Bijzondere thee uit Laos

Komaen thee is niet zomaar een groene thee. De thee wordt geplukt in Laos. Om precies te zijn in het dorpje Komaen in de provincie Phongsali. Hier staan grote theebomen die van nature op hoogte groeien. Het gebied ligt op 800 tot 1400 meter hoogte.

Thee groeit meestal aan een struik. Bij de Komaen thee is dit anders. In het bergachtige achterland, in de Phongsali regio in Laos, groeit deze thee aan bomen. Dit maakt deze thee erg bijzonder.

Hoge theebomen in Phongsali

De theeplukkers klimmen helemaal naar boven. In de top van de boom plukken ze enkel en alleen de beste scheuten en theebladeren. Deze worden bewaard in bamboe manden. Het wordt handmatig verwerkt volgens traditionele wijze.

400-jaar oude thee

De plantage waar de thee groeit is ruim 400 jaar oud. Daarom krijgt deze groene thee ook wel de naam 400-jaar oude thee. De thee is puur natuur: er is geen gebruik van kunstmest en pesticiden.

Met de grootste zorgvuldigheid wordt de thee geselecteerd. Het wordt binnen 5 tot 8 uur na het plukken verwerkt. Het gehele proces gebeurt met precisie en volledig handmatig.

Traditioneel gerold in bamboe

Onze Komaen wordt met de hand verpakt. In vroegere dagen was er nog geen plastic. Daarom werd natuurlijk materiaal gekozen om de thee in te rollen: bamboe. Om de traditie in ere te houden wordt de thee nog steeds in bamboe gerold.

Dit omhulsel ziet er mooi uit. Een echt cadeautje voor jezelf of iemand anders. Er zit een handig touwtje aan om de thee in de keuken op te hangen. Traditioneel wordt de Komaen thee in sigaarvorm verpakt. Deze vorm is zo ontstaan omdat het in bamboe stelen geperst werd. Later is de Komaen in druppelvorm erbij gekomen.

Deze heerlijke thee is makkelijk te bereiden. Je hoeft slechts 2 tot 3 gram te gebruiken om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel losse thee je nodig hebt? Dan kan je het jezelf makkelijk maken en een doseerlepel gebruiken. Om te voorkomen dat je de theeblaadjes tijdens het drinken in je mond krijgt zijn er ook speciale theezeefjes. Deze zeefjes houden de blaadjes tegen. 

De betoverende smaak van Komaen Phongsali groene thee

Wanneer je een kopje Komaen Phongsali groene thee drinkt, proef je niet alleen de smaak, maar ook de rijke historie en het vakmanschap die erin zijn gestopt. Groene thee smaakt meestal wat bitter. Dit is niet het geval bij de Komaen groene thee. Deze is mild en zacht. De smaak hangt samen met het plukseizoen. Van een tint van honing in het voorjaar, tot een vleugje rijst in het naseizoen. Komaen Phongsali groene thee is zeker het proberen waard!

Proef Phongsali Komaen groene thee

wfo1 Nieuw!

Komaen Phongsali Laos groene thee sigaar

wfo1 Nieuw!

Komaen Phongsali Laos groene thee druppel

Theezeefje RVS Retro + Tip

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Blogberichten over thee

11.04.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
01.01.2024

Thee de warme dorstlesser op een koude winterdag

Op een koude winterdag is er niets heerlijker dan een kop thee. Je kunt je handen er aan opwarmen. Met regelmatig een kopje zorg je ervoor dat je ook op een koude winterdag genoeg drinkt. Zoek je een speciale warme dorstlesser om de kou te doorstaan? Ontdek deze top 3 met meest verwarmende theesoorten.
Lees meer
19.10.2023

Zit er cafeïne in witte thee?

Witte thee is misschien wel jouw favoriete thee. Logisch! Deze warme drank kenmerkt zich door de vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Witte thee staat bekend om zijn lichte, delicate aroma en smaak. Het is een stuk minder krachtig van smaak dan groene of zwarte thee. Daarom vragen veel mensen zich af of het dezelfde hoeveelheid cafeïne bevat als zijn tegenhangers. Zit er überhaupt cafeïne in thee? Dit artikel vertelt je of en hoeveel cafeïne er in witte thee zit.
Lees meer
21.03.2023

Verschillen in thee? Zwart, groen en wit

Wat is het verschil tussen zwarte, groene en witte thee? En wat is de beste manier om deze thee te zetten? En welke thee is het lekkerst of het gezondst? In ons blog hierover willen wij je graag meer vertellen over de theesoorten en de zetwijzen.
Lees meer
07.02.2022

Groene thee

Groene thee is gemaakt van bladeren van de thee plant Camellia sinensis net als de zwarte en- Oolong thee. Groene thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de bewerking. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant en onmiddellijk na oogst behandeld met stoom of geroosterd. Hierdoor behoudt groene thee de groene kleur en een scherpe smaak.
Lees meer