk bijna niet meer.

Wat bepaalt de prijs van een grind on demand koffiemolen?

Wanneer je kiest voor een grind on demand koffiemolen dan zijn deze er in verschillende merken, maten en prijsklassen. De prijs van een grind on demand koffiemolen wordt door een aantal zaken bepaald:

  • De snelheid – aantal gram per seconde
  • De messen - doorsnede in mm, conisch of plat, staal of titanium
  • Merk en land van productie

Kort de de bocht: Des te duurder de koffiemolen des te sneller. Wij onderscheiden hierin drie soorten koffiemolens.

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita 55 chrome

Ons instap model is de Eureka Mignon Specialita 55, geschikt voor thuis, op het werk of de kleine horecaondernemers. De Eureka Mignon Specialite 55 is op dit moment een van de populaire koffiemolens. De Specialita is zeer stil, levert maling van hoge kwaliteit en is compact. De Eureka Mignon Specialita is voorzien van maalschijven met een diameter van 55 millimeter. Misschien nog fijner is dat deze molen extra stil maalt. Via het digitale touchscreen display stel je de timer eenvoudig in. Hierdoor maalt de molen super consistent en wordt de maling gelijkmatig in het filterbakje verdeelt. De hopper heeft een inhoud van circa 300 gram, is afsluitbaar en gemakkelijk los te halen om te reinigen.

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita 55 chrome

Koffiemolen FIORENZATO grind on demand

In een midden prijsklasse komen we de Expobar Pulse 65 koffiemolen tegen. De Expobar Pulse 65 HS is een koffiemolen van het espressomachine merk Expobar. De Pulse is als grind on demand molen, onze nieuwste favoriet. De koffiemolen is voorzien van maalschijven met een diameter van 65 millimeter. De koffiemolen kenmerkt zich door zijn snelheid, constante maling en stilheid. Deze molen zitten tussen € 650,- en €700,-. De Expobar Pulse 65 HS is een zeer betrouwbaare koffiemolen, werkt snel en makkelijk zelf af te stellen.

 

Koffiemolen Fiorenzato

Koffiemolen Markibar IZAGA KEY

Een van de duurdere koffiemolens is de Markibar IZAGA KEY met speciale maalschijven van gehard staal met een lange levensduur. De maalkamers zijn gescheiden van een motor en voorzien van een ventilator. De IZAGA biedt een professionele en zeer nauwkeurige automatische molen, die perfect volstaat aan de eisen van de groot koffieverbruiker. In de Pre-Ground modus zijn 1 of 2 koffie dosseringen beschikbaar. Wanneer een portafilter erom vraagt wordt de dosis direct geleverd en gedoseerd. Deze molen zit tussen de €1700,- en €2299,-. De Markibar IZAGA KEY is een zeer betrouwbare koffiemolen, zelfs tijdens de spits.

Koffiemolen Markibar IZAGA KEY
Maalschijf van koffiemolen

Maalschijf

Naast de snelheid van de motor wordt de kwaliteit en prijs van een koffiemolen ook bepaald door de maalschijven die gebruikt worden. In traditionele koffiemolens zit een mesjes dat de koffiebonen in stukken hakt. Dit is prima voor filterkoffie, maar niet voor espressobonen. Het is voor espresso koffiebonen belangrijk dat de maling fijn is en constant. Je moet hier de bonen malen tussen 2 maalschijven. Een standaard in de professionele markt is ongeveer de 64mm platte stalen schijven, maar er bestaan ook schijven van bijvoorbeeld 50mm of 73mm. Een set stalen messen gaat ongeveer 800-1000 kilo mee en kost ongeveer tussen de €60 en €80,-. Titanium messen gaan ongeveer 5000 kilo mee en kosten ongeveer €195,-. Conische maalschijven gaan ongeveer 1000-2000 kilo mee en kosten ongeveer 195 euro.

Waarom kiezen voor conische of titanium of platte schijven?

Conische, of wel kegelvormige maalschijven draaien langzamer en worden daardoor minder heet wat beter is voor de bonen. De RPM van conische maalschijven is ongeveer 400. Een molen met platte schijven draait veel sneller, ongeveer 1200 RPM. Omdat de molen met conische schijven langzamer draait heeft deze een veel sterkere motor nodig. Dit is dan terug te vinden in de hogere prijs van de molen. Door de lagere snelheid is er ook minder warmte ontwikkeling. Warmte veroudert namelijk de koffie en dat willen we niet. Wij adviseren een molen met conische maalschijven in horeca met een hoge koffieafzet. Denk daarbij aan een afzet van meer dan 4 kilo koffie per dag . Ook titanium schijven zijn geschikt voor horeca met een hoge afzet, maar die niet zo vaak hun schijven willen wisselen. Goed voor bedrijven met een jaarlijks gebruik van 800 kilo en meer.  Verbruik je minder dan 800 kilo koffie per jaar dan is een molen met stalen platte schijven prijstechnisch de beste keuze.

Wat is de beste keuze koffiemolen?

Kan je geen keuze maken? Maak een afspraak en kom in onze showroom om deze koffiemolens in werking te zien. 

Interesse in onze koffiemolens?
Wij geven graag advies

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox. 

