Deventer  koffie, direct trade koffiebessen

'Direct Trade'

Deventer koffie is een koffiemelange die gemaakt wordt met koffiebonen uit Uganda. De koffie wordt rechtstreeks geïmporteerd en door Fleur de Café gebrand, verpakt en verkocht.

Fleur de Café is als Deventer koffiebranderij in 2016 benaderd door Ruud Boon. De kans om betrokken te zijn bij een ‘direct trade’ traject waarbij koffie en Deventer centraal staan was voor Marc Steenhuis de doorslaggevende reden om gehoor te geven aan het verzoek van Ruud Boon. Marc Steenhuis krijgt als eigenaar van Fleur de Café regelmatig verzoeken om mee te werken aan een goed doel. ‘Dit doel sprak me aan, omdat ik hier met mijn bedrijf als koffiebranderij ook echt een bijdrage kan leveren’. Nu een jaar na de introductie van Deventer Koffie is het moment gekomen dat Fleur de Café deze mijlpaal heeft bereikt en de 10.000 euro ook daadwerkelijk kan overhandigen

Logo Deventer koffie

Deventer product

Ruud Boon is samen met Ed den Besten van Rabobank Salland al enkele jaren betrokken bij een koffiecoöperatie in Kibinge in Uganda. Samen hebben zij het idee opgevat een directe koffielijn te laten lopen tussen Kibinge en Deventer. Deventer Koffie is een echt Deventer product met medewerking van verschillende Deventer bedrijven. De winst die met de verkoop van Deventer Koffie wordt gemaakt, wordt teruggesluisd naar de koffiecoöperatie in Kibinge. Deze coöperatie zorgt voor een ‘agri business training’ om jongeren op te leiden voor een beroep in de koffieketen. Daarmee wordt een bestaanszekerheid in Uganda gerealiseerd. ‘Dat er nu na een jaar zo’n groot bedrag teruggesluisd kan worden naar Uganda is echt uniek aan dit project’, aldus Boon. Het plan om een directe koffielijn te starten tussen de koffieboeren Uganda en de koffiedrinkers in Deventer is hiermee wel succesvol gebleken en bovendien reden genoeg om hiermee door te gaan.

Verkoop Deventer koffie

Deventer koffie wordt verkocht via de webshop van Fleur de Café, maar inmiddels ook via meerdere winkels en supermarkten in Deventer en omstreken.

Deventer koffie

Deventer koffie 1 kg

Deventer koffie GEMALEN 1 kg

Deventer koffie 250 gram

Deventer koffie GEMALEN 250 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over duurzaamheid

12.06.2023

Biologische thee en koffie

Waarom zou je biologische thee en koffie kopen en drinken? Wat heb je nodig om biologische producten te mogen verkopen? En wat is het verschil tussen biologisch en fair trade? Het belangrijkste om te weten is dat biologische thee en koffie op milieuvriendelijke manieren worden verbouwd.
Lees meer
30.05.2023

Geniet jij al van eerlijke en duurzame koffie van Fleur de Café?

Ontdek hoe jouw keuze voor duurzame koffie bij Fleur de Café bijdraagt aan een betere toekomst! Wereldwijd is koffie de meest geliefde warme drank, maar er is nog steeds armoede onder koffieboeren en klimaatverandering treft hen zwaar. Bij Fleur de Café zetten we ons in voor een groenere toekomst met zonne-energie en bieden we direct trade koffie aan. Ontdek onze toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel en lever ook jouw positieve bijdrage aan een schonere wereld.
Lees meer
22.03.2023

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Regelmatig wordt Fleur de Café benadert met de vraag of we mee willen werken aan een goed doel, een benefietactie of ander fair trade initiatief. Zoals Deventer Koffie, een project waar we trots op zijn om aan mee te werken.
Lees meer
20.05.2022

Duurzaamheid bij Fleur de Café

Fleur de Café heeft 252 zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Fleur de Café is voortdurend bezig met het verduurzamen.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
08.02.2019

Hergebruik van koffievliezen, jute koffiezakken en dozen

Ook wij dragen graag ons steentje bij aan de circulaire economie. Wij hebben een aantal reststoffen waarvoor we een bijzondere hergebruik functie hebben gevonden: onze jute koffiezakken, koffievliezen en kartonnen dozen. Deze reststoffen verwerken wij graag op maatschappelijk verantwoorde manier.
Lees meer
07.12.2017

Deventer Koffie na 1 jaar groot succes

Een jaar na de lancering van Deventer Koffie kan koffiebranderij Fleur de Café een bedrag van 10.000 euro overhandigen aan initiatiefnemer Ruud Boon. Daarmee is de verkoop van Deventer Koffie een jaar na de introductie een groot succes te noemen.
Lees meer

Andere blogs over onze koffie groothandel

23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
26.04.2022

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een horeca koffiemachine/espressomachine? Als horecaondernemer wilt uw gasten uiteraard de beste kwaliteit koffie serveren. Een lekker kopje koffie is een echte must. Een professionele koffiemachine is daarbij van belang.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiesmaak voor Private label koffie

Afhankelijk van de manier van branden ontstaat een bepaald smaakprofiel. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit.
Lees meer
31.08.2020

Uw groothandel in koffiemachines

Bij Fleur de Café vindt u een groot assortiment professioneles koffiemachines. Doordat wij deze koffiemachines zelf importeren zijn de voorwaarden zeer gunstig voor u als wederverkoper. Als groothandel in professionele koffiemachines bieden wij u verschillende mogelijkheden aan. Zo kunt u kiezen voor een machine inclusief installatie, met of zonder garantie afhandeling. Alles is bespreekbaar.
Lees meer