Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau

Natuurlijk kan je net als veel horeca kiezen voor theezakjes. Fleur de Café heeft piramide theezakjes die, vergeleken met veel gangbare merken, extreem goed smaken. Maar wil je een echte beleving, sfeer en de beste smaak serveren? Dan kies je voor losse thee.

Over het algemeen is losse thee hoogwaardiger. Je zal het verschil tussen losse thee en ‘gewone’ theezakjes proeven. Bij losse thee krijgen de theeblaadjes en andere ingrediënten veel meer de ruimte dan in een zakje. Door die ruimte komen de smaken het beste vrij. Bij Fleur de Café worden echt alleen de beste ingrediënten gebruikt. Dit verschil in kwaliteit proef je! Daarom kiezen veel ondernemers in de horeca kiezen specifiek voor het losse thee-concept van Fleur de Café.

Losse thee presentatie

Theeplateau de Luxe zwart met 6 blikken met lepel

Horeca pakket biologisch met 12 x 100 gr losse thee

Theeplateau de Luxe zwart met 12 blikken en lepel

Theeplateau hout de Luxe met 12 blikken en lepel

Twee manieren van Fleur de Café-thee presenteren in de horeca:

1. De theekaart op tafel: vaak gekozen door cafés

1. De theekaart op tafel: vaak gekozen door cafés

Veel cafés willen vlot een kopje thee serveren. Daarom geven zij eerst een theekaart. Vervolgens serveren ze de gewenste thee aan tafel. De thee gaat in een zeefje en tip. Hiermee serveer je losse thee per portie. Je schept met een doseerlepel twee tot drie gram thee in het tipje en zet het tipje bovenop het zeefje. Je gast doet zelf de thee in het kopje, laat de thee zo lang trekken als hij of zij zelf wil en ziet de ingrediënten.

Anders dan bij theezakjes, ziet jouw gast de losse ingrediënten. Je gast ziet echt stukjes cranberry na bestelling van een kopje rooibos Cranberry thee. Het zien van de ingrediënten zorgt voor meer ervaring en meer sfeer. Door de thee te zien wordt het drinken ervan een ware beleving!

Met een zeefje is het serveren van thee simpel en toch ware beleving. Daarbij is het ook nog eens super duurzaam! Na gebruik klop je het zeefje makkelijk uit. Je doet het in de vaatwasser en kan het keer op keer opnieuw gebruiken. Ben je klaar om te starten met losse thee in jouw café? Bekijk de horeca startpakketten voor cafés.

2. Een theeplateau op tafel: vaak gekozen door restaurants

2. Een theeplateau op tafel: vaak gekozen door restaurants

Bij restaurants zitten gasten gemiddeld langer aan tafel. Daarom kiezen veel restaurants om de losse thee van Fleur de Café te presenteren met een theeplateau. Bekijk de theeplateaus voor restaurants. Natuurlijk is dit ook een optie voor cafés.

Zo’n plateau werkt eigenlijk hetzelfde als een traditionele theedoos. Het is een mooie plank met daarop blikjes gevuld met thee. Je zet het plateau op tafel, de bar of op het buffet. Het leuke is dat jouw gast zelf de blikjes kan openen. Je geeft de gast de ruimte om zelf te onderzoeken welke thee ze willen. Ze kunnen zelf de thee bekijken en er aan ruiken. Ze kunnen het zelfs zelf serveren met de bijbehorende doseerlepel.  

Theepresentatie horeca theeplateau

Welk theeplateau kies je in de horeca?

Alle theeplateaus van Fleur de Café zijn toegespitst op de horeca. De materialen zijn elegant, maar ook robuust. Je hoeft je geen zorgen te maken dat materialen snel slijten bij intensief gebruik. Er zijn plateaus in zwart of in hout. De zwarte plateaus geven een elegante look-and-feel, de houten zorgen voor een meer natuurlijke uitstraling. Aan jou de keuze welke stijl het beste past bij jouw horeca.

Je hebt de keuze uit een plateau voor zes of voor twaalf blikjes. Net genoeg keuze om je gasten diversiteit te bieden, maar ze niet te overrompelen met een overdaad aan keuzes. Voor cafés is een zestal blikjes afdoende. Bij een hotel of restaurant werkt een theeplateau met acht tot twaalf theekeuzes erg goed.

