Gemalen koffie en automaten koffie

U kunt hier gemalen koffie, topping, vriesdroog etc. vinden.

Onze gemalen en vriesdroog koffie wordt gemaakt van de beste koffiebonen. Deze worden gebrand en vervolgens gemalen. Bij de vriesdroog koffie wordt er een extractie gemaakt. Doordat er een bepaalde hoeveelheid water op de juiste temperatuur door de gemalen koffie heen dringt. Vervolgens wordt de extractie gefilterd en door dehydratie wordt het overtollig vocht uit de extractie gehaald.

Filter je resultaten
Er zijn 13 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Fleur de cafe Snelfilter Excellence 1 kg

Deventer koffie GEMALEN 250 gram

Standaard maling 1 kg

Granulaat 500 gram

Vriesdroog koffie regular 500 gram

Natulatte Vegan Oat topping 10% haver 750 gram

Puro Colombia vriesdroog 500 gram

TBB vriesdroog Silver 500 gram

Cacao voor choco drink 1 kg

Topping poeder Latte 80 750 gram

wfo1 Nieuw!

Tesoro Premium Caffe Classico IJskoffie 1 kg

Espresso Magnifique Decaf gemalen 250 gram

Deventer koffie GEMALEN 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722
Gemalen koffie, welke maling wilt u?

Gemalen koffie, welke maling wilt u?

Wilt u uw koffiebonen graag gemalen ontvangen? Voor u hebben wij een klein assortiment met gemalen koffie. Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere, Percolator. Voor al deze methodes wordt gemalen koffie gebruikt. De koffiebonen wordt gemalen om de smaken makkelijker te laten extraheren met water. Lees verder over welke koffiemaling u nodig heeft.

Caffè of espresso?

Caffè of espresso?

Een espresso is een klein kopje koffie ongeveer 30ml, gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen waar met hoge druk water door geperst wordt. Het woord espresso komt van het Italiaanse ‘caffè-espresso’. Het houdt in dat deze manier van koffie bereiden niet zo zeer snel, maar vooral vers gebeurt. Bij het bereiden van koffie op de espresso manier komen de intense smaken van de koffiebonen vrij doordat de bonen zeer kort voor bereiding gemalen worden. De smaak van koffie met een espresso bereiding is daardoor vele malen intensiever dan van filterkoffie. De lekkerste koffie maak je dus met een espressobereiding in een espressomachine vinden wij.

Lungo of americano?

Lungo of americano?

In Italië bestelt men een caffè, dat wat wij in Nederland een espresso noemen. Daarnaast kennen wij als 'gewone' koffie de lungo of americano. Een espressomachine maakt bij een lungo eigenlijk een lange espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar met twee keer zoveel water. Een americano daarentegen is een espresso waar een gelijk deel heet water aan toegevoegd wordt. Daarnaast kunnen met een espresso ook melkvarianten gemaakt worden zoals cappuccino en latte machiatto. De espressobereiding van koffie is een Italiaanse ontdekking gedaan rond 1900. Hoewel dus een oude methode zijn nog steeds dezelfde factoren bepalend voor een goede espresso.

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welk soort gemalen koffie u nodig heeft hangt af van de zetmethode die gebruikt wordt. Deze methodes voor gemalen koffie zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator.

Voor bovenstaande zetmethodes wordt gemalen koffie gebruikt. De koffiebonen worden gemalen om de smaken makkelijker te laten extraheren met water. De tijd waarmee het water in contact met de gemalen koffie is, is de extractietijd. Deze tijd bepaalt hoe de koffie smaakt. Als water te lang met de gemalen koffie in aanraking komt dan zal het heel veel smaken opnemen wat uit komt in een bittere koffie. Als het water te kort met koffie in aanraking is dan is je koffie slap. Hoe fijner de koffie wordt gemalen, des te sneller kan de smaak van de gemalen koffie in het water komen. Hoe grover de maling is des te korter de koffie in contact met het water blijft. 

Espressomaling voor espressomachine

De espressomaling is fijn gemalen en is vergelijkbaar met grof zand het valt in brokjes uiteen. Deze maling is bedoeld voor espressomachines. Een espresso wordt gemaakt onder hoge druk in een korte tijd. Bij deze zetmethode wordt het water onder hoge druk door de maling gedrukt. Er moet dus weerstand aan het water worden geboden zodat het de aroma's goed opneemt. Bovendien ontstaat door de druk een schuimlaagje op de koffie.

Snelfiltermaling voor filterkoffieapparaat

Snelfiltermaling is iets grover dan de espressomaling. Bij de zetmethode van filterkoffie loopt het warme water langzaam langs de koffie en is de contacttijd (of extractietijd) relatief lang: van 2 tot 8 minuten. Tijd genoeg dus om aan smaakoverdracht te doen. De smaak van filterkoffie is dus altijd minder intens dan dat van een espresso en doordat er geen druk wordt uitgeoefend op het maalsel zal er geen schuimlaagje verschijnen.

Standaardmaling voor Cafetiere en percolatorstandaardmaling

Bij standaardmaling is de maling grover dan bij snelfiltermaling. Bij deze grove maling is de extractietijd langer. Daarom is deze maling heel geschikt voor zetmethodes als de percolator of Cafeteire. Bij deze zetmethodes heeft de koffie langer de tijd om smaak en aroma af te geven aan het water. 

Andere koffie blogs

26.04.2022

Espresso bonen

De juiste koffiebonen vinden is een zoektocht, Fleur de Café helpt u graag hiermee. De juiste koffieboon is voor iedereen namelijk anders. Bent u eruit welke koffieboon het best bij uw smaak past? Bestel dan nu snel de lekkerste koffie online. Vers gebrand en snel geleverd!
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer
04.04.2019

Arabica vs Robusta koffiebonen

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Lees meer