Theeblad

Camellia sinensis

De theeplant Camellia sinensis  wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Japan en Kenya.  De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid.  Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.

Hoe zet je zwarte thee?

Een lekker kopje zwarte thee zet je met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Doe je thee in een theepotje of een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram. Tip: Spoel voor gebruik uw theepot even om met heet water.

Hoe bewaar ik losse thee?

Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een theeblik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

Rode thee

Wat is rode thee ?

De term ‘rode thee' wordt vaak gebruikt ter aanduiding van zwarte thee, vanwege de roodachtige kleur. Chinese rode thee is een sterk gefermenteerde thee. 

Het staat dus bekend als "zwarte" thee. Rode thee heeft met elkaar gemeen dat licht verdorde theeblaadjes worden gerold en enkele uren worden geoxideerd, waarna ze langzaam worden verwarmd. 

De algemene regel is dat hoe langzamer het verhittingsproces en hoe gematigder de temperatuur tijdens fermentatie en drogen is, hoe beter de rode thee zal zijn. Chinese rode thee stimuleert en verwarmt hart en lichaam, waardoor het een uitstekende keuze is in het koude seizoen.

Onze heerlijke rode theesoorten zijn rijk en warm van smaak, geweldig om je op te warmen en te ontspannen.

Rode thee van Fleur de Café

wfo1 Nieuw!

Luxe theepakket Red

Chinese red 20 gram

Gouden krullen 30 gram

Big golden "pikes" 15 gram

Ceylon OP piramide theezakje

Piramide theezakjes

Vind je onze zwarte thee nou heel lekker? We hebben onze populairste theesoorten nu ook in piramide theezakjes beschikbaar. Door voor onze piramide theezakjes te kiezen, hoef je je geen zorgen te maken over alle verpakking die na gebruik overblijven. Onze theezakjes zijn gemaakt van maïs en zijn daardoor voor 100 procent afbreekbaar. Wij doen er dan nog een groen schepje bovenop, door de theezakjes met onze elektrische auto’s te bezorgen. Theedrinken is nog nooit zo groen geweest.

 

Piramide theezakjes zwart

Earl grey superieur 2 gram piramide theezakjes 50 stuks

Ceylon OP 2 gram piramide theezakjes 50 stuks

Zwarte thee bosvruchten 2 gram piramide theezakjes 50 stuks

Proefpakket piramide theezakjes

Interesse in ons thee assortiment
Interesse in ons thee assortiment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Blogs over zwarte thee

01.09.2023

Dit is de perfecte bereiding voor jouw theesoort

Elke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Benieuwd hoe u het beste losse thee kunt zetten? Lees de beste tips en adviezen voor het zetten van uw losse thee.
Lees meer
01.09.2023

Losse thee of koffie bewaren? Dit zijn de beste bewaaradviezen

Heb je een pak met overheerlijke losse thee aangebroken? Of heb je jouw bezoek koffie geserveerd en zijn er gemalen koffiebonen overgebleven? Je zou het graag hergebruiken. Echter kan niet goed afgesloten koffie of losse thee haar overheerlijke smaken verliezen. En dat is natuurlijk niet wat je wil. In deze blog delen we diverse mogelijkheden om langdurig van jouw koffie en thee te genieten. Benieuwd naar onze bewaaradviezen? Je leest ze hieronder.
Lees meer
22.03.2023

Zwarte thee

Zwarte thee is gemaakt van bladeren van de thee plant Camellia sinensis net als de groene, witte en Oolong thee. Zwarte thee verschilt van de andere theesoorten in de manier van de oxidatie. Zwarte thee wordt het langst geoxideerd, dit betekend dat hierbij het langste zuurstof bij komt waardoor zwarte thee aan zijn donker bruine tot zwarte kleur komt.
Lees meer
21.03.2023

Verschillen in thee? Zwart, groen en wit

Wat is het verschil tussen zwarte, groene en witte thee? En wat is de beste manier om deze thee te zetten? En welke thee is het lekkerst of het gezondst? In ons blog hierover willen wij je graag meer vertellen over de theesoorten en de zetwijzen.
Lees meer
08.11.2022

Wat is losse thee?

Ben je benieuwd naar wat losse thee precies is en hoe het verwerkingsproces verloopt? Zoek niet verder, want bij ons ben je aan het juiste adres! Laat je verrassen door de fascinerende wereld van losse thee en ontdek de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.
Lees meer