Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Fleurdecafe.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Theeconcept voor Horeca | Fleur de Café | Voor de fijnproevers
Hoe werkt ons unieke theeconcept met losse thee
Met het horeca theeconcept van Fleur de Café kunt u op eenvoudige en snelle wijze de allerhoogste kwaliteit thee serveren aan uw gasten voor de prijs van een simpel zakje thee. Klantbeleving staat voorop bij het serveren van losse thee. Uw klant ziet namelijk échte thee met échte ingredienten geserveerd krijgen. De tijd van het zakjes theegruis is voorbij, de tijd van fijnproevers is aangebroken. Bovendien worden de theesoorten samengesteld en geproduceerd in onze eigen theemelangeerderij. Kies ook voor sensationeel hoge kwaliteit thee en geef uw gasten een onvergetelijke beleving. Als Horeca ondernemer kunt u rekenen op uitgebreide verkoopondersteuning. We helpen u graag met het kiezen van theesoorten en serveermethodes. Mocht u tussentijds willen veranderen qua smaken, dan leveren wij bovendien de nieuwe theekaarten geheel gratis!
Aan de slag
Om direct met onze thee te kunnen werken, heeft u de volgende artikelen nodig:
Deze artikelen zijn al handig samengevoegd in onze Horeca Startpakketten. Bestel het pakket van uw keuze en u kunt binnen een week aan de slag met ons losse theeconcept.
Theekaart
Op de theekaart staan de theesmaken die u aanbiedt met daarbij een smaakbeschrijving. Hierdoor kan uw gast alvast aan tafel een keuze maken. De theekaart is geplastificeerd en is geschikt om in een tafelhouder neer te zetten. De theesoorten zijn op de kaart gerangschikt naar Zwarte thee, Groene thee, Rooibosthee , Kruidenthee en Speciale thee. Dit helpt uw gast een geschikte keuze te maken.
Water in kopje
Wanneer uw gast de theebestelling heeft doorgegeven, vult u een theeglas met heet water en plaatst deze op een schotel.
Thee in tip
Vervolgens hangt u een leeg zeefje in het hete water. U vult de theetip met de smaak thee die uw gast heeft uitgekozen. Wij advieren 2 a 3 gram voor 1 kop thee. Onze doseerlepel geeft precies die hoeveelheid. Schep de thee in de tip en plaats de tip boven op het zeefje.
Thee serveren
U serveert de thee uit aan uw gasten. Om uw theeconcept nog completer te maken, bieden wij ook suiker, honing, nougat en koekjes aan.
Thee in de kop
Uw gast ziet de losse thee naar keuze op het tipje liggen en kan zelf de thee in het zeefje laten vallen. Vervolgens mag de thee zeker 5 minuten trekken.
Genieten maar!
Uw gast kan nu zelf bepalen wanneer de thee sterk genoeg is en het zeefje uit het glas halen en op de tip plaatsen. Daarna kan men genieten van een heerlijke kop thee. Wij garanderen u dat uw gasten ultiem genieten en terugkomen voor meer.
Onze Horeca theepakketten
Bij onze theepakketten krijgt u gratis theekaarten.
Wanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.
Naast de lekkerste koffie voor uw horeca bieden wij u een compleet koffieconcept. Denk daarbij aan gratis servies in bruikleen, maar ook barista trainingen, verkoopondersteuning en reclamemateriaal. Bovendien leveren wij ook allerlei randassortiment om uw koffie ...
Een lekker kopje koffie is voor uw gasten van groot belang. De keuze voor de juiste koffiemachine is een belangrijke beslissing. Weet u al aan welke eisen uw espressomachine dient te voldoen? ...
Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is. Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
IJsthee maken: het geheim
Het geh...
Op een koude winterdag is er niets heerlijker dan een beker met warme thee tussen je handen te houden. Een slok thee verwarmt je hele lichaam en voorziet het bovendien van het nodige vocht. Ik introduceer graag een aantal 'verwarmende theesoorten'.
Chai is thee
Neem bijvoorbeeld het drankje Chai Latte. Chai betekent niets anders dan 'thee' in het Indiaas. Elke regio in India heeft zijn eigen ‘Chai’, waarvan de basis bestaat uit zwarte th...
Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje. Blijkbaar stond de rooibosthee al enige jaren in het theeschap van de supermarkt en in het assortiment van Fleur de Café is rooibos thee ook te koop. Ik had a...
Toen ik Eva Coudray, in juli bij Fleur de Café binnenkwam om stage te lopen, had ik nog nooit zo veel losse thee bij elkaar gezien. Mijn mond viel open bij het zien van zoveel verschillende soorten thee. Ook kwam ik er achter dat ik heel weinig wist over thee. Terwijl het toch de meest gedronken drank ter wereld is. Een belangrijke vraag die ik wilde onderzoeken was: Wat is het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee?
Theeplant...
We kunnen allemaal wel een aantal merken opnoemen die in onze ogen gezonde producten maken. Ik denk zelf meteen aan Zonnatura en Weleda. Geen idee of hun producten ook echt gezond zijn, maar bij mij is hun ‘branding’ in ieder geval gelukt. Veel Duitse merken vinden het ook heerlijk om met gezond of wetenschappelijk verantwoord hun producten te verkopen. Met een echte ‘doktor’ om de artikelen aan te prijzen, wordt de geloofwaardigheid ve...
Losse thee is nog altijd de beste en gezondste dorstlesser en kan in elk seizoen gedronken worden. Toch drink je sommige smaken liever op een mooie lentedag en andere juist met vrieskou. Dat heeft blijkbaar met ons brein te maken. Uit onderzoek blijkt dat wij smaak beter ervaren als iets warmer is. Roomijs smaakt pas zoet wanneer het in onze mond smelt. Terwijl gesmolten roomijs als nog zoeter wordt ervaren. Een ander voorbeeld. Warm bier smaakt ...
De tijd van de kerstmarkten is aangebroken, skyradio draait al weken ‘Christmas songs’ en zelfs het weer lijkt winters te worden. Een prima tijd voor een lekker glas glühwein en dan niet de kant-en-klare variant, maar een zelfgemaakt brouwsel die vele malen lekkerder is.
Wat is glühwein?
De letterlijke vertaling van glühwein is gloeiwijn. Het is een warm, alcoholisch drankje wat vooral in de periode voor kerst wordt gedronken. Het wordt va...