Deventer  koffie, direct trade koffiebessen

'Direct Trade'

Deventer koffie is een koffiemelange die gemaakt wordt met koffiebonen uit Uganda. De koffie wordt rechtstreeks geïmporteerd en door Fleur de Café gebrand, verpakt en verkocht.

Fleur de Café is als Deventer koffiebranderij in 2016 benaderd door Ruud Boon. De kans om betrokken te zijn bij een ‘direct trade’ traject waarbij koffie en Deventer centraal staan was voor Marc Steenhuis de doorslaggevende reden om gehoor te geven aan het verzoek van Ruud Boon. Marc Steenhuis krijgt als eigenaar van Fleur de Café regelmatig verzoeken om mee te werken aan een goed doel. ‘Dit doel sprak me aan, omdat ik hier met mijn bedrijf als koffiebranderij ook echt een bijdrage kan leveren’. Nu een jaar na de introductie van Deventer Koffie is het moment gekomen dat Fleur de Café deze mijlpaal heeft bereikt en de 10.000 euro ook daadwerkelijk kan overhandigen

Logo Deventer koffie

Deventer product

Ruud Boon is samen met Ed den Besten van Rabobank Salland al enkele jaren betrokken bij een koffiecoöperatie in Kibinge in Uganda. Samen hebben zij het idee opgevat een directe koffielijn te laten lopen tussen Kibinge en Deventer. Deventer Koffie is een echt Deventer product met medewerking van verschillende Deventer bedrijven. De winst die met de verkoop van Deventer Koffie wordt gemaakt, wordt teruggesluisd naar de koffiecoöperatie in Kibinge. Deze coöperatie zorgt voor een ‘agri business training’ om jongeren op te leiden voor een beroep in de koffieketen. Daarmee wordt een bestaanszekerheid in Uganda gerealiseerd. ‘Dat er nu na een jaar zo’n groot bedrag teruggesluisd kan worden naar Uganda is echt uniek aan dit project’, aldus Boon. Het plan om een directe koffielijn te starten tussen de koffieboeren Uganda en de koffiedrinkers in Deventer is hiermee wel succesvol gebleken en bovendien reden genoeg om hiermee door te gaan.

Verkoop Deventer koffie

Deventer koffie wordt verkocht via de webshop van Fleur de Café, maar inmiddels ook via meerdere winkels en supermarkten in Deventer en omstreken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Andere bloggen over duurzaamheid

29.11.2021

Duurzaamheid bij Fleur de Café

Fleur de Café heeft 252 zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Fleur de Café is voortdurend bezig met het verduurzamen.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
08.02.2018

Hergebruik van koffievliezen, jute koffiezakken en dozen

Ook wij dragen graag ons steentje bij aan de circulaire economie. Wij hebben een aantal reststoffen waarvoor we een bijzondere hergebruik functie hebben gevonden: onze jute koffiezakken, koffievliezen en kartonnen dozen. Deze reststoffen verwerken wij graag op maatschappelijk verantwoorde manier.
Lees meer
07.12.2017

Deventer Koffie na 1 jaar groot succes

Een jaar na de lancering van Deventer Koffie kan koffiebranderij Fleur de Café een bedrag van 10.000 euro overhandigen aan initiatiefnemer Ruud Boon. Daarmee is de verkoop van Deventer Koffie een jaar na de introductie een groot succes te noemen.
Lees meer
01.11.2016

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Deventer koffie uit Oeganda! een mooie samenwerking.. Ruud Boon van de stichting Deventer koffie is de drijvende kracht van deze bijzondere stichting. Die zich inzet voor jongeren uit Oeganda.
Lees meer
06.09.2016

Biologische thee en koffie

Waarom zou je biologische thee en koffie kopen en drinken? Bijvoorbeeld omdat biologische thee en koffie op milieuvriendelijke manier wordt verbouwd.
Lees meer

Andere bloggen over koffie

22.09.2020

Hoe herken ik de perfect gezette koffie?

Of u nu klant in een restaurant of een barista van een espressobar bent, het herkennen van een goed gezette koffie is voor iedereen te zien en te proeven. Een perfecte koffie heeft een aantrekkelijk crèmelaag met een hazelnootbruine kleur. In de crèmelaag is een marmer of tijgerstructuur te herkennen. Bij het drinken moet de creme fluweelachtig aanvoelen. en de smaak moet vol zijn.
Lees meer
18.09.2020

Koffie cadeaupakket

Een koffie cadeaupakket is altijd een goed idee. Bij Fleur de Café hebben wij genoeg inspiratie voor een passend cadeau-idee! Zet maar even een lekkere kop koffie of thee, pak je laptop en kijk maar mee! Ben je op zoek naar een Sinterklaas- of kerstcadeau voor een echte koffiefreak? Bekijk dan hier onze mooie single origins of voor een speciaal persoon bestel je een speciality coffee.
Lees meer
15.09.2020

Echte koffie voor bedrijven

Veel medewerkers én klanten vinden goede koffie op de werkvloer belangrijk. Fleur de Café heeft een uitgebreid assortiment heerlijke koffie voor bedrijven.
Lees meer
15.09.2020

Koffie groothandel voor Horeca, private labels, winkels, webwinkels en bedrijven

Wij van zijn een koffie groothandel die uw horecaonderneming, winkel, bedrijf of gezin voor zien van het lekkerste koffie en thee.
Lees meer
15.09.2020

Echte koffie

Thuis zo'n lekkere cappuccino maken, zoals je hem in je favoriete tent drinkt? Kies dan voor de kwaliteit in koffie van Fleur de Café.
Lees meer
14.09.2020

De beste Barista koffie

Fleur de Café beschikt over veel verschillende soorten thee en koffie, zodat u altijd de lekkerste producten kan serveren. Drink nu ook echte barista koffie!
Lees meer
14.09.2020

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?

Het goed afstellen van uw koffiemolen is van essentieel belang voor het maken van de perfecte koffie. Wij zorgen ervoor dat uw molen het perfecte doet.
Lees meer
14.09.2020

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Alleen wanneer je de bonen met een koffiemolen maalt, kun je spreken van echt verse koffie. Wat zijn de verschillende koffiemolens en wat bepaal de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
14.09.2020

Koffiesmaken, kies de lekkerste koffie

Wilt u zich als horecaondernemer onderscheiden met koffie? Dan zijn onze horeca koffiesmaken uw strijdmiddel dankzij onze modern koffiebrander en onze verschillende smaken koffie.
Lees meer
07.09.2020

De oorsprong van de koffiebonen

Meer weten over de geschiedenis en oorsprong van koffie? Koffie is niet meer weg te denken en bestaat al sinds het begin van onze jaartelling. De oorsprong ligt in Ethiopië en Jemen.
Lees meer
07.09.2020

Barista

Bestel uw tools om een echte barista te worden.
Lees meer
03.09.2020

Rwandese koffie: grootse koffie uit een klein land

Rwandese koffie: grootse koffie uit een klein land. Uit dit Oost-Afrikaanse land komen de meeste ongebrande koffiebonen van de circa 450.000 kleine koffieboeren.
Lees meer
13.07.2020

Vers Gebrande Koffiebonen

Wilt u de allerlekkerste koffie zetten? Dan zijn vers gebrande koffiebonen onmisbaar. Fleur de Café biedt veel verschillende soort vers gebrande koffiebonen aan, zodat u de lekkerste koffie kunt zetten. Voorzie uzelf, uw collega's en uw klanten van de beste koffie met de vers gebrande koffiebonen van Fleur de Café.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer
04.04.2019

Arabica vs Robusta koffiebonen

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Lees meer
11.10.2018

Trendy light roast of pittig dark roast

Licht gebrande koffie is al een tijdje trendy onder koffiehipsters en lokale koffiebranderijen. Wij zijn er persoonlijk niet zo’n voorstander van want een light roast zorgt voor een wat zure bak. Waarom is deze manier van koffiebranden dan toch zo populair? We nemen graag de voors en tegens van het licht en donker branden van koffiebonen met u door.
Lees meer
26.04.2018

Single origin koffie, single estate of specialty coffee

Na het zien van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde over koffie lijkt het ons goed om de koffietermen single origin, single estate en specialty coffee eens onder de loep te nemen.
Lees meer
07.03.2018

Hoe maak ik de lekkerste koffie? Vier criteria.

De lekkerste koffie maak je met een espressobereiding in een espressomachine vinden wij. Lees over de vier criteria voor het maken van de lekkerste espresso.
Lees meer
20.09.2017

Koffieproducerende landen in de wereld

In Nederland wordt verreweg het meeste koffie gedronken ter wereld. Per persoon wordt er 150 liter koffie per jaar gedronken. Al die koffie wordt geïmporteerd als groene rauwe koffiebonen en hier in Nederland gebrand en eventueel gemalen
Lees meer
18.09.2017

's Werelds beste recepten met koffie

Koffie is verreweg de meest populaire drank ter wereld. Een wereld zonder koffie is niet meer denkbaar. Lees hieronder over de beste koffierecepten!
Lees meer
29.09.2016

Van koffiebessen tot koffiebonen

Net als jij vinden wij de kwaliteit en smaak van onze koffiebonen erg belangrijk. Daarom willen wij je als Fleur de Café in deze blog graag meer vertellen over het productieproces. Want wat is de invloed van het verwerkingsproces van koffiebessen op de smaak van uw koffiebonen.
Lees meer