Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Fleurdecafe.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Onderhoud/reparatie van uw koffiemachine | Fleur de Café
Koffiemachineonderhoud & reparatie
Fleur de Cafe is importeur van diverse merken professionele espressomachines, zoals Expobar en BFC. Koopt u bij ons een professionele koffiemachine dan zorgt onze eigen technische dienst voor de installatie, het onderhoud en bij storingen voor reparaties. Bij de aanschaf van een espressomachine kunnen wij ook een baristatraining verzorgen, zodat u en uw personeel precies weten hoe de machine werkt en u verzekerd bent van een perfecte kop koffie!
Onderhoud en reparatie van uw koffiemachine
Wij kunnen voor u het periodieke onderhoud uit handen nemen, maar natuurlijk ook alle voorkomende storingen snel en vakkundig verhelpen. In geval van storing meld u dit telefonisch vervolgens neemt de monteur zo snel mogelijk contact met u op. Wij zorgen dat u professionele koffiemachine snel wordt gerepareerd en de storing wordt verholpen. Wij weten als geen ander wat het schenken van koffie betekent voor uw onderneming en met onze eigen technische dienst zorgen wij ervoor dat uw koffiemachine in goede staat blijft.
Storing aan uw espressomachine
Heeft u storing aan uw espressomachine neem dan telefonisch contact met ons op via T: 0570-677722. Een van onze monteurs zal dan zo snel mogelijk terugbellen en een afspraak met u maken om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Van de merken die wij nu verkopen hebben wij onderdelen op voorraad en kunnen wij reparaties uitvoeren. Heeft u storing aan uw particuliere volautomatische koffiemachine zoals Jura, Siemens, Melitta, Saeco of Delonghi. Dan kunnen wij u helaas niet helpen met onderhoud en reparatie. Neemt u in dat geval contact op met het servicepunt van de leverancier zelf.
Korting voor Horeca koffie klanten
Bent u een Horeca zaak en neemt u koffie van ons af dan heeft u recht op 25% korting op onderhoud, voorrijkosten, arbeidskosten en onderdelen.
Onderhoudsbeurt
Om uw machine te onderhouden adviseren wij u om twee keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw machine schoongemaakt, worden de zetgroepen ontkalkt en de ringen, zeefjes en ontluchtingsventiel vervangen, vindt er een algemene check van de machine plaats en wordt de machine en eventueel de molen (s) opnieuw afgesteld.
Koffiemolen afstellen
Het afstellen van uw koffiemolen is een nauwkeurig werkje dat u regelmatig moet doen. Onder andere wanneer u een nieuwe koffiemelange gaat gebruiken of na het reinigen van uw maler. Wilt u dit zelf doen? Lees dan het artikel Hoe stel ik mijn koffiemolen goed af?
Waterfilter vervangen
Om kalkafzetting in uw machine te voorkomen raden wij aan een waterfilter te plaatsen. Daardoor voorkomt u onnodige problemen met uw machine. We hebben drie maten waterfilters afhankelijk van de hoeveelheid koffie die u zet. Een waterfilter dient één keer per jaar vervangen te worden. Dit kan bijvoorbeeld tegelijk met de onderhoudsbeurt gebeuren.
Een onderhoudsbeurt is preventief en geen garantie dat uw machine in storing raakt of kapot gaat. Fleur de Café is niet verantwoordelijk voor reparatiekosten die ontstaan, ondanks goed onderhoud.
Merken
Heeft u een professionele espressomachine van een van de volgende merken, dan kan onze technische dienst een onderhoudsbeurt uitvoeren of een storing verhelpen. Expobar, La Spaziale, Rancillio, BFC, Reneka, La Rhea, Fracino, CBC Royale, Faema, La pavoni, Vibiemme, San Remo. Andere merken op aanvraag.
Producten voor de reininging van uw professionele espressomachine:
Hoe vervang je ring en douche van een Expobar koffiemachine?
Andere pagina's
Op zoek naar een koffiemolen?
Verkoop het koffie en thee assortiment van Fleur de Café. Voor u als wederverkoper heeft Fleur de Cafe gunstige condities om op flexibele manier de producten van Fleur de Cafe te verkopen. Wij kunnen eigenlijk alles leveren op gebied van koffie en thee....
Als horecaondernemer is het serveren van lekkere koffie een echt must. Een goede koffiemachine is daarbij van belang. Fleur de Café is namelijk importeur van verschillende merken espressomachines zoals Expobar, BFC, Fracino en diverse andere merken. ...
Eén derde van alle koffie die besteld wordt in de horeca, is een cappuccino of latte macchiato. Melkvarianten zijn nog steeds razend populair. Dé oplossing om aan de grote vraag naar melkschuim te voldoen is de Lattiz melkschuimmachine. De Lattiz is speciaal ontwikkeld voor horecaprofessionals...
Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Verschillen tus...
Zoals zoveel dingen in het leven heeft ook uw espressomachine aandacht nodig. Aandacht in de vorm van onderhoud in dit geval. In deze tijd van het jaar krijgt Fleur de Café veel aanvragen voor onderhoudsbeurten en dat is niet zo gek want een horeca ondernemer wil natuurlijk klaar zijn voor het zomerseizoen. Een goed werkende espressomachine is dan een ‘must’. Want koffie is nog steeds de meest gedronken drank in Nederland ook op het terras. ...
Als koffiebranderij produceren wij naast heerlijke versgebrande koffie ook afval. Dit afval scheiden wij zoveel mogelijk in restafval, papier en plastic. Op die manier hopen we ons steentje bij te dragen aan een circulaire economie. Waarbij reststoffen opnieuw gebruikt kunnen worden. Daarnaast hebben wij een aantal reststoffen waarvoor we een bijzondere hergebruik functie hebben gevonden. Dat zijn onze jute koffiezakken, koffievliezen en kartonne...
Een espresso is een klein kopje koffie ongeveer 30ml, gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen waar met hoge druk water door geperst wordt. Het woord espresso komt van het Italiaanse ‘caffè-espresso’. Het houdt in dat deze manier van koffie bereiden niet zo zeer snel, maar vooral vers gebeurt. Bij het bereiden van koffie op de espresso manier komen de intense smaken van de koffiebonen vrij doordat de bonen zeer kort voor bereiding gemalen w...
Licht gebrande koffie is al een tijdje trendy onder koffiehipsters en lokale koffiebranderijen. Wij zijn er persoonlijk niet zo’n voorstander van want een light roast zorgt voor een wat zure bak. Waarom is deze manier van koffiebranden dan toch zo populair? We nemen graag de voors en tegens van het licht en donker branden van koffiebonen met u door.
Wat is 'light roast' koffie?
Licht gebrande koffie is licht van kleur, heeft een hogere zuurgra...
Ben je een echt koffieleut dan drink je zeker vier koppen koffie per dag. Ook op warme zomerdagen wil je graag koffie bestellen en drinken, maar dan liever koud. Een oplossing is de koude koffie. Er zijn meerdere zetmethodes om een koude koffie te maken. We nemen de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee onder de loep. Hoe maak je thuis of in je horeca zo’n heerlijke koude koffie?
IJskoffie
De simpelste manier om van koffie een koude drank te ma...
Voorop gesteld, de kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. In weinig landen zijn de eisen op drinkwater zo streng als in Nederland. Water is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het...