Gebrande koffiebonen - Zuid-Amerika

Onze gebrande koffiebonen uit Zuid-Amerika hebben een rijke, volle smaak die het resultaat is van de ideale klimaatomstandigheden en bodemsamenstelling van deze regio. Bij Fleur de Café selecteren we alleen de beste bonen en branden we ze met zorg om ervoor te zorgen dat de unieke smaken en aroma's behouden blijven. Probeer onze koffie uit Zuid-Amerika en geniet van een onvergetelijke koffie-ervaring!

Filter je resultaten
Er zijn 11 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Peru Premium Bio 500 gram

Colombia Narino Galeras Volcanic 500 gram

wfo1 Meest populair

Espresso Classic 1 kg

wfo1 Meest populair

Colombia Supremo 1 kg

wfo1 Meest populair

Brasil Yellow Bourbon 1 kg

Brasil Santos 500 gram

Peru arabica 500 gram

Brasil Cerrado arabica 500 gram

wfo1 Bio

Casa del Pueblo Bio 1 kg

wfo1 Meest populair

Brasil Yellow Bourbon 500 gram

wfo1 Nieuw!

Colombia Bolivar 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
De geschiedenis van koffie

De geschiedenis van koffie uit Zuid-Amerika

In de 16e eeuw kwam de koffiehandel op gang, koffie is ontdekt in Jemen. De havenstad Mokka in Jemen is dan de belangrijkste haven ter wereld voor de koffiehandel. Europeanen begonnen tijdens de scheepvaart reizen deze drank te ontdekken en mee te smokkelen. 

 In de 17e eeuw plantten de Nederlanders met succes de eerste koffieplanten op het Eiland Java. Het duurde een aantal jaar maar in het begin van de 18e eeuw begon de export van de koffiebonen door de VOC.

Nederlanders hebben de koffie niet alleen naar Java gebracht maar ook naar Sri Lanka en Zuid-Amerika. Hierdoor is de koffiecultuur in Amerika in de 18e eeuw van start gegaan. De koffieproductie verspreidde zich al snel over de meest tropische gebieden.

Koffie uit Zuid-Amerika

Wist je dat Zuid-Amerika als continent een van de grootste wereldproducenten van koffie is? Brazilië en Colombia produceren namelijk voor wel meer dan een kwart van de wereldproductie aan de groene bonen. Koffie uit Zuid-Amerika is een veel gedronken koffie, de koffie wordt namelijk vaak wat donkerder gebrand en heeft een intense smaak. Ook worden de ongebrande koffiebonen uit Zuid-Amerika worden vaak toegevoegd aan melanges en blends, om vooral een beetje pit aan de smaak te geven.

Koffie uit landen in zuid-Amerika

Koffie uit Brazilië

Koffie uit Brazilië

Brazilië is het meest koffieproducerende land ter wereld. Brazilië heeft de afgelopen jaren de meeste koffie verbouwd en geoogst dan enig ander land in de wereld. De bonen die verbouwd worden zijn zowel Arabica als Robusta en groeien op minder grote hoogten. Een Braziliaanse koffie moet vers gedronken worden. De bonen worden namelijk zuur als ze te lang bewaard worden. Met een neutrale body en een zachte zuurgraad wordt de Braziliaanse koffie vaak in melange gebruikt.

Koffie uit Colombia

Koffie uit Colombia

Colombia is een van de meest diverse koffieproducerende landen op het gebied van hoogwaardige smaakprofielen. Colombia is niet alleen een van 's werelds grootste koffieproducerende landen, het heeft ook een sterk ontwikkelde en vooruitstrevende koffie-infrastructuur. De koffiesoorten uit Colombia hebben een rijk aroma, een evenwichtige notensmaak, een sterke body en een aanwezige, aangename zuurgraad.

Koffie uit Peru

Koffie uit Peru

Peru is een grote producent van koffie. Het profiel van de bonen neigt rond en zacht te zijn, met een lagere zuurgraad en een meer nootachtige, chocoladeachtige kwaliteit. Bij deze bonen past een gemiddelde brandingsgraad. 

Koffie uit Bolivia

Koffie uit Bolivia

Bolivia heeft duizelingwekkende hoogten en er wordt een deel van 's werelds hoogst verbouwde koffie gevonden in Bolvia. Het land heeft geweldige koffieteeltomstandigheden, maar de productie is klein en neemt af. Deze koffie is zeer subtiel en stabiel. Het aroma is houtachtig met een zachte honingsmaak.

Koffie uit Equador

Koffie uit Equador

Equador is een land met veel potentie. Een geweldige koffie uit Ecuador kan intens en zoet zijn, met fruittonen, een zachte tot gemiddelde body en een aangename en unieke zuurgraad met een beetje bitter. Deze koffiesoorten worden steeds waarschijnlijker, maar ze zijn nog altijd zeldzaam. De koffiebonen die zich in het land verbergen moeten de moeite van het zoeken waar zijn.

Koffie uit Venezuela

Koffie uit Venezuela

De Tachira is een smakelijke koffie met een ronde smaak.