De kleine kans op Aflatoxine B1 in thee

Het is belangrijk om te benadrukken dat de kans op aflatoxine B1 in thee over het algemeen zeer klein is. Thee is een natuurlijk product dat wordt geteeld, verwerkt en gecontroleerd volgens strenge kwaliteitsnormen. De thee-industrie neemt voortdurende maatregelen om ervoor te zorgen dat thee vrij is van schimmels en mycotoxinen, waaronder aflatoxine B1. 

Strikte regelgeving en controles

Binnen de Europese Unie bestaan er strikte regels en controles met betrekking tot de veiligheid van voedsel, waaronder thee. Hoewel er geen specifieke wettelijke maximumlimieten zijn voor aflatoxine B1 in thee zelf, zijn er strenge regels voor toegevoegde aroma's, gedroogd fruit en specerijen die in theemengsels worden gebruikt. Deze regelgeving zorgt ervoor dat producten die binnen de EU worden verhandeld voldoen aan hoge veiligheidsnormen.

Natuurlijke bescherming in thee

Het is interessant om te weten dat thee van nature componenten bevat die de groei van schimmels en de productie van mycotoxinen kunnen remmen. De combinatie van natuurlijke eigenschappen en de zorgvuldige verwerking van theebladeren draagt bij aan de veiligheid en kwaliteit van thee. Dit betekent dat thee over het algemeen een veilige en gezonde keuze is. Ook heb je te maken met nog een verdunning, namelijk het zetten van de thee. Voor gember bijvoorbeeld zijn er onderzoeken gedaan, waar uitkomt dat bij 5 minuten zetten in water van 100 graden, er maar 30-40% van de toxines in de uiteindelijke thee terecht komt.

Vertrouwen in kwaliteitsproducten en verantwoordelijke consumptie

Om je vertrouwen verder te versterken, is het belangrijk om thee te kopen van betrouwbare leveranciers die zich houden aan hoge kwaliteitsnormen en voedselveiligheidsrichtlijnen. Kies voor verpakte thee van bekende merken en controleer de kwaliteitscertificeringen indien beschikbaar. Door verantwoordelijk te consumeren en te genieten van thee van goede kwaliteit, kun je met een gerust hart blijven genieten van deze heerlijke drank.

Conclusie:

Hoewel het begrijpelijk is dat je bezorgd kunt zijn over mogelijke risico's zoals aflatoxine B1 in thee, willen we benadrukken dat de kans op blootstelling over het algemeen zeer klein is. De thee-industrie en de regelgevende instanties nemen maatregelen om de kwaliteit en veiligheid van thee te waarborgen. Door te kiezen voor kwaliteitsproducten en verantwoordelijk te consumeren, kun je met vertrouwen genieten van je kopje thee, wetende dat het een heerlijke en veilige drank is.

Interesse in ons thee assortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment losse thee?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
01.01.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer