Bijzondere thee uit Laos
Komaen thee is niet zomaar een groene thee. De thee wordt geplukt in Laos. Om precies te zijn in het dorpje Komaen in de provincie Phongsali. Hier staan grote theebomen die van nature op hoogte groeien. Het gebied ligt op 800 tot 1400 meter hoogte.
Thee groeit meestal aan een struik. Bij de Komaen thee is dit anders. In het bergachtige achterland, in de Phongsali regio in Laos, groeit deze thee aan bomen. Dit maakt deze thee erg bijzonder.
Hoge theebomen in Phongsali
De theeplukkers klimmen helemaal naar boven. In de top van de boom plukken ze enkel en alleen de beste scheuten en theebladeren. Deze worden bewaard in bamboe manden. Het wordt handmatig verwerkt volgens traditionele wijze.

400-jaar oude thee
De plantage waar de thee groeit is ruim 400 jaar oud. Daarom krijgt deze groene thee ook wel de naam 400-jaar oude thee. De thee is puur natuur: er is geen gebruik van kunstmest en pesticiden.
Met de grootste zorgvuldigheid wordt de thee geselecteerd. Het wordt binnen 5 tot 8 uur na het plukken verwerkt. Het gehele proces gebeurt met precisie en volledig handmatig.
Traditioneel gerold in bamboe
Onze Komaen wordt met de hand verpakt. In vroegere dagen was er nog geen plastic. Daarom werd natuurlijk materiaal gekozen om de thee in te rollen: bamboe. Om de traditie in ere te houden wordt de thee nog steeds in bamboe gerold.
Dit omhulsel ziet er mooi uit. Een echt cadeautje voor jezelf of iemand anders. Er zit een handig touwtje aan om de thee in de keuken op te hangen. Traditioneel wordt de Komaen thee in sigaarvorm verpakt. Deze vorm is zo ontstaan omdat het in bamboe stelen geperst werd. Later is de Komaen in druppelvorm erbij gekomen.
Deze heerlijke thee is makkelijk te bereiden. Je hoeft slechts 2 tot 3 gram te gebruiken om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel losse thee je nodig hebt? Dan kan je het jezelf makkelijk maken en een doseerlepel gebruiken. Om te voorkomen dat je de theeblaadjes tijdens het drinken in je mond krijgt zijn er ook speciale theezeefjes. Deze zeefjes houden de blaadjes tegen.
De betoverende smaak van Komaen Phongsali groene thee
Wanneer je een kopje Komaen Phongsali groene thee drinkt, proef je niet alleen de smaak, maar ook de rijke historie en het vakmanschap die erin zijn gestopt. Groene thee smaakt meestal wat bitter. Dit is niet het geval bij de Komaen groene thee. Deze is mild en zacht. De smaak hangt samen met het plukseizoen. Van een tint van honing in het voorjaar, tot een vleugje rijst in het naseizoen. Komaen Phongsali groene thee is zeker het proberen waard!