Ongebrande koffiebonen - Indonesië

Indonesië is een grote producent van ongebrande koffiebonen. Indonesië staat bekend om zijn diverse koffiesoorten, waaronder de populaire Sumatra en Java. Ongebrande koffiebonen uit Indonesië zijn geliefd vanwege hun unieke smaakprofiel, dat wordt beïnvloed door de specifieke bodem- en klimaatomstandigheden van de regio waar ze worden verbouwd. Deze bonen hebben een volle, rijke smaak en bevatten vaak tonen van kruiden en aarde. Indonesische koffieboeren hebben zich ook toegelegd op duurzame landbouwpraktijken, waardoor ze niet alleen heerlijke bonen leveren, maar ook bijdragen aan een gezondere planeet.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Indonesia Sulawesi Kalossi 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Indonesië

Koffie uit Indonesië

Indonesië is een belangrijke producent van koffie van hoge kwaliteit. De bekendste koffiesoorten uit Indonesië zijn Sumatra, Java en Bali. De koffie uit Indonesië heeft een uniek smaakprofiel, dat wordt beïnvloed door de specifieke groeiomstandigheden. De bonen hebben vaak een volle, rijke smaak met tonen van kruiden en aarde.

Koffie uit Indonesië is in het algemeen sterk en smakelijk. Het aroma van de Java is een beetje zuur en zacht van smaak. De Sumatra Mandheling is bijzonder zacht en licht zoet. De beroemde Kalossi bonen groeien naast een vulkaan. Dit geeft de bonen een bijzonder aroma met een stevige body en een prikkelende smaak.

De koffieplant in Indonesië

De koffieplant is een belangrijk gewas in Indonesië en wordt op grote schaal verbouwd. Er zijn verschillende soorten koffieplanten in Indonesië, waaronder de Arabica en Robusta varianten. De planten worden geteeld in verschillende regio's van het land en groeien goed in de tropische klimaten. De hoogte van de plantage heeft invloed op de smaak van de koffiebonen. Koffieplantages in Indonesië kunnen zich bevinden op hoogten variërend van zeeniveau tot meer dan 1.500 meter boven zeeniveau.

Het oogsten van koffie in Indonesië is een intensief proces en wordt meestal met de hand gedaan. De bessen van de koffieplant rijpen niet allemaal tegelijkertijd, dus ze moeten handmatig worden geplukt wanneer ze rijp zijn. Het oogstseizoen in Indonesië duurt meestal van juni tot september.