Sluiten
horeca-thee
Er zit leven in biologische koffie | Fleur de Café | Voor fijnproevers

Biologische koffie

Biologische koffie is meer dan de verbouw van koffie zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is extra aandacht voor het milieu en voor de mensen die bij het koffieproces betrokken zijn. Bij biologische teelt gebruiken de boeren organische compost van koemest, boombladeren en snoeisel. Ziekten en insecten bestrijden de koffieboeren op natuurlijke wijze. Meer weten over biologische koffie? Lees dan verder.

biologische sticker Fleur de cafe

Voordelen van biologische koffie 

Dankzij deze natuurlijke landbouwmethode, worden de arbeiders niet blootgesteld aan chemische middelen. Bovendien vindt u – als drinker van biologische koffie – geen chemische resten in uw koffie. Eigenlijk weten we het al heel lang: residuen van deze giftige stoffen kunnen zich ophopen in het menselijk lichaam, met alle ongemakken van dien. Sterke koffieplanten die veel weerstand hebben opgebouwd, kunnen beter tegen een stootje. Hierdoor is chemische bestrijding minder urgent. Als een torretje een hapje uit zo’n koffieblad neemt, kan dat nauwelijks kwaad voor de plant. Het beestje loopt wel weer weg, maar landbouwgif niet. Biologisch geteelde koffieplanten krijgen extra zorg voor een natuurlijke groei. En dat proeft u in je kopje bio-espresso.

Wel of niet biologische koffie?

Stichting Skal houdt toezicht op de biologische productie in Nederland en is daartoe aangewezen door het ministerie van Economische Zaken. Er staan een paar duizend bedrijven onder toezicht van Skal, waaronder landbouwbedrijven, levensmiddelenfabrikanten, importeurs en handels- en opslagbedrijven. Ook Fleur de Café beschikt over een Skal-keurmerk. Lees hier meer over het toezicht van Skal  op onze biologische koffie.

Wageningen universtiteit

Meer koffie van biologische teelt

Buiten deze Skal-gecontroleerde biologische koffie, zijn nog meer van onze koffiebonen afkomstig te zijn van biologische teelt. De Landbouwuniversiteit Wageningen heeft een methode ontwikkeld om langs wetenschappelijke weg vast te stellen of een koffie al dan niet biologisch is. Lees hier meer over deze methode.

Koffiebonen

Fairtrade koffie versus biologische koffie

Bij Fairtrade koffie is de gebruiker er zeker van dat de koffieboer een ‘eerlijke’ prijs krijgt voor zijn koffie. Dat staat dus niet gelijk aan biologische koffie, waarbij het gaat om koffie, die verbouwd is zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Toch kunnen fairtrade en biologisch prima in één blend samenkomen. Omdat biologische koffie telen een arbeidsintensief proces is, is de prijs van een pak bio-koffie wel iets hoger. Maar daar heeft u dan ook een heerlijk kopje koffie voor: pure biologische koffie en niks anders. Vaak wat notig van smaak met een prettig zuurtje. Bij Fleur de cafe verkopen wij Deventer koffie. Deze Deventer koffie is een direct trade koffie. Dit betekent dat wij de koffie direct bij de boer in Oeganda inkopen voor een eerlijke prijs.

Interesse in onze biologische koffie?

Wij geven graag advies !

Andere pagina's

Bestel uw koffiebonen makkelijk en snel

Online koffie bestellenDrinkt u ook graag lekkere koffie? Vers gebrand en snel geleverd. De koffiebonen van Fleur de Café niet alleen een lekkere, maar ook gezonde keuze. Ervaar de ultieme koffiebeleving nu zelf.

Gemalen koffie

Gemalen koffieEen belangrijk onderdeel van lekkere koffie is de maling. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de maling van koffie.

Koffiecadeau pakket

KoffiecadeauEen koffiecadeaupakket is altijd een goed idee. Bent u op zoek naar een Sinterklaas- of kerstcadeau voor een echte koffiefreak? Bekijk dan hier onze mooie single orgins of voor een speciaal persoon bestelt u een speciality coffee.