Sluiten
ijsthee
Verse ijsthee | Verse ice tea voor horeca en particulieren

IJskoude verse ijsthee

Met mooi weer serveert en drinkt u het liefst heerlijke verse ijsthee gemaakt van echte losse thee. Fleur de Café heeft drie theeën ontwikkeld om zelf ijsthee mee te maken. Elk van deze theesoorten heeft een fantastische zomerse smaak en 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en bevat bovendien 90% minder suiker dan reguliere icetea.

Losse thee voor ijsthee

Losse thee voor ijsthee/iced tea

Hoewel het maken van ijsthee niet moeilijk is, is de soort thee die u hiervoor gebruikt wel bepalend voor het eindresultaat. Wij adviseren een losse thee te gebruiken op basis van kruiden of fruit. Ook rooibosmelanges zijn geschikt om ijsthee mee te maken. Gebruikt u een losse theesoort op basis van groene of zwarte thee dan is de kans groot dat de thee na afkoeling bitter smaakt. Eigenlijk is het de tannine in het theeblad die deze bittere smaak veroorzaakt. Door een kruiden, vruchten of rooibosthee te kiezen voorkom je dit probleem. Fleur de Café beveelt de volgende drie theesoorten aan om ijsthee van te maken.

 • Kokos-Meloen: zomerse vruchtenthee met kokos, meloen en appel. Zacht en zoet van smaak.
 • Ginger Lemon Kruidenmix: frisse kruidenthee met verbena, zoethoutwortel, gember, citroengras, peper, citroenschillen en pepermuntblad.
 • Zomer Zotheid: thee op basis van fruit die u doet verlangen naar de zomer. Smaakt zacht en zoet met onder andere stukjes appel, ananas, cranberries, mango en sinaasappel.

Ijsthee

Hoe maakt u thuis zelf ijsthee?

Het maken van ijsthee is heel eenvoudig, het kost hooguit iets meer tijd en geduld. IJsthee is niets anders dan normaal gezette thee die is afgekoeld en vervolgens sterk gekoeld.

 • Begin voor het maken van ijsthee met het zetten van thee zoals u gewend bent met heet water. Dit is nodig om alle smaak en geurstoffen vrij te laten komen.
 • Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Nu kunt u de thee verder koelen in de koelkast of door er ijsklontjes aan toe te voegen.
 • Over het algemeen kunt u de afgekoelde thee iets verdunnen omdat het lang heeft kunnen trekken.
 • Serveer de ijsthee met ijsklontjes en maak de thee extra mooi door er schijfjes citroen, sinaasappel of een takje verse munt aan toe te voegen.

Magic tea filter voor ijsthee

Theepot voor ijsthee/iced tea

Maakt u uw ijsthee van losse thee? dan is het leuk om de thee in een doorzichtige theepot te serveren. Zo ziet u ook mooi de verse ingrediënten die u heeft toegevoegd. Wij hebben verschillende mogelijkheden. Zoals de Magic Teafilter dit is een theekannetje met een inhoud van 0,5 liter gemaakt van plexiglas. In dit theepotje kunt u zowel warme als koude thee serveren. Het theepotje heeft een ingebouwd filter waardoor alle losse ingrediënten achterblijven in de magic teafilter. Een andere mogelijkheid is de Ice Tea Control kan. Deze ijstheekan van plexiglas heeft een inhoud van 1,8 liter en is uitermate geschikt om ijsthee in te zetten. Boven in de kan zit een rvs zeef waar u de losse thee in kunt doen. De Ice Tea Control kan is leverbaar met drie verschillende gekleurde deksels.

ijstheepakket

Verse ijsthee in de Horeca: uw recept

Wilt u verse ijsthee serveren in uw Horeca? Fleur de Café heeft een uniek ijstheeconcept ontwikkeld voor de horeca. Met dit concept is het voor de horeca mogelijk om binnen 2 minuten een verse ijsthee te kunnen serveren. Het maken van de ijsthee gaat als volgt.

 • Voeg 3 schepjes (a 2 gram) losse thee toe aan de Magic Teafilter.
 • Plaats deze onder de espressomachine en vul met heet theewater (ongeveer 0,3l). Laat even trekken.
 • Voeg nu 2 pompjes Routin siroop toe in de smaak die past bij uw theesoort.
 • Roer met een lepel even door de thee zodat de siroop goed opgenomen is.
 • Vul de Magic Teafilter nu helemaal met ijsklontjes. De thee wordt nu in één keer sterk gekoeld. Voeg eventueel nog verse ingredienten toe.
 • Serveer de MagicTeafilter met een ijstheeglas gevuld met ijsklontjes.
 • Uw klant kan ongeveer 2 glazen ijsthee uit de theekan halen.

Fleur de Café heeft een startpakket samengesteld waardoor u direct alles in huis hebt om verse ijsthee te kunnen serveren. U heeft zelf alleen genoeg ijsklontjes en een zonnig terras nodig.

Siroop

Routin ijsthee siroop

Om het ijsthee concept compleet te maken, adviseren wij gebruik te maken van de ijstheesiroop van Routin 1883. Deze siropen worden gemaakt van de beste geselecteerde natuurlijke ingrediënten en water uit de zuiverste Franse Alpen. Door een kleine hoeveelheid toe te voegen aan uw ijsthee, versterkt u de smaak en geeft u de ijsthee een zacht zoete smaak. 

Ijsthee of ijsteaVerse ijsthee van Fleur de Café is genieten

Wilt u ook genieten van de verse ijsthee van Fleur de Café? Dat kan. In onze webshop vindt u alle producten om een heerlijke verse ijsthee te maken. Zoals de verschillende theesoorten, de Magic Teafilter en de siropen van Routin. Overigens is het gebruik van een siroop van Routin niet noodzakelijk, maar geeft het de ijsthee net een extra smaakboost en een zachte zoete smaak. 

Interesse in onze ijsthee?

Kijk in onze webshop !

Andere pagina's

Losse thee

Losse theeWilt u thuis genieten van de heerlijke smaak van echte verse thee? Van fris tot zoet en van winters tot zomers, voor elke smaak hebben wij wel een thee in onze collectie. Onze theeën maken elk moment speciaal.

Theezeefje

TheezeefjeWanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.

Theeconcept

TheeconceptMet onze theeconcept kunt u op eenvoudige en snelle wijze de allerhoogste kwaliteit thee serveren aan uw gasten. Klantbeleving staat voorop bij het serveren van losse thee.