Bij Fleur de Café krijg je hulp bij het maken van je theekaart. Je krijgt als horecabedrijf gratis theekaarten. Ook wordt er meegedacht over welke theesmaken goed passen bij jouw horecazaak. Bel 0570-67 77 22 als je horeca-klant wil worden bij Fleur de Café.

Theepresentatie

Losse thee presenteren

Naast het kiezen van kwaliteit, is de juiste presentatie van belang. Het oog wil ook wat. Dus zoek jij de juiste manier om jouw thee te presenteren. Je wil klanten laten zien welke thee je hebt. En als het even kan jouw theeverkoop verhogen. Met deze items laat je jouw losse thee ‘shinen’:

  • Theezeefje met tip: je vult het zeefje met losse thee en hangt het in het glas. Even trekken en je hebt heerlijke thee.
  • Theeplateau: de plateaus zijn gevuld met losse thee. In de blikjes blijft de thee lang houdbaar en het aanbod is overzichtelijk.
  • Theekaart: je krijgt als horecabedrijf gratis theekaarten bij de thee en plateaus waarmee jouw gast ziet welke theesoorten
  • Opbergsysteem: om een rommeltje op jouw bar te voorkomen kies je jouw favoriete opbergsysteem.

Theeplateaus en thee voor de horeca bestellen

Met de theeplateaus van Fleur de Café schenk je aandacht aan thee. Je gast heeft de keuze uit de lekkerste theesoorten. Dankzij de theezeefjes en blikjes op de plateaus kan je gast de thee zien en ruiken. Het maakt thee serveren een ware belevenis. Fleur de Café is een koffiebranderij met passie voor koffie en thee. Van een kopje thee een belevenis maken is wat het bedrijf in Deventer wil. Daarom werken ze alleen de mooiste ingrediënten. Deze melangeren ze met passie en zorgvuldigheid om tot de lekkerste thee te komen. Kwaliteit is daarbij de maatstaaf.

Fleur de Café helpt je met het samenstellen van je theekaart. Je krijgt de theekaarten er gratis bij. Bovendien krijg je bij elk theeplateau de bijbehorende stickertjes erbij. Zo ziet jouw gast in één oogopslag wat de keuze is. Maak het jezelf makkelijk en bestel een horeca startpakket voor jouw café, hotel of restaurant.

Theeplateau assortiment

Theeplateau de Luxe zwart met 6 blikken met lepel

Horeca pakket biologisch met 12 x 100 gr losse thee

Horeca pakket harmonie met 12 x 250 gram losse thee

Theeplateau hout de Luxe met 12 blikken en lepel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Meer blogs over horeca theepresentatie

11.04.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
01.03.2024

Theeservies

Om losse thee te zetten zijn er allerlei handige hulpmiddelen. In het assortiment van Fleur de Café vindt u een breed scala aan zeefjes en theepotten die geschikt zijn om onze thee in te zetten.
Lees meer
08.02.2024

Zo verhoog je jouw theeverkoop met Fleur de Café

De verkoop loopt niet altijd van zelf. Er zijn maanden dat het een stuk rustiger is in jouw winkel of horecabedrijf. Of zelfs periodes dat je merkt dat klanten toch echt minder uitgeven. Hoe kan jij toch het onderste uit de kan halen met je theeverkoop? Fleur de Café weet raad. We nemen vijf stappen met je door om jouw theeverkoop een flinke boost te geven!
Lees meer
02.11.2023

Theeconcept voor jouw horecabedrijf

Ben je klaar met de ouderwetse theedoos? Met Fleur de Café kies je voor een nieuwe thee-revolutie. Met ons horeca thee-concept serveer je simpel en stijlvol losse thee. Dit is smaakvoller, specialer en milieuvriendelijker dan de standaard theezakjes. En het is een absolute beleving voor je klant. Theedrinken is nog nooit zo leuk geweest. In dit blog ontdek je alles over losse thee in jouw horecabedrijf.
Lees meer