Ongebrande koffiebonen - Mexico

Mexico is een belangrijke producent van koffiebonen, en de meeste van deze bonen zijn afkomstig van de Arabicaplant  Ongebrande koffiebonen, ook wel bekend als groene koffiebonen, zijn koffiebonen die nog niet zijn gebrand. In deze ongebrande vorm behouden de bonen hun natuurlijke groene kleur en hebben ze een andere smaak en aroma dan gebrande bonen.

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Mexico decaf 1 kg ongebrand

wfo1 Bio

Mexico Bio 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Mexico

Koffiebonen uit Mexico

Ongebrande koffiebonen uit Mexico kunnen worden gebruikt om thuis koffie te branden en te malen, waardoor je zelf kunt experimenteren met verschillende branding stijlen en smaken. Ze worden ook vaak gebruikt door professionele koffiebranders om hun eigen unieke blends te maken.

Het is echter belangrijk op te merken dat het branden van koffiebonen een complex proces is dat de juiste kennis en apparatuur vereist om de beste resultaten te behalen. Als je geïnteresseerd bent in het branden van je eigen koffie, is het daarom belangrijk om jezelf goed te informeren en ervoor te zorgen dat je de juiste apparatuur en ingrediënten hebt voordat je begint.

De koffieplant uit Mexico

Mexico is een belangrijke producent van koffie en de koffie industrie speelt een belangrijke rol in de economie van het land. De meeste koffie in Mexico wordt verbouwd in de zuidelijke staten op hoogtes tussen de 800 en 1.500 meter boven zeeniveau.

De koffieplant, ook wel Coffea genoemd, groeit goed in de vruchtbare, vochtige grond van deze regio's en heeft over het algemeen een mildere smaak dan koffie uit andere landen. De meest voorkomende koffievariëteiten die in Mexico worden verbouwd zijn Arabica en Robusta, waarbij Arabica de meest voorkomende is.

Koffie in Mexico wordt meestal verbouwd door kleine boeren en coöperaties, die de koffiebessen met de hand plukken. Nadat de bessen zijn geplukt, worden ze gedroogd en verwerkt om de koffiebonen te verkrijgen. De koffiebonen worden vervolgens geëxporteerd naar koffiebranders over de hele wereld.

Naast de productie van koffie is Mexico ook bekend om zijn traditionele koffiedrankjes, zoals de "café de olla", een zoete koffie met kaneel en suiker, en de "café con leche", een koffie met melk.

De koffiegordel

De koffiegordel of ‘coffee belt’

De Coffee belt is een naam voor een aantal landen en regio’s die rondom de evenaar liggen. In deze landen is het vrijwel altijd tussen de 25 graden en noorden en 30 graden ten zuiden van de evenaar. Door dat de temperatuur in deze regio’s lekker warm is, zijn dit ook de landen waar het tropenklimaat actief is. In de koffiegordel vallen veel landen zoals Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Indonesië, Vietnam, Ethiopië, Kenia, Rwanda, Tanzania, Oost-Timor en ga zo maar door.

De top 10  van koffieproducerende landen:

1. Brazilie - 35%
2. Vietnam - 14%
3. Indonesie - 7%
4. Colombia - 6%
5. Ethiopie - 5%
6. India - 3,5%
7. Honduras - 3%
8. Mexico - 3%
9. Peru - 3%
10. Guatemala - 2,5%