Oolong Ruby

Wat is luxe Oolong thee?

Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort en in de Westerse wereld nog een vrij onbekende thee.  Het productieproces is vergelijkbaar met dat van zwarte thee, maar het fermentatiefase is korter. Hierdoor krijgt de Oolong thee een smaak vergelijkbaar met zwarte thee, met veel overeenkomsten als groene thee

Oolong staat ​​bekend om het brede scala aan smaken en kan worden gezien als verreweg de meest natuurlijk aromatische theesoort. Oolong thee heeft zijn naam te danken aan de lange en donkere bladeren welke zijn gekruld net als de staart van een draak.

​Oolong thee staat vooral bekend om zijn positieve effecten op het gewicht. Het drinken van Oolong thee is goed voor hart- en bloedvaten, dit komt vooral doordat deze thee rijk is aan mineralen waaronder calcium, magnesium en kalium.

Oolong thee is een zeer luxe theesoort. Vooral de smaak van Oolong thee is anders, de smaak is het beste te omschrijven als zeer vol, houtachtig en zacht. Het is vooral erg belangrijk dat de theebladeren de ruimte krijgen om zich goed te ontvouwen.

​Oolong thee zet je het beste bij temperaturen tussen circa 80 en 90 graden. Bij een te lage watertemperatuur krijgen de theebladeren niet de kans om alle smaken af te geven. Een te hoge temperatuur kan er voor zorgen dat de Oolong thee bitter gaat smaken. ​Laat de Oolong thee tussen de 2 tot 3 minuten trekken. De theebladeren krijgen dan de tijd om zich te ontvouwen en hun unieke smaak af te geven.

Ons assortiment luxe Oolong thee

Oolong Thai 20 gram

Oolong Thai 80 gram

Oolong Ruby 50 gram

Oolong Ruby 200 gram

Oolong magnifique 50 gram

Oolong magnifique 200 gram

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket Oolong

Sencha Okuhikari

Luxe groene thee

Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de theeplant die minimale oxidatie heeft ondergaan tijdens de productie. Groene thee of Sencha, is de oudste en grootste categorie Chinese thee. Deze thee wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan voedingsstoffen en een pure smaak.

Groene thee wordt vaak gedronken vanwege de heilzame gezondheidseigenschappen en de verkwikkende werking, maar groene thee wordt ook veel gedronken vanwege de smaak. Sommige soorten Sencha hebben een umami en romige smaak, andere soorten groene thee worden meer gekenmerkt door zoetheid, al dan niet met een zuur en fris accent. 

​Groene thee zet je het beste bij een temperatuur van circa 80 graden. Bij een te lage watertemperatuur ontwikkelt de smaak zich niet. Een te hoge temperatuur kan er voor zorgen dat de groene thee bitter gaat smaken. ​

Ons assortiment luxe Sencha thee

Sencha Okuhikari 50 gram

Sencha Okuhikari 200 gram

Groene thee old trees 15 gram

Groene thee old trees 70 gram

Jasmijn gouden "pikes" 80 gram

Jasmijn gouden "pikes" 20 gram

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket Sencha

Gaba Shu Cha

Wat is luxe (Shu) pu-erh thee?

Shu betekent rijp. Shu Pu-erh heeft over het algemeen een mildere smaak en effect. Gewoonlijk hangt de kwaliteit van de thee af van de kwaliteit van de grondstoffen. Het boeket van een fijne zwarte Shu Pu-erh heeft een aangename aardse, nootachtige of chocoladeachtige smaak en een fluweelzachte en diepe smaak. 

Je kunt Shu Pu-erh op een lege maag drinken en zelfs voor het slapengaan, maar de infusie moet wel licht zijn. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan de smaak van zwarte pu-erh in de loop van de tijd veranderen.

Ons assortiment luxe (Shu) pu-erh

Pu-erh Shu first grade 30 gram

Pu-erh Shu first grade 120 gram

Pu-erh Gaba shu 20 gram

Pu-erh Gaba shu 80 gram

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket zwart

Gouden krullen

Wat is Chinese rode thee?

De term ‘rode thee' wordt vaak gebruikt ter aanduiding van zwarte thee, vanwege de roodachtige kleur. Chinese rode thee is een sterk gefermenteerde thee. 

Het staat dus bekend als "zwarte thee. Rode thee heeft met elkaar gemeen dat licht verdorde theeblaadjes worden gerold en enkele uren worden geoxideerd, waarna ze langzaam worden verwarmd. 

De algemene regel is dat hoe langzamer het verhittingsproces en hoe gematigder de temperatuur tijdens fermentatie en drogen is, hoe beter de rode thee zal zijn. Chinese rode thee stimuleert en verwarmt hart en lichaam, waardoor het een uitstekende keuze is in het koude seizoen.

Onze heerlijke rode theesoorten zijn rijk en warm van smaak, geweldig om je op te warmen en te ontspannen.

Ons assortiment Chinese rode thee

Gouden krullen 30 gram

Gouden krullen 150 gram

Big golden "pikes" 15 gram

Big golden "pikes" 60 gram

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket Red

Luxe theepakket

Nu ook verkrijgbaar in een theepakket

De luxe theeblikjes zijn nu ook verkrijgbaar in een luxe theepakket. Deze luxe theepakketten zijn een heel origineel cadeau!

De luxe theepakketten zijn geschikt om te geven aan iedereen die een cadeau verdient. Iemand die jarig is, maar ook iemand die ziek is, iemand die geslaagd is of voor bijvoorbeeld voor Moederdag? Thee is eigenlijk áltijd een goed idee en met onze luxe thee wordt het al helemaal speciaal.

Wij hebben vier theepakketten samengesteld.

Luxe theepakketten

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket Oolong

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket zwart

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket Red

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket Sencha

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

01.01.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer
01.09.2020

Thee groothandel voor Horeca

Als thee groothandel voor horeca, winkels en bedrijven leveren wij alleen de beste thee. Wij bieden meer dan 120 theesoorten. Onze theeën worden door onszelf gemelangeerd in onze eigen theemelangeerderij in Deventer.
Lees meer