Sluiten

Verse ijsthee | Verse ice tea voor horeca en particulieren

Zelf ijsthee maken 

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde vier theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en bevat 90% minder suiker dan reguliere icetea.

Proef onze nieuwe tropische blauwe ijsthee! Deze ijsthee heeft zijn kleur te danken aan de Butterfly Pea flower. De thee even laten trekken en het zal je meenemen op een wonderlijke reis van kleuren en smaken. Lekker weg dromen naar de zee ! Met deze geweldige blauwe thee met een zachte en zoete bananen smaak. Een heerlijke ijsthee !

Losse thee voor ijsthee

Losse thee voor verse ijsthee

Het maken van verse ijsthee doet u in een handomdraai. De theesoort is uiteindelijk bepalend voor de eindsmaak. Voor ijsthee adviseren wij losse thee te gebruiken op basis van kruiden of fruit. Ook rooibosmelanges zorgen voor een heerlijke smaak. Gebruikt u een losse theesoort op basis van groene of zwarte thee? Dan is de kans groot dat de thee na afkoeling bitter smaakt. De tannine in het theeblad veroorzaakt een bittere smaak. Dit voorkomt u door te kiezen voor kruiden, vruchten of rooibosthee. Fleur de Café beveelt de volgende drie theesoorten aan om ijsthee van te maken.

 • Kokos-Meloen: zomerse vruchtenthee met kokos, meloen en appel. Zacht en zoet van smaak.
 • Ginger Lemon Kruidenmix: frisse kruidenthee met verbena, zoethoutwortel, gember, citroengras, peper, citroenschillen en pepermuntblad.
 • Zomer Zotheid: thee op basis van fruit die u doet verlangen naar de zomer. Smaakt zacht en zoet met onder andere stukjes appel, ananas, cranberries, mango en sinaasappel.
 • Caribbean blue: Lekker weg dromen naar de zee ! Met deze geweldige blauwe thee met een zachte en zoete bananen smaak. Een heerlijke ijsthee !
   

Maakt u uw ijsthee van losse thee? Dan is het handig de thee te schenken in de Magic Teafilter. Deze theepot heeft een ingebouwd filter, waardoor alle losse ingrediënten achterblijven.

Ijsthee

Zelf ijsthee maken - de stappen

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig, het kost alleen meer tijd. Verse ijsthee is eigenlijk normaal gezette thee dat is afgekoeld en daarna nog eens sterk gekoeld. Doorloop de volgende stappen om zelf verse ijsthee te maken:

 • Begin voor het maken van ijsthee met het zetten van thee zoals u gewend bent met heet water. Dit is nodig om alle smaak en geurstoffen vrij te laten komen.
 • Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Nu kunt u de thee verder koelen in de koelkast of door er ijsklontjes aan toe te voegen.
 • Over het algemeen kunt u de afgekoelde thee iets verdunnen omdat het lang heeft kunnen trekken.
 • Serveer de ijsthee met ijsklontjes en maak de thee extra mooi door er schijfjes citroen, sinaasappel of een takje verse munt aan toe te voegen.

Magic tea filter voor ijsthee

Verse ijsthee in de horeca: uw recept

Wilt u verse ijsthee serveren in uw horecagelegenheid? Fleur de Café ontwikkelde een uniek ijstheeconcept voor de horeca. Met dit concept is het voor de horeca mogelijk om binnen 2 minuten een verse ijsthee te kunnen serveren. Het maken van de ijsthee gaat als volgt:

 • Voeg 3 schepjes (ongeveer 2 gram) losse thee toe aan de Magic Teafilter.
 • Plaats deze onder de espressomachine en vul met heet theewater (ongeveer 0,3l). Laat even trekken.
 • Voeg nu 2 pompjes Routin siroop toe in de smaak die past bij uw theesoort.
 • Roer met een lepel even door de thee zodat de siroop goed opgenomen is.
 • Vul de Magic Teafilter nu helemaal met ijsklontjes. De thee wordt nu in één keer sterk gekoeld. Voeg eventueel nog verse ingrediënten toe.
 • Serveer de Magic Teafilter met een ijstheeglas gevuld met ijsklontjes.
 • Uw klant kan ongeveer 2 glazen ijsthee uit de theekan halen.

Met het samengestelde startpakket van Fleur de Café heeft u direct alles in huis om verse ijsthee te serveren. Het enige dat u nodig heeft zijn genoeg ijsklontjes en een zonnig terras.

Siroop

Routin ijsthee siroop

Om het ijsthee concept compleet te maken, adviseren wij gebruik te maken van de ijstheesiroop van Routin 1883. Deze siropen worden gemaakt van de beste geselecteerde natuurlijke ingrediënten en water uit de zuiverste Franse Alpen. Door een kleine hoeveelheid toe te voegen aan uw ijsthee, versterkt u de smaak en geeft u de ijsthee een zacht zoete smaak.

Ijsthee of ijsteaijstheepakket

Verse ijsthee van Fleur de Café is genieten

Wilt u ook genieten van de verse ijsthee van Fleur de Café? In onze webshop vindt u alle producten om een heerlijke verse ijsthee te maken. Zoals de verschillende theesoorten, de Magic Teafilter en de siropen van Routin. Overigens is het gebruik van een siroop van Routin niet noodzakelijk, maar geeft het de ijsthee net een extra smaakboost en een zachte zoete smaak. 

Interesse in onze ijsthee?

Kijk in onze webshop !

Andere pagina's

Losse thee

Losse theeWilt u thuis genieten van de heerlijke smaak van echte verse thee? Van fris tot zoet en van winters tot zomers, voor elke smaak hebben wij wel een thee in onze collectie. Onze theeën maken elk moment speciaal.

Theezeefje

TheezeefjeWanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.

Theeconcept

TheeconceptMet onze theeconcept kunt u op eenvoudige en snelle wijze de allerhoogste kwaliteit thee serveren aan uw gasten. Klantbeleving staat voorop bij het serveren van losse thee.