Sluiten
horeca-thee
Het beste Glühwein recept met lekkere kruiden | Fleur de Café

Het beste Glühwein recept met lekkere kruiden

De tijd van de kerstmarkten is aangebroken, skyradio draait al weken ‘Christmas songs’ en zelfs het weer lijkt winters te worden. Een prima tijd voor een lekker glas glühwein en dan niet de kant-en-klare variant, maar een zelfgemaakt brouwsel die vele malen lekkerder is.

Wat is glühwein?

GlühweinDe letterlijke vertaling van glühwein is gloeiwijn. Het is een warm, alcoholisch drankje wat vooral in de periode voor kerst wordt gedronken. Het wordt vaak op kerstmarkten geschonken en ook vind je bij de ijsbanen soms een tentje waar je, naast warme chocolademelk, gloeiwijn kan krijgen om weer een beetje warm te worden. In Nederland wordt gluhwein ook al vaak in de periode rond Sinterklaas gedronken onder de naambisschopswijn. Eeuwen geleden werd het al door de Romeinen gedronken in de vorm van de Conditum paradoxum, een oude gekruide Romeinse wijn.

Hoe maak je glühwein?

Om glühwein te maken, wordt rode wijn verwarmd met verschillende specerijen, sinaasappel en citroen. Eventueel wordt de glühwein gezoet met suiker of honing. Bij het maken van glühwein mag je het niet laten koken. Als het kookt, vervliegt de alcohol en dat is niet de bedoeling. Je kunt glühwein ook kant en klaar kopen, maar het is veel lekkerder om het zelf te maken. Moeilijk is het niet. Met de glühwein kruiden van Fleur de Café heb je bovendien alle specerijen in huis om zelf heerlijke glühwein te maken.

Het geheim van een lekkere glühwein

glühwein zelf makenHet geheim van een lekkere glühwein is dat je eerst een siroop maakt van de citroen en sinaasappelsap met de glühwein kruidenmix en de suiker. Laat dit lekker pruttelen en indikken ongeveer 10 minuten. Door dit te laten koken kunnen de smaken van de specerijen beter vrijkomen. Vervolgens giet je er een fles rode wijn bij. Verwarm de wijn tot ongeveer 70 graden, zodat de alcohol niet verdampt. Na 10 minuten is je zelfgemaakt gloeiwijn klaar. Geniet ervan!

Benodigheden:

  • Schil en sap van ½ citroen of limoen
  • Schil en sap van 1 sinaasappel
  • 4 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 5 gram gember
  • 50 gram bruine basterdsuiker of honing
  • 1 lt rode wijn (huiswijn)

Glühwein als thee

Glühwein theeDrink je liever een warme drank zonder alcohol, dan is onze glühwein thee een prima alternatief. Wel de smaak en kruidige ingrediënten, maar niet de alcohol. Een heerlijk verwarmende thee voor de koude winterdagen. Of het nu met echte Glühwein of de thee is, uw kerstvoorbereiding is compleet. Laat de winter maar komen!

Andere pagina's

Warme winter thee

Warme kopje theeEen koude winterdag en een kop warme thee passen perfect bij elkaar. Dat is natuurlijk heerlijk tijdens de wintermaanden. Zie je jezelf al bij een haardvuurtje zitten met een kop dampend hete thee. Daar hoort een heerlijke winterse theesmaak bij, zoals van kaneel, caramel, vanille of chocola.

Losse thee

Losse theeWilt u genieten van de heerlijke smaak van echte verse thee? Van fris tot zoet en van winters tot zomers, voor elke smaak hebben wij wel een thee in onze collectie. Onze theeën maken elk moment speciaal.

Theezeefje

TheezeefjeWanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.

Andere Blog's