Andere bloggen over espressomachines

02.06.2023

Lattiz melkopschuimer voor de Horeca

Met de Lattiz melkschuimmachine maak je moeiteloos en met een constante kwaliteit perfect melkschuim voor al je favoriete drankjes, zoals cappuccino, latte macchiato en andere heerlijke melkcreaties. Of je nu een professionele barista bent of gewoon thuis van een heerlijke koffie wilt genieten, de Lattiz melkschuimmachine staat altijd voor je klaar om het beste melkschuim te creëren.
Lees meer
01.05.2023

Ontdek de Smartsteam EX3 Zwart voor de Horeca

Klaar om de koffie-ervaring in jouw horecabedrijf naar een hoger niveau te tillen? Maak kennis met de Smartsteam EX3 Zwart: de koffiemachine die de lat hoger legt voor kwaliteit en gebruiksgemak. Ontdek in onze blog waarom deze machine de nieuwe standaard voor koffiekwaliteit kan worden.
Lees meer
13.03.2023

Onderhoud jouw espressomachine voor betere koffie

Regelmatig onderhoud aan jouw espressomachine voorkomt storingen en resulteert tot lekker koffie voor jouw klant en gasten. Wij adviseren om jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven aan jouw machine.
Lees meer
08.03.2023

Tips voor het ontkalken van jouw espressomachine

Om goede koffie te kunnen schenken voor jezelf thuis of aan jouw gasten is het ontkalken van jouw espressomachine een noodzakelijk kwaad. Lees hier meer over hoe te ontkalken.
Lees meer
21.02.2023

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Wanneer kun je nou spreken van echte verse koffie? Eigenlijk alleen wanneer je de bonen met een echte koffiemolen maalt. Er zijn veel verschillende koffiemolens maar wat zijn nou precies de verschillen? En wat bepaalt de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
26.04.2022

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een horeca koffiemachine/espressomachine? Als horecaondernemer wilt uw gasten uiteraard de beste kwaliteit koffie serveren. Een lekker kopje koffie is een echte must. Een professionele koffiemachine is daarbij van belang.
Lees meer
22.04.2022

Expobar Onyx: De beste keuze espressomachine

Zoekt u een espressomachine voor uw horeca? Kies dan voor de Expobar Onyx. De Onyx is zeer betrouwbaar en heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding.
Lees meer
21.09.2020

Koffiemachine met bonen voor thuis

Graag willen we u ook thuis laten genieten van lekkere koffie. Daarvoor heeft u al de keus uit meer dan 70 soorten koffiebonen die u online kunt bestellen in onze webshop. Naast goede koffiebonen is een goede koffiemachine met bonen voor thuis ook belangrijk. Een volautomatische koffiemachine die de bonen direct vers maalt per kopje koffie is een perfecte optie voor thuis. Wil je liever zelf als een echte barista thuis aan de slag dan is een halfautomatische espressomachine met stoompijpje voor de melk en een losse koffiemolen aan te bevelen.
Lees meer
15.09.2020

Hoe werkt een professionele espressomachine?

Voor de espresso zetmethode zijn de temperatuur van het water en de druk waarmee het water door het koffiemaalsel gedrukt wordt van groot belang.
Lees meer
15.09.2020

Kies de afklopbak die bij u past

Om het koekje uit de filterdrager te krijgen, moet vaak met enige kracht de filterdrager ergens op getikt worden zodat het koekje loslaat. Wij leggen uw de verschillende mogelijkheid uit. Bestel hier een afklopbak bij uw espressomachine.
Lees meer
15.09.2020

Horeca koffiemachine van Fleur de cafe

Goeie koffie is essentieel in de horeca, en goeie koffie maak je met een horeca koffiemachine.
Lees meer
08.09.2020

Onderhoud en reparatie van uw koffiemachine

Onze eigen technische dienst installeert, onderhoud en repareert de machines als u dat wenst. Lees direct meer over onze reparatie/onderhoud service.
Lees meer
02.09.2020

Technische dienst voor uw koffiemachine

Fleur de Café heeft een eigen technische dienst en dat is wel zo handig. Koopt u bij Fleur de Café een koffiemachine voor uw horeca, bedrijf of winkel dan wordt deze door een van onze monteurs geïnstalleerd.
Lees meer
31.08.2020

Uw groothandel in koffiemachines

Bij Fleur de Café vindt u een groot assortiment professioneles koffiemachines. Doordat wij deze koffiemachines zelf importeren zijn de voorwaarden zeer gunstig voor u als wederverkoper. Als groothandel in professionele koffiemachines bieden wij u verschillende mogelijkheden aan. Zo kunt u kiezen voor een machine inclusief installatie, met of zonder garantie afhandeling. Alles is bespreekbaar.
Lees meer
29.06.2020

Wederverkoper Espressomachines, koffie en thee worden?

Voor u als wederverkoper heeft Fleur de Cafe gunstige condities om op flexibele manier de producten van Fleur de Cafe te verkopen. Wij kunnen eigenlijk alles leveren op gebied van koffie en thee. Fleur de Café staat open voor een gesprek over de mogelijkheden en al meerdere bedrijven zijn u voorgegaan.
Lees meer
14.04.2020

Expobar wordt Crem.

Met de espressomachine EX3 is dit realiteit.
Lees meer
21.01.2020

Horecava

Zoals elke jaar staan wij bij de Horecava! Met de nieuwe espressomachine EX5 van Expobar, onze nieuwe theezeefje, onze koffie, thee en ijsthee. Bent u een bestaande klanten of een nieuwe klant,
Lees meer