Over de smaak van koffie raakt men niet uitgepraat. Er zijn veel factoren die meespelen, waardoor de smaak van jouw kop koffie bepaald wordt. Het smaakverschil begint bij het soort koffieboon waarover we spreken. De koffiebonen die de basis vormen voor uw kop koffie, zijn zeer waarschijnlijk Arabica koffiebonen. Het komt voor, dat uw koffie deels voorzien is van Robusta koffiebonen. Qua smaak is dit de eerste bepalende factor. De koffiebonen voor uw koffie worden vervolgens gebrand. Deze branding is de volgende meespelende factor in de koffiesmaak. Is het een korte branding? Of een lange branding? En wanneer zijn deze koffiebonen gebrand? Om de smaak van uw kop koffie zo goed mogelijk te krijgen, verkopen wij vers gebrande koffiebonen. De branding en het effect op de koffie aroma's is nog zeer recent, waardoor de smaaksensatie in uw kop koffie direct terug te proeven is. Of de bonen nou kort gebrand zijn, of lang gebrand, u koopt te allen tijde vers gebrande koffiebonen bij Fleur de Café.

Vers gebrande koffiebonen voor wie?

Lekkere koffie moet voor iedereen toegankelijk zijn. Bij Fleur de Café hebben wij een aantal plekken toegelicht waar vers gebrande koffiebonen zeer belangrijk zijn.

Vers gebrande koffiebonen - horeca

Hoe belangrijk is het voor uw klanten om na het dineren af te sluiten met een lekkere kop koffie? Of die kop koffie tijdens de lunch en in de middag? Door uw koffie te maken van vers gebrande koffiebonen biedt u uw klanten de lekkerste koffie. Door een goede koffie-ervaring vergroot u en passant ook nog de kans dat deze klanten terugkomen voor een nieuwe kop koffie. 

Vers gebrande koffiebonen - kantoor

Koffie is niet weg te denken van kantoor. Uw collega's drinken regelmatig een kop koffie, beginnen de dag ermee en drinken het uiteraard tussendoor en tijdens de pauze. Ook voor uw klanten en tijdens vergaderingen kan een goede kop koffie niet ontbreken. Door goede kwaliteit koffie zijn uw collega's tevreden. Dit heeft positieve effecten op hun productiviteit. Vers gebrande koffiebonen zijn een win-win aankoop voor u op kantoor.

Vers gebrande koffiebonen - thuis

Een lekkere kop koffie bij het ontbijt is voor velen de beste start van de dag. Laat die koffie dan zo lekker mogelijk zijn met vers gebrande koffiebonen. De dag goed beginnen neemt u de hele dag door mee, tijdens uw werk of bij u thuis onderling. En heeft u geen bonenkoffie machine? Geen probleem, Fleur de Café heeft zeer goede koffiebonen malers, zodat u ook gebruik kunt maken van onze vers gebrande koffiebonen.

Tips om uw bonen vers te houden

Vers gebrande koffiebonen bestellen is één, de koffiebonen vers houden is een tweede. Wij snappen dat u uw koffiebonen niet binnen 2 dagen op heeft. Daarom is het belangrijk om uw vers gebrande koffiebonen zo goed mogelijk te conserveren. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat uw koffiebonen zo lang mogelijk zo vers mogelijk blijven:

  • Bewaar de koffiebonen op een koele, droge, luchtdichte en donkere plek.
  • Bewaar uw vers gebrande koffiebonen vooral niet in de koelkast of vriezer. Door condens wordt de koffiesmaak beïnvloed.
  • Vermijd sterk ruikende producten. Koffiebonen nemen geuren uit de omgeving op. Dit heeft effect op de geur en de smaak van de koffie.

Bestel uw vers gebrande koffiebonen

Bij Fleur de Café vindt u diverse varianten vers gebrande koffiebonen in ons assortiment. Heeft u vragen over de verschillende smaken of wilt u graag meer weten over andere producten van Fleur de Café? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord of helpen u aan de beste vers gebrande koffiebonen voor u.

Interesse in onze koffie
Wij geven uw graag advies

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over koffie en cadeaus

23.11.2023

Sinterklaas idee: geef koffie of thee!

De decembermaand komt eraan, en dat betekent dat Sinterklaas elk moment weer voor je deur kan staan. Met een traditionele jute zak vol lekkernijen en geschenken, is het tijd om over cadeautjes na te denken. Ben je op zoek naar een Sinterklaas cadeau idee, heb je dan al gedacht aan koffie en thee? Wij helpen jou en de Sint, zodat je op tijd een leuk cadeautje vindt!
Lees meer
21.10.2023

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Het goed afstellen van jouw koffiemolen of koffiemaler is van essentieel belang voor het maken van de perfecte koffie. Met onze tips willen wij ervoor zorgen dat jouw molen of maler alleen het perfecte doet. Want te grof of te fijn gemalen koffie geven beide niet de ideale koffie.
Lees meer
17.04.2023

Koffiesmaken, kies de lekkerste koffie

Wil je jezelf als horecaondernemer onderscheiden met koffie? Dan bieden onze verschillende koffiesmaken, gebrand met behulp van onze moderne koffiebrander, je de mogelijkheid om dit te bereiken. Dor te kiezen voor onze koffiebonen kan je een unieke smaakbeleving aan jouw klanten bieden. Wij helpen je graag om de beste koffie ervaring te creëren voor jouw klanten.
Lees meer
21.02.2023

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Wanneer kun je nou spreken van echte verse koffie? Eigenlijk alleen wanneer je de bonen met een echte koffiemolen maalt. Er zijn veel verschillende koffiemolens maar wat zijn nou precies de verschillen? En wat bepaalt de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
14.09.2020

De beste Barista koffie

Fleur de Café beschikt over veel verschillende soorten thee en koffie, zodat u altijd de lekkerste producten kan serveren. Drink nu ook echte barista koffie!
Lees meer