Ongebrande koffiebonen - India

Ongebrande koffiebonen uit India kunnen verschillende smaakprofielen hebben, afhankelijk van de regio waar ze vandaan komen en de variëteit aan koffieplant die wordt gebruikt. Ongebrande koffiebonen uit India kunnen variëren in grootte, vorm en kleur, afhankelijk van de specifieke variëteit en regio. Over het algemeen hebben Indiaanse koffiebonen echter de neiging om groot en rond te zijn, met een groenachtige kleur.

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

India Kaapi robusta 1 kg ongebrand

India Monsooned Malabar Arabica 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van India

Koffie uit India

Er zijn verschillende soorten groene ongebrande bonen die in India worden geteeld en elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Over het algemeen staan Indiase koffiebonen bekend om hun rijke smaakprofiel, die vaak wordt omschreven als kruidig, aards en nootachtig. Een van de meest bekende en speciale soorten groene koffiebonen uit India is de Arabica-variëteit die in de regio Chikmagalur wordt geteeld. Deze koffiebonen hebben een zachte, zoete smaak met tonen van chocolade en noten. Een andere speciale soort is de Robusta-variëteit die wordt geteeld in de regio Coorg. Deze koffiebonen hebben een sterke, volle smaak met tonen van chocolade, karamel en noten. Over het algemeen zijn groene koffiebonen uit India populair vanwege hun hoge kwaliteit, rijke smaak en unieke aroma's.

De koffieplant in India

De koffieplant in India wordt voornamelijk geteeld in de zuidelijke delen van het land. Er zijn twee belangrijke variëteiten van de koffieplant die worden geteeld in India namelijk Arabica en Robusta.

Arabica koffie is over het algemeen duurder en heeft een wat meer verfijnde smaak met zachte aroma's en lagere zuurgraad. De Arabica boon die in India wordt geteeld, staat bekend als "Mysore" en heeft een delicate smaak met fruitige en bloemige tonen.

Robusta koffie is goedkoper en heeft een sterkere smaak met een hogere zuurgraad. De Robusta variëteit die in India wordt geteeld, staat bekend als "Canephora" en heeft een kruidige en nootachtige smaak. Deze koffie wordt vaak gebruikt in koffieblends en instantkoffie.

De koffieplanten in India worden meestal geteeld op hellingen of heuvels op hoogtes tussen de 600 en 1200 meter boven zeeniveau. De planten hebben een tropisch klimaat nodig met temperaturen tussen 15 en 28 graden Celsius en een regenval tussen 1500 en 2500 millimeter per jaar. De oogstperiode voor koffie in India loopt van oktober tot februari.

De koffiegordel

De koffiegordel of ‘coffee belt’

De Coffee belt is een naam voor een aantal landen en regio’s die rondom de evenaar liggen. In deze landen is het vrijwel altijd tussen de 25 graden en noorden en 30 graden ten zuiden van de evenaar. Door dat de temperatuur in deze regio’s lekker warm is, zijn dit ook de landen waar het tropenklimaat actief is. In de koffiegordel vallen veel landen zoals Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Indonesië, Vietnam, Ethiopië, Kenia, Rwanda, Tanzania, Oost-Timor en ga zo maar door.

De top 10  van koffieproducerende landen:

1. Brazilie - 35%
2. Vietnam - 14%
3. Indonesie - 7%
4. Colombia - 6%
5. Ethiopie - 5%
6. India - 3,5%
7. Honduras - 3%
8. Mexico - 3%
9. Peru - 3%
10. Guatemala - 2,5%