Thee zonder aroma’s: oneindige houdbaarheid

Witte thee en de meeste groene theesoorten bevatten geen aroma’s. Deze theevarianten bevatten weinig vocht en hebben een laag gehalte aan natuurlijke oliën. Maar hoe lang is deze losse thee houdbaar? Het grote voordeel van deze theesoorten is dat ze minder snel bederven. Ze kennen bijna een oneindige houdbaarheid, mits je deze goed bewaart. Op deze manier kun je extra lang genieten van thee zonder aroma’s. Ook wanneer het voor lange tijd bewaard is in jouw voorraadkast. Ontdek de tijdloze magie van deze thee en laat je verrassen door de smaak die zichzelf niet in de weg staat door aroma's.

Thee met aroma’s: tot 2 jaar

Drink je liever thee met overheerlijke aroma’s? Ook dan kun je er lang van genieten. Echter heeft het een beperktere houdbaarheid dan thee zonder aroma’s. Zwarte thee, oolong thee en sommige andere gearomatiseerde theeën bevatten natuurlijke oliën. Deze zijn gevoelig voor oxidatie en kunnen hierdoor na verloop van tijd hun aroma verliezen. Hoe lang is deze losse thee dan houdbaar? Je kunt er, mits je deze goed afsluit, zeker nog 2 jaar na aankoop genieten van de beste smaakervaring.

Thee met aroma’s: na 2 jaar

Als je thee met aroma langer dan 2 jaar bewaart, kan het zijn dat de smaak en het aroma enigszins verminderen. De thee kan wat vlakker van smaak worden. Dit betekent echt niet dat het na 2 jaar niet meer drinkbaar is. Je kunt nog steeds genieten van een jouw favoriete kopje thee. Alleen de smaak kan iets minder intens zijn dan toen de thee vers was.

Houdbaarheidsdatum verlengen

Naast de theesoort, zijn er ook andere factoren die de kwaliteit van jouw thee beïnvloeden. Hoe lang is losse thee houdbaar en hoe kun je deze datum verlengen? Dit doe je met de volgende bewaaromstandigheden te hanteren:

  1. Gebruik luchtdichte verpakkingen: Bewaar losse thee in een luchtdichte verpakking om blootstelling aan lucht te minimaliseren. Hierdoor blijft de thee langer vers en behoudt het zijn aroma. Deze vind je in ons assortiment en kun je naar eigen stijl voorzien.
  2. Beschermen tegen licht: Zonlicht en UV-stralen kunnen de theeblaadjes aantasten en hun smaak verminderen. Bewaar je thee op een donkere plaats, bij voorkeur in een ondoorzichtige verpakking of een afgesloten theeblik.
  3. Koel en droog bewaren: Thee absorbeert gemakkelijk vocht en geuren, wat de kwaliteit negatief kan beïnvloeden. Bewaar je losse thee op een koele en droge plaats, weg van vochtige omgevingen, warmtebronnen en sterk ruikende producten. Ook hiervoor is het theeblik geschikt.

Jouw antwoord op hoe lang is losse thee houdbaar?

Losse thee is een tijdloze delicatesse die ons betovert met zijn smaak en aroma. Thee zonder aroma is in principe oneindig houdbaar, terwijl thee met aroma het beste binnen 2 jaar geconsumeerd kan worden voor een optimale smaakervaring. Het bewaren van losse thee in een luchtdichte verpakking, beschermd tegen licht, op een koele en droge plaats, zal de houdbaarheid en de smaak ten goede komen. Dus zorg goed voor je losse theevoorraad en geniet op elk moment van een heerlijk kopje thee, zelfs als het iets minder aroma heeft na verloop van tijd.

Interesse in ons thee assortiment
Interesse in ons thee assortiment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

01.09.2023

Losse thee of koffie bewaren? Dit zijn de beste bewaaradviezen

Heb je een pak met overheerlijke losse thee aangebroken? Of heb je jouw bezoek koffie geserveerd en zijn er gemalen koffiebonen overgebleven? Je zou het graag hergebruiken. Echter kan niet goed afgesloten koffie of losse thee haar overheerlijke smaken verliezen. En dat is natuurlijk niet wat je wil. In deze blog delen we diverse mogelijkheden om langdurig van jouw koffie en thee te genieten. Benieuwd naar onze bewaaradviezen? Je leest ze hieronder.
Lees meer
01.09.2023

De magie achter het proces: Hoe wordt thee gemaakt?

De bereidingswijze van overheerlijke thee is een nauw proces. Vanuit echte ambacht en werken met prachtige producten creëer je de perfecte basis. Het start allemaal bij de Camellia Sinensis, ook wel bekend als de theeplant. Deze groenblijvende struik gedijt het beste in gebieden met een gematigd klimaat en vruchtbare bodem. Theebladen van deze plant zijn de basis voor diverse theesoorten, waaronder witte thee, groene thee, oolong thee en zwarte thee. Benieuwd naar het bereidingsproces van onze thee? Je leest het in deze blog.
Lees meer
01.09.2023

De perfecte bereiding: Hoeveel gram losse thee per kopje?

Wil je samen met jouw gasten genieten van het perfecte kopje thee? Dat is nog niet zo eenvoudig. De bereiding van jouw favoriete thee is een ware kunst. Maar hoeveel gram losse thee per kopje moet je eigenlijk gebruiken voor die ideale smaakexplosie? Wij leggen je het precies uit! Naast het kiezen van de juiste theeblaadjes en de ideale trektijd, speelt de hoeveelheid losse thee een cruciale rol in de perfecte kop thee. Lees in deze blog precies hoeveel gram losse thee per kopje je nodig hebt en van een onvergetelijke theebeleving te genieten.
Lees meer
07.02.2022

Groene thee

Groene thee is gemaakt van bladeren van de thee plant Camellia sinensis net als de zwarte en- Oolong thee. Groene thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de bewerking. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant en onmiddellijk na oogst behandeld met stoom of geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur en een scherpe smaak.
Lees meer
07.02.2022

Kruidenthee

Kruidenthee is geen echte thee, kruidenthee wordt niet gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis maar bestaat uit natuurlijke kruiden. De kruiden worden rechtstreeks in het water opgenomen, waardoor er een kruidenthee ontstaat.
Lees